IBTable1 ile IBDataSet1

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
isahin4746
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 12 Ara 2015 04:17

IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen isahin4746 »

Veri tabanı bağlantıda IBTable1 ile IBDataSet1 arasındaki fark nedir yardımlarınıza ihtiyacım var Firebird veri tabanı kullanıyorum

Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye
Mesajlar: 353
Kayıt: 05 Oca 2012 12:55

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen xozcanx »

Merhaba;
IBTable ve IBDataSet'i eğer Object inspector penceresinden inceleyecek olursan aradaki farkıda gözlemleyebilirsin.
Bildiğim kadarı ile cevaplayayım,
IBDataset üzerinden gerekli generator atamalarını yaparak ve bağlantı sağladığın tablo üzerinde yapacağım değişiklikler için, gerekli SQL cümlelerini atamış olmalısın tabi, Erişim sağladığın veri/veriler üzerinde Update,delete,insert gibi işlemleri rahatlıkla yapabilirsin.

Umarım biraz fikir vermiştir.
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..

isahin4746
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 12 Ara 2015 04:17

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen isahin4746 »

Merhaba Hocam IBDataSet1 de iki tabloyu bir birine bağlayamadım Cariyi Seçtiğimde Cari hareketlerini Getiremiyorum

IBTable1 De ekdeki resimdeki işlemi yapıyordum onu IBDataSet1 Bunda yapamadım
Dosya ekleri
Ekran Alıntısı.JPG
Ekran Alıntısı.JPG (18.3 KiB) 1419 kere görüntülendi

Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye
Mesajlar: 353
Kayıt: 05 Oca 2012 12:55

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen xozcanx »

Buraya bir bak mantık aynı ;)
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen AfterPost »

Firebirt çok güzel bir veritabanı ama biraz sabır istiyor .. birazda kaynak sıkıntısı var.
Table de gerenciador oluşturamıyorsunuz..
diğerinde ise gerenciador oluşturabiliyorsunuz..

Kullanıcı avatarı
esistem
Üye
Mesajlar: 464
Kayıt: 02 Eki 2007 11:22
İletişim:

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen esistem »

Selam,
Aslında IBDATASET ile IBTABLE arasında pek bir fark yoktur. Daha önce hangi veritabanı kullanıyordunuz bilmiyorum ama büyük ihtimalle paradox gibi bişi olmalı. Table larda insert edit delete gibi işlemleri kod ile yapıyorsunuz dataset de ise componentin içine yazıyorsunuz. Aslında mademki firebird e geçmeyi düşünüyorsunuz ibdataset ide unutun, veritabanınızı IBEXPERT gibi bir program ile oluşturun, trigger, procedure, generator, view vs. oluşturması çok kolaydır. Kayıt ekleme, değiştirme, silme işlemlerini STORED PROCEDURE ile yapın, Formalarınızda veri göstermeyide Query ile yapın. Table yada dataset ler ile uğraşmayın.

isahin4746
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 12 Ara 2015 04:17

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen isahin4746 »

Merhaba Arkadaşlar IBDataSet1 işlemi yaptım ama ili seçtiğinde tüm ilçeler geliyor bunu nasıl filitreme yaparım
il içerisinde plaka kodu var ilçe içerisinde de plaka kodu var

Kullanıcı avatarı
ihalilcoban
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 10 Ara 2015 10:39
Konum: Gaziantep

Re: IBTable1 ile IBDataSet1

Mesaj gönderen ihalilcoban »

ili seçtiğin zaman o ilin ilçelerinin gelmesini istiyorsan master-detail yapman gerekecek. Master-detail için;
1. il ve ilçe tablolarını ayrı tutacaksın.
2. ilçe tablosunu il tablosuna bir id ile bağlayacaksın
3. ilçe tablonun datasetinde edit sql ye select * from ILCE_TBL WHERE(IL_ID=:ID) şeklinde düzenleyeceksin. IL_ID ve ID ilçe tablosunda olacak.
4. ilçe tablonun datasetinin datasourcesini il tablosunun datasourcesi olarak tanımlayacaksın.
5.ilçe tablosunun datasetinin beforepost una ILCEIL_ID.VALUE:=ILID.VALUE kodunu yazacaksın.
Bu şu anlama gelir. İlçe tablsundaki IL_ID alanının değerine il tablosundaki ID alanının değerini yaz demektir. Tabi sen datasetlere muhtemelen isim vermediğin için karıştırabilirsin. O yüzden il için kullandığın dataseti IL ilçe için kullandığın dataseti de ILCE olarak isimlendir ki kullanımı kolay olsun.

Cevapla