Sıralama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Sıralama

Mesaj gönderen AfterPost »

merhabalar;
Select * from tablo order by TeklifNo asc ;
Çıktısı
teklif No
1
10
2
diye ilerliyor bunu sıralı nasıl yapabiliriz CxGridde aynı şekilde çıktı veriyor

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 591
Kayıt: 20 Eki 2006 11:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Sıralama

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
TeklifNo alanınız veri tabanında sayısal tipte tanımlanmış ise sıralama sayısal yapılacaktır. Metinsel tip olarak tanımladıysanız, metinsel olarak sıralayacaktır.
İyi çalışmalar...

ertank
Üye
Mesajlar: 1317
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Sıralama

Mesaj gönderen ertank »

AfterPost yazdı:merhabalar;
Select * from tablo order by TeklifNo asc ;
Çıktısı
teklif No
1
10
2
diye ilerliyor bunu sıralı nasıl yapabiliriz CxGridde aynı şekilde çıktı veriyor
Merhaba. Kullandığın database nedir?

MSSQL ve muhtemelen Firebird üzerinde aşağıdaki gibi bir kod yazarsan sıralama doğru olacaktır. Ancak tablo içindeki TeklifNo kolonunda sadece rakam olacak hiç yazı olmayacak. Eğer bir satırda bile yazı varsa aşağıdaki SQL hata verir.

Kod: Tümünü seç

select cast(TeklifNo as int) as TeklifInt,* from abc order by TeklifInt asc

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Sıralama

Mesaj gönderen AfterPost »

Merhaba, fesiharslan hocanın dediği doğru veritabanındaki tipe göre sıralama yapıyor ,
VarChar da düzenli bir sıralama yapmıyor illa integer ya da float olacak

Kullanıcı avatarı
fesiharslan
Üye
Mesajlar: 591
Kayıt: 20 Eki 2006 11:37
Konum: Erzurum
İletişim:

Re: Sıralama

Mesaj gönderen fesiharslan »

Merhaba;
İlişiksel veri tabanlarının genelinde sonradan alan tipi değişimine izin vermez.
Çözüm olarak;
1- Veri tabanı yönetim aracınızla tablonuzdaki bilgileri dışarı export edin.
2- Tablo içeriğini tamamen silin.
3- Veri tabanınızdaki TeklifNo alanının tipini Numeric yapın.
4- Son olarak export ettiğiniz verileri tekrar geri yukleyin.

İyi çalışmalar

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Sıralama

Mesaj gönderen greenegitim »

Eğer field yapısını değiştirmeyecek iseniz burayı incelemenizde fayda olabilir viewtopic.php?t=22117
Mücadele güzelleştirir!

ertank
Üye
Mesajlar: 1317
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Sıralama

Mesaj gönderen ertank »

AfterPost yazdı:Merhaba, fesiharslan hocanın dediği doğru veritabanındaki tipe göre sıralama yapıyor ,
VarChar da düzenli bir sıralama yapmıyor illa integer ya da float olacak
Merhaba,

Bazen elde olmayan zorunlu sebeplerden bu tarz (alan tipi CAST edilerek) kullanım olabiliyor. Genel bir gereklilik olmasa SQL fonksiyonu olarak geliştirilmezdi zaten. Ben soruyu bu şekilde yorumladım. Orjinal mesajı göndeirken soru içeriğinde durumu açıkça belirtmesi daha anlaşılır olurdu.

Yoksa tabi tablo hazırlandığı sırada kullanılan alan tiplerinin içinde saklanacaklar ile uyumlu olması gerekli. Numerik sıralama yaptırılması gerekli bir alanın metin cinsinden tanımlanmaması gerekli.

Cevapla