Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

Arkadaşlar selam from1 üzerinde programı çalıştırdığımızda gri bir ekran açılıyor , butonlar vs yok neden olabilir,
Dosya ekleri
hata.jpg
hata.jpg (2.57 KiB) 2003 kere görüntülendi

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Source'unuzu görsek belki bir yorumda bulunabiliriz.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

Kod: Tümünü seç

unit Unit1;

interface

uses
  Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
  Dialogs, StdCtrls, Mask, DBCtrls, DB, DBTables, ExtCtrls, Grids, DBGrids;

type
  TForm1 = class(TForm)
    DBGrid1: TDBGrid;
    DBNavigator1: TDBNavigator;
    Table1: TTable;
    DataSource1: TDataSource;
    DBEdit1: TDBEdit;
    DBEdit2: TDBEdit;
    DBEdit3: TDBEdit;
    DBEdit4: TDBEdit;
    DBEdit5: TDBEdit;
    DBEdit6: TDBEdit;
    DBEdit7: TDBEdit;
    DBEdit8: TDBEdit;
    DBEdit9: TDBEdit;
    Label1: TLabel;
    Label2: TLabel;
    Label3: TLabel;
    Label4: TLabel;
    Label5: TLabel;
    Label6: TLabel;
    Label7: TLabel;
    Label8: TLabel;
    Label9: TLabel;
    Button1: TButton;
    Button2: TButton;
    Button3: TButton;
    Button4: TButton;
    Button5: TButton;
    Button6: TButton;
    Button7: TButton;
    Edit1: TEdit;
    Label10: TLabel;
    Button8: TButton;
    Button9: TButton;
    Button10: TButton;
    Button11: TButton;
    Button12: TButton;
    Timer1: TTimer;
    Label11: TLabel;
    procedure Button7Click(Sender: TObject);
    procedure Button1Click(Sender: TObject);
    procedure Button2Click(Sender: TObject);
    procedure Button3Click(Sender: TObject);
    procedure Button4Click(Sender: TObject);
    procedure Button5Click(Sender: TObject);
    procedure Button6Click(Sender: TObject);
    procedure FormCreate(Sender: TObject);
    procedure Button8Click(Sender: TObject);
    procedure Button10Click(Sender: TObject);
    procedure Button9Click(Sender: TObject);
    procedure Button11Click(Sender: TObject);
    procedure Button12Click(Sender: TObject);
    procedure Label11Click(Sender: TObject);
  private
    { Private declarations }
  public
    { Public declarations }
  end;

var
  Form1: TForm1;

implementation

uses Unit2;

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button7Click(Sender: TObject);
var
arama:boolean;
begin
DBEdit1.Enabled:=False;
DBEdit2.Enabled:=False;
DBEdit3.Enabled:=False;
DBEdit4.Enabled:=False;
DBEdit5.Enabled:=False;
DBEdit6.Enabled:=False;
DBEdit7.Enabled:=False;
DBEdit8.Enabled:=False;
DBEdit9.Enabled:=False;
arama:=Table1.Locate('FIRMA_ADI',Edit1.Text,[]);
if not arama then
Showmessage('Aradığınız Firma Bulunamadı');
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
DBEdit1.Enabled:=True;
DBEdit2.Enabled:=True;
DBEdit3.Enabled:=True;
DBEdit4.Enabled:=True;
DBEdit5.Enabled:=True;
DBEdit6.Enabled:=True;
DBEdit7.Enabled:=True;
DBEdit8.Enabled:=True;
DBEdit9.Enabled:=True;
Table1.Insert;
end;

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
DBEdit1.Enabled:=False;
DBEdit2.Enabled:=False;
DBEdit3.Enabled:=False;
DBEdit4.Enabled:=False;
DBEdit5.Enabled:=False;
DBEdit6.Enabled:=False;
DBEdit7.Enabled:=False;
DBEdit8.Enabled:=False;
DBEdit9.Enabled:=False;
Table1.Post;
end;

procedure TForm1.Button3Click(Sender: TObject);
begin
Table1.Delete;
end;

procedure TForm1.Button4Click(Sender: TObject);
begin
DBEdit1.Enabled:=True;
DBEdit2.Enabled:=True;
DBEdit3.Enabled:=True;
DBEdit4.Enabled:=True;
DBEdit5.Enabled:=True;
DBEdit6.Enabled:=True;
DBEdit7.Enabled:=True;
DBEdit8.Enabled:=True;
DBEdit9.Enabled:=True;
Table1.Edit;
end;

