Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
engerex
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 19 Kas 2010 02:53

Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen engerex »

Delphi 10 ile otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sıkıntısı var. Yazdığınız kelimenin öncesinde türkçe karakter varsa öneri sunmuyor.
write : integer olarak bir değişken tanımladık..

w : otomatik tamamlama çalışıyor.
wr : otomatik tamamlama çalışıyor.
WRITE : otomatik tamamlama dolu ancak çalışmıyor.
wrIte : otomatik tamamlama listesi dolu ancak çalışmıyor.
wri : otomatik tamamlama boş ve çalışmıyor.
write : otomatik tamamlama boş ve çalışmıyor.
wrİte : otomatik tamamlama boş ve çalışmıyor.
WRiTE : otomatik tamamlama boş ve çalışmıyor.
WRİTE : otomatik tamamlama listesi boş ve çalışmıyor.

Anladığım kadarıyla delphi kod tamamlamayı kullanırken küçük harfleri büyük harfe çeviriyor. Haliyle küçük "i" ler büyük "İ" oluyor. Sıkıntı bundan kaynaklandığını düşünüyorum. Klavye dilini Türkçe veya İngilizce seçmek bir işe yaramıyor. Kullandığım sistem win10 İngilizce klavye dili Türkçe.
Var mı çözümü?
En son engerex tarafından 19 Eki 2015 11:00 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

ertank
Üye
Mesajlar: 1315
Kayıt: 12 Eyl 2015 12:45

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen ertank »

Ben Delphi 10'da çok fazla bug olduğuna inanıyorum. Bu sadece bir tanesi. Bu gibi sorunlar çok yüksek ihtimalle update 1 ile çözülecektir.

engerex
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 19 Kas 2010 02:53

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen engerex »

Belli belirsiz mutlaka bir çok bug vardır. Bu soruna sahip başkaları yoksa sistemden veya ayarlardan kaynaklı olabilirde. Bu yüzden diğer Delphi 10 kullanıcılarından mesaj bekliyorum.

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

aynı sorun bende de mevcut
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen mrmarman »

engerex yazdı:Belli belirsiz mutlaka bir çok bug vardır. Bu soruna sahip başkaları yoksa sistemden veya ayarlardan kaynaklı olabilirde. Bu yüzden diğer Delphi 10 kullanıcılarından mesaj bekliyorum.
Delphi Seattle XE10'da Code Insight bug bende de geçerli.
Resim

Sistemim
Resim
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

Muharrem abi bu sorun icin https://quality.embarcadero.com/ adresinden bi kayit acman mumkun mudur ?
Hatayi aciklayici gifte hazirlamissin.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen mrmarman »

Delphi sürümleri kurum adına lisanslı, benim giriş kodum maalesef yok. Bilgi teknolojilerine yapın bir güzellik de verin dedim ama yanaşmadılar. Ben aslen bir Kameraman olduğumdan kendi departmanlarından olmamam şifaen bile isteme konusunda sıkıntı yaratıyor.
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

abi benim de lisansli bir urunum yok ama ben bi sekilde kayit acmisim jirada.
erisim yetkim mevcut , az once denedim hata bildirimi de yapabiliyor gibiyim. bildirim yapabilecegim ekran acildi ama bildirim yapmadan kapattim :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen mrmarman »

Şimdi kontrol ettim ve standart erişim yetkileri ile kabul edildi. :arrow: bu linkten kontrol edebilirsiniz.

Resim
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

eline sağlık , oyumu verdim takibe aldim :)
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

vay arkadas , bu bugi duzeltmemisler update 1 de

http://edn.embarcadero.com/article/44619
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen mrmarman »

Şimdi status hala OPEN görünüyor "RSP-12677" kodu ile baktım. Yanlış mı baktım acaba...
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
Mesajlar: 2129
Kayıt: 07 Ara 2003 02:51
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen sadettinpolat »

open gorunuyor zaten :( duzeltmemisler henuz
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen mrmarman »

Hata bende mesajını düzeltmişler şeklinde okumuşum. :oops:
Resim Resim

engerex
Üye
Mesajlar: 21
Kayıt: 19 Kas 2010 02:53

Re: Otomatik kod tamamlamada Türkçe karakter sorunu

Mesaj gönderen engerex »

Sırf bunun için Update 1 indirdim ancak onuda kuramıyorum. core64vcl.7zip dosyasının için "0000...00000" olduğundan hata veriyor. Kendi sitesinden inen ISO ve web installer ile aynı sorun var.
Zaten bu kadar basit bir şeyi update1 de çözmedilerse ne diyelim.

Cevapla