Webbrowser klonlamak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye
Mesajlar: 50
Kayıt: 03 May 2013 03:58

Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen emrgln » 13 Nis 2016 12:58

Merhaba değerli üyeler,

Webbrowserda giriş yaptığım bir siteyi, başka bir exede session atmadan kaldığı yerden nasıl devam ettirebilirim?

Saygılar
En son emrgln tarafından 13 Nis 2016 09:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

mythofatih
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 22 Ağu 2015 05:18

Re: Webbrowser klonlama

Mesaj gönderen mythofatih » 13 Nis 2016 12:47

Biraz daha konuyu açabilir misiniz?

Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye
Mesajlar: 50
Kayıt: 03 May 2013 03:58

Re: Webbrowser klonlama

Mesaj gönderen emrgln » 13 Nis 2016 12:55

Mrb mythofatih

Captcha ile giriş yaptığımız bir site var. bu siteyi aktif olarak üç kişi kullanmakta ve sitenin belirli yerlerinden işlemler yapılmaktadır. bir kez bu siteye giriş yapıldıktan sonra bir daha captcha girişi yapmadan başka bir exeye parametre göndererek yeniden siteye login işlemlerini atlatıp işlem yaptırmak istiyorum.

mythofatih
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 22 Ağu 2015 05:18

Re: Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen mythofatih » 13 Nis 2016 09:51

Bu konuda forumda bir makale buldum
viewtopic.php?t=31457

Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye
Mesajlar: 50
Kayıt: 03 May 2013 03:58

Re: Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen emrgln » 13 Nis 2016 10:26

Çok teşekkür ederim. fakat günlerdir araştırıyorum zaten. bu linkteki konuyu detaylıca okudum. idcookiemanager kullanmaya çalıştım ama başarılı bir çalışma olmadı. idcookiemanagera verileri çeksem bile webbrowsera nasıl aktaracağımı bulamadım. idhttp ile denedim nasıl login olunur bulamadım.

Not:üzerinde çalıştığım sayfa javaserverpage ve php sayfalar

Kullanıcı avatarı
loaded
Üye
Mesajlar: 78
Kayıt: 12 Eki 2010 08:45
Konum: Konya
İletişim:

Re: Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen loaded » 14 Nis 2016 02:35

Bildiğim kadarıyla;
Captcha kontrolünde cookie kullanımına gerek yoktur. Cookie sitede "Beni hatırla" tarzı bir seçenek için kullanılabilir.
Session ise sunucu tarafında ,kullanıcının tcp port bağlantısı üzerine oluşturulan anlık bir oturum nesnesidir vede benzersizdir. Normalde sayfanın açıldığı tarayıcı kapatılmadığı sürece aktif tir. Bunu tcpviewer tarzı programlarla gözlemleyebilirsiniz.
Bu şu anlama geliyor site eğer sayfa geçişlerinde cookie kullanıyorsa, bu cookie kullanılarak, sayfaya giriş farklı exe de hatta farklı bilgisayarlarda yapılabilir. Fakat geçişlerde, ayrıca session kontrolü de yapılıyorsa malesef yapacağınız hiçbir şey yok demektir.
Öyle olmuş olsa idi bankalara ait sistemler rahatlıkla geçilebilirdi diye düşünüyorum.
(Yanlışım varsa, konuya hakim olan arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum.)
Kalk ve işe yarar bir şey yap! Çünkü Allah (c.c.) yeniden başlayanların yardımcısıdır.

Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye
Mesajlar: 50
Kayıt: 03 May 2013 03:58

Re: Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen emrgln » 14 Nis 2016 02:46

Cevabınız için teşekkür ederim,

Şimdi şöyle ifade edeyim. Aynı bilgisayarda kendimize ait iki farklı exede birinde login olunca diğerinde login olmadan geçmesini istiyorum. Projeye başlamadan önce iki farklı internet explorerda birinde login olup diğerinde login olmadan devam edebiliyordum. Aynı exe içinde sonsuz sayıda web browser açsam bile giriş yapmama gerek yok. Sadece bu işlemi iki farklı exede yapmak istiyorum ki tekrar tekrar catpcha girmeyeyim.

Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
Mesajlar: 462
Kayıt: 02 Eki 2007 10:22
İletişim:

Re: Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen esistem » 14 Nis 2016 05:27

loaded yazdı:Bildiğim kadarıyla;
Captcha kontrolünde cookie kullanımına gerek yoktur. Cookie sitede "Beni hatırla" tarzı bir seçenek için kullanılabilir.
Session ise sunucu tarafında ,kullanıcının tcp port bağlantısı üzerine oluşturulan anlık bir oturum nesnesidir vede benzersizdir. Normalde sayfanın açıldığı tarayıcı kapatılmadığı sürece aktif tir. Bunu tcpviewer tarzı programlarla gözlemleyebilirsiniz.
Bu şu anlama geliyor site eğer sayfa geçişlerinde cookie kullanıyorsa, bu cookie kullanılarak, sayfaya giriş farklı exe de hatta farklı bilgisayarlarda yapılabilir. Fakat geçişlerde, ayrıca session kontrolü de yapılıyorsa malesef yapacağınız hiçbir şey yok demektir.
Öyle olmuş olsa idi bankalara ait sistemler rahatlıkla geçilebilirdi diye düşünüyorum.
(Yanlışım varsa, konuya hakim olan arkadaşlar bilgilendirirse memnun olurum.)
Cookie kullanarakta session (oturum yönetimi) yazılabilir, genelde "beni hatırla" seklinde kullanılması sizi yanıltmasın. Captcha kontrollerinde de kullanabilirsiniz sorun olmaz ama şifrelemek gerekir zira kullanıcı cookie lere bakarak kodu çözebilir.
emrgln yazdı:Cevabınız için teşekkür ederim,

Şimdi şöyle ifade edeyim. Aynı bilgisayarda kendimize ait iki farklı exede birinde login olunca diğerinde login olmadan geçmesini istiyorum. Projeye başlamadan önce iki farklı internet explorerda birinde login olup diğerinde login olmadan devam edebiliyordum. Aynı exe içinde sonsuz sayıda web browser açsam bile giriş yapmama gerek yok. Sadece bu işlemi iki farklı exede yapmak istiyorum ki tekrar tekrar catpcha girmeyeyim.
Siz bana göre olayı zaten çözmüşsünüz ama farklı bir bakış açısı gerek sanırım.
Tek exe de farklı formlarda açtığınız sayfalarda login olmak gerekmiyorsa ben olsam şunu yaparım;
Ana makinadaki programa bir adet TCPServer koyarım clientlerden gelen komutlara göre sayfa açtırıp işlem yaptırıp ilgili client e işlem oldu yada olmadı, veya oldu ve sonucu şudur gibi değerler gönderirim böylece yazacağım client programı ile sınırsız sayıda bilgisayara siteyi kullandırırım.

Kullanıcı avatarı
emrgln
Üye
Mesajlar: 50
Kayıt: 03 May 2013 03:58

Re: Webbrowser klonlamak

Mesaj gönderen emrgln » 14 Nis 2016 07:31

Cevabınız için teşekkür ederim
projemiz server client mantığıya çalışmaktadır(Datasnap). Clientlardan gelen işlemler uzun sürdüğü için cevabını database e basıyoruz.
Clientler aynı anda onlarca talep gönderebiliyor. Dolayısıyla aynı anda bir çok form açtırıp cevabını database basmamız gerekiyor. Delphi vcl formları Thread safe olmadığı için bu seçeneği iptal ettik(Aynı anda aynı veya farklı formlar açtırmayı). Bizede her bir sitenin farklı exede çalışarak işlemlerini yerine getirmesi daha uygun geldi. Ancak webbrowser farklı exede açıldığı zaman session kayboluyor ve login ekranına tekrar dönüyor. Çözüm veya önerilerinizi bekliyoruz.

Cevapla