G.Arkas yazdı:@thelvacı hocam ben bununla ilgili bir soru sormuştum size zamanında bilmem hatırlar mısınız

Çok canımı yakan bir konuydu bu. Zaten bulduğum çözümüde beğenmemiştiniz. Şimdi bunu yine versem sıkıntı olacak benim için

Hatırlayamıyorum neden beğenmediğimi ama amacımız beğenmek de değil şu aşamada. Arkadaşlarımızın araştırma hevesi var mı, yok mu; öğrenme istekleri canlı mı değil mi bunu görüyoruz aslında burada. Ve maalesef, sonuç hiç de iç açıcı değil; pek çok insan bakmış, okumuş challange'ları ama kimse bir yorum da bulunmamış, nihai olarak aklımdakileri burada paylaşmak niyetinde idim; ama şu an ondan bile emin değilim.
Bu kadar zor olmamalı idi, bilmiyorsak dahi araştırmak, yahut fikir beyan etmek. Lafım sizin şahsınıza değil elbette; genele. Bu öğrenmeye olan isteksizlik beni çok üzüyor. Herkes; armut pişsin ağzına düşsün istiyor sanıyorum. Oysaki ilk challange hariç diğer ikisi o kadar da zor değildi. Kısacık bir google araştırması dahi ipuçlarını vermeye yetiyordu.
Keşke birileri bu araştırmaları yapmış olsa idi ve "şu değil mi bunun cevabı" diye sorsaydı; ya da, "bu fonksiyon/api olduğunu düşünüyorum ama nasıl kullanıldığını anlayamadım" dese idi; maalesef bunu bile duyamadık/göremedik. "Heves nasıl kırılır ?" sorusunun cevabını her daim alıyorum gerçekten de.
Sırf bu sebepten ötürü çok uzun zamandır sitem de de bir şey paylaşmıyorum; nasılsa kimsenin okuduğu ya da öğrenmek istediği yok. Boş yere emek ve zaman kaybı gibi görünüyor.
"Bilgim az, o sebeple yazmadım, ya doğru değilse diye çekindim!" söylemleri de manasız; amacımız kimseyi mülakata sokmak değil ki, bunu cevaplayamazsanız ya da yanlış bir cevap verirseniz inanın kimse sizi burada ayıplamaz/ayıplayamaz. Bunu yapacak insan da yok zaten burada.
Herneyse velhasıl, "bir dokun bin ah işit" gibi oldu; lütfen kusuruma bakma @G.Arkas. Ama ciddi anlamda hissettiklerim de bunlar. Belki kabullenmek zor ama; "yeni bir şeyler öğrenmek hususunda üşengeçiz, bildiklerimizi paylaşmak anlamında ise bencil..."