Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
gunes20000
Üye
Mesajlar: 12
Kayıt: 27 Nis 2005 08:34

Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen gunes20000 » 02 Oca 2017 06:32

Kolay gelsin
Form1 e bir combobox koydum.
Form2 deki table1 deki tanim alanındaki girilen verileri bu comboboxa tıkladığımızda görmek istiyorum.
yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kullanıcı avatarı
yhackup
Üye
Mesajlar: 114
Kayıt: 09 Ağu 2014 08:09
İletişim:

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen yhackup » 02 Oca 2017 06:35

--Form2 deki table1 deki tanim alanındaki girilen verileri -- bu veriler databasede mi tutuluyor
Çaylak Delphici :D

Yakup ULUTAŞ

gunes20000
Üye
Mesajlar: 12
Kayıt: 27 Nis 2005 08:34

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen gunes20000 » 03 Oca 2017 08:05

evet marka isimli bir veritabanında tutuluyor

Kullanıcı avatarı
yhackup
Üye
Mesajlar: 114
Kayıt: 09 Ağu 2014 08:09
İletişim:

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen yhackup » 03 Oca 2017 09:09

Form1 create veya show 'da databaseden kayıtları çekip döngü ile comboboxa ekleyebilirsin.

Kod: Tümünü seç

  
  try
    myq.Close;
    myq.SQL.Clear;
    myq.SQL.Add('SELECT Firma FROM uzak WHERE durum="Aktif" order by Firma');
    myq.Open;
    while not myq.Eof do
    begin
      ComboBox1.Items.Add(myq.FieldByName('Firma').AsString);
      myq.Next;
    end;
  finally
    myq.Free;
  end;
Çaylak Delphici :D

Yakup ULUTAŞ

gunes20000
Üye
Mesajlar: 12
Kayıt: 27 Nis 2005 08:34

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen gunes20000 » 03 Oca 2017 11:21

Verdiğiniz Kodu uyguladığımda hata verdi. benim daha önce kullandığım kodu aşağıya yazıyorum. bu kodu combobox ın onchange olayına yazdım ama veriyi bir türlü getiremedim. hatamın nerede olduğunu söylerseniz sevinirim. kolay gelsin..

Query1.Close;
Query1.DatabaseName:=form2.Table1.DatabaseName;
Query1.SQL.Text:='select * from marka where Tanim="'+ComboBox1.Text+'"';
Query1.Open;
While Not Query1.Eof do
begin
ComboBox1.Items.Add(Query1.FieldByNAme('Marka').AsString);
Query1.Next;
end;

Kullanıcı avatarı
yhackup
Üye
Mesajlar: 114
Kayıt: 09 Ağu 2014 08:09
İletişim:

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen yhackup » 03 Oca 2017 12:29

gunes20000 yazdı:Verdiğiniz Kodu uyguladığımda hata verdi. benim daha önce kullandığım kodu aşağıya yazıyorum. bu kodu combobox ın onchange olayına yazdım ama veriyi bir türlü getiremedim. hatamın nerede olduğunu söylerseniz sevinirim. kolay gelsin..

Query1.Close;
Query1.DatabaseName:=form2.Table1.DatabaseName;
Query1.SQL.Text:='select * from marka where Tanim="'+ComboBox1.Text+'"';
Query1.Open;
While Not Query1.Eof do
begin
ComboBox1.Items.Add(Query1.FieldByNAme('Marka').AsString);
Query1.Next;
end;
onchange olmaz ki ama her değişiklikte neden yeniden yükletiyorsun ki,
nerede nasıl bir hata alıyorsun yukarıdaki kodda
Çaylak Delphici :D

Yakup ULUTAŞ

gunes20000
Üye
Mesajlar: 12
Kayıt: 27 Nis 2005 08:34

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen gunes20000 » 03 Oca 2017 02:21

Hata dan kastım bu kod ile bilginin comboboxa gelmesi lazım ama getiremiyorum. nedenini bulamadım bir türlü, o bakımdan.

gunes20000
Üye
Mesajlar: 12
Kayıt: 27 Nis 2005 08:34

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen gunes20000 » 11 Oca 2017 08:47

Sorunumu Farklı Bir Şekilde Çözdüm. Yardımlarınız için teşekkürler.

ComboBox1.Items.Clear;
form2.table1.First;
while not form2.table1.Eof do
begin
ComboBox1.Items.Add(form2.Table1Tanim.value);
form2.table1.Next;

Kullanıcı avatarı
yhackup
Üye
Mesajlar: 114
Kayıt: 09 Ağu 2014 08:09
İletişim:

Re: Comboboxa Veritabanından Bilgi Alma

Mesaj gönderen yhackup » 11 Oca 2017 08:51

gunes20000 yazdı:Sorunumu Farklı Bir Şekilde Çözdüm. Yardımlarınız için teşekkürler.

ComboBox1.Items.Clear;
form2.table1.First;
while not form2.table1.Eof do
begin
ComboBox1.Items.Add(form2.Table1Tanim.value);
form2.table1.Next;

form2 sürekli açık mı ?
Çaylak Delphici :D

Yakup ULUTAŞ

Cevapla