procedure TForm1.Button5Click(Sender: TObject);
begin
DBEdit1.Enabled:=False;
DBEdit2.Enabled:=False;
DBEdit3.Enabled:=False;
DBEdit4.Enabled:=False;
DBEdit5.Enabled:=False;
DBEdit6.Enabled:=False;
DBEdit7.Enabled:=False;
DBEdit8.Enabled:=False;
DBEdit9.Enabled:=False;
Table1.Cancel;
end;

procedure TForm1.Button6Click(Sender: TObject);
begin
Close;
end;

procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
DBEdit1.Enabled:=False;
DBEdit2.Enabled:=False;
DBEdit3.Enabled:=False;
DBEdit4.Enabled:=False;
DBEdit5.Enabled:=False;
DBEdit6.Enabled:=False;
DBEdit7.Enabled:=False;
DBEdit8.Enabled:=False;
DBEdit9.Enabled:=False;

end;

procedure TForm1.Button8Click(Sender: TObject);
begin
Table1.First;
end;

procedure TForm1.Button10Click(Sender: TObject);
begin
Table1.Prior;
end;

procedure TForm1.Button9Click(Sender: TObject);
begin
Table1.Next;
end;

procedure TForm1.Button11Click(Sender: TObject);
begin
Table1.Last;
end;

procedure TForm1.Button12Click(Sender: TObject);
begin
Form2.Show;
Form1.Hide;
end;

procedure TForm1.Label11Click(Sender: TObject);
begin
Label11.Caption:=DateTimeToStr (Now);

end;

end.

emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

şimdi yardımcı olabilir misin önemli bir konu benim için

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Bu source yeterli değil. Proje source'u da lazım. Çünkü run dediğinizde Main form hangisi, form1 mi form2 mi? Ayrıca nesnelerin propertyleri ne alemde. Visibleları mı kapalı? Şu projeni komple bir RAR yap gönder bakalım çok merak ettim nasıl nesneler görünmüyormuş.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

umarım çözeriz
Dosya ekleri
delphi.rar
(85.23 KiB) 38 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen ihalilcoban »

Gönderdiğin dosyada sadece form1 ve form2 var proje dosyası ve derlediğin exe yok. Bu şekilde bir çözüm üretmek zor.

denizfatihi
Üye
Mesajlar: 245
Kayıt: 16 Şub 2004 06:12
Konum: istanbul

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen denizfatihi »

Merhaba,

Hata olarak, boş olan formu create esnasında öncelikli form olarak atamış olabilir misin ?

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Ben download edemedim ama anladığım kadarı ile Delphi'ye yeni başlıyorsunuz. Siz projeyi oluşturdunuz mu? Yani File -> New VCL Form Application şeklinde mi oluşturdunuz? Sanırım siz doğrudan Fine New VCL Form açtınız gibime geliyor. Dediğim gibi download edemedim Chrome çakıldı.

Şunu yapın. Delphi'yi açın. Sonra ne olur ne olmaz File->Close All yapın. Sonra File->New VCL Application deyin. Ardından açılan forma bir buton atın yeni bir form create edin ve peşinden Form1'deki buton tıklandığında form2'yi açacak şekilde düzenleyin. Sonra RUN edin.

Muhtemelen siz Proje oluşturmadınız.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

Önerin için teşekkürler şimdi de cpu hatası alıyorum ekte görüldüğü gibi bunu nasıl çözebilirim

İşletim sistemim win 10 64 bit
Dosya ekleri
hataa.jpg
hataa.jpg (7.07 KiB) 1881 kere görüntülendi

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2247
Kayıt: 06 Ağu 2003 12:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Siz Delphi'ye yeni başladıysanız ya bir kitaptan ya da aşağıda verdiğim linkteki dersleri izleseniz iyi olur.

https://www.youtube.com/watch?v=uF3WQ0J ... C5E6EF1691

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

Yeni başlamadım sadece cpu hatasını nasıl çözebilirim yurt dışı sitelerindende baktım yetkilendirme yaptım aynı hatayı alıyorum, projeyi göndermiştim ama acamadınız sanırım

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen ihalilcoban »

Eklediğin resmi görüntüleyemedim. Cpu hatası demişsin de tam olarak hata mesajını yazar mısın.

emreser
Üye
Mesajlar: 7
Kayıt: 30 Eki 2015 09:07

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen emreser »

ekte resimde gönderdim umarım çözebiliriz
Dosya ekleri
hataaa.jpg
hataaa.jpg (5.21 KiB) 1849 kere görüntülendi

thelvaci
Kıdemli Üye
Mesajlar: 769
Kayıt: 11 Tem 2010 07:17
Konum: Istanbul
İletişim:

Re: Form run dediğimizde gri ekran açılması hk.

Mesaj gönderen thelvaci »

Güzel kardeşim eklediğin resme ekledikten sonra hiç baktın mı ? Yoksa ben mi başaramıyorum görmeyi resmi !

Cevapla