Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1262
Kayıt: 27 Eyl 2003 10:12
Konum: Samsun
İletişim:

Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen ALUCARD »

Merhaba arkadaşlar;

bir fatura stok programı yapıyorum. ama fatura satırlarını girerken direkt grid üzerinden veri girişini nasıl yapacağımı bulamadım. daha doğrusu işi mantığını yürütemedim. acaba delphinin standart gridiyle yada jvdbgrid ile olurmu. yada bunlarla olmassa ne ile olur.

konuylailgili fikirlerinizi bekliyorum.....
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye
Mesajlar: 570
Kayıt: 07 Haz 2004 12:35

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen pasa_yasar »

Mümkündür. Mikro Yazılım delphi grid kullanıyor
En son pasa_yasar tarafından 26 Ağu 2015 01:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1262
Kayıt: 27 Eyl 2003 10:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen ALUCARD »

peki yoluyla ilgili bir bilgi verebilirmisin
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye
Mesajlar: 570
Kayıt: 07 Haz 2004 12:35

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen pasa_yasar »

Valla her işlem için ayrı ayrı aratman lazım. 10 sene önce dbgrid ile işlem yaptığımda para formatlı veya tarih formatlı alan için seçili hücre üzerinde edit gizleyip açıyordum bu şekilde bilgi girişi edite oluyor ve satıra aktarılıyor. Devexpress CxGrid bunu otmatik yapıyor. Satır türünü tarih olarak belirlediğinde tarih girişli hücre haline geliyor. Aklında belirlemen lazım şu özellikler olacak ingilizce daha fazla kaynak var. aratıp ekleyecen. Paralı nesneler kullanmak istersen Bence Devexpress CxGrid kullan. Ben kullanıyorum çok fazla zahmetten kurtarıyor.

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen AfterPost »

bu işin grid ile felan alakası yok grid dediğiniz sadece verileri tutar. fatura mantığında üç tane tablo kullanacaksınız
1.tablo =cari bilgileri tutacak
2.tablo=stok hareketlerini
3.tablo:alt toplamları >> alt toplamları tutacak bunu query ile çekmeniz lazım
kaydet e tıkladığınız zaman alt toplamları alacak ve 1.tabloya yazdıracak (tutar, iskonto,aratutar, kdv,geneltutar)

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1262
Kayıt: 27 Eyl 2003 10:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen ALUCARD »

Hocam dediğimiz tabloların zaten var. Fatura başlık bilgileri falan toplamlar sorun değil. Sadece fatura satırlarını girerken sorun yaşıyorum. İşin mantığını Çözemedin yoksa gerisi sorun değil.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

AfterPost
Üye
Mesajlar: 127
Kayıt: 12 Tem 2014 10:22

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen AfterPost »

fatura satırlarını nasıl oluşturamıyorsunuz onu anlamadım. cari tablosunu stok hareketine , stok hareketinide , alt toplam queriye bağlayacaksınız.

Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye
Mesajlar: 570
Kayıt: 07 Haz 2004 12:35

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen pasa_yasar »

ALUCARD diğer muhasebe programları gibi stok kodu girildiğinde stoktan aratıp ilgili stoğu getirip ekrana yazacak enterle kalan satırlara gidip birim fiyat,kdv,ötv vb değerleri girip sonunda entere basıp alt satıra geçecek. diğer stokları girecek. Anladığım kadarıyla bu işlemi yapmak istiyor.

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1262
Kayıt: 27 Eyl 2003 10:12
Konum: Samsun
İletişim:

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen ALUCARD »

pasa_yasar yazdı:ALUCARD diğer muhasebe programları gibi stok kodu girildiğinde stoktan aratıp ilgili stoğu getirip ekrana yazacak enterle kalan satırlara gidip birim fiyat,kdv,ötv vb değerleri girip sonunda entere basıp alt satıra geçecek. diğer stokları girecek. Anladığım kadarıyla bu işlemi yapmak istiyor.
Evet aynen dediğinizi yapmak istiyorum.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen greenegitim »

Resim


cxgridle çok rahat yapabilirsin her kullanıcı kendi alan sıralamasınıda yapabiliyor ayrıca stokkodu adı gibi alanların button edit olarak seçtiğinde stokkodunun yanındaki buttona tıkladığında koda göre ada göre arama yaptırabilirsin.
Mücadele güzelleştirir!

luzumsuz
Üye
Mesajlar: 5
Kayıt: 24 Ağu 2015 08:17

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen luzumsuz »

Evet ben bu sayfadan yola cıkarak cxgridi kurdum ancak gridi bu şekle daha çeviremedim basit bi vdeo çekeiblirse arkadaş güzel olur.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen greenegitim »

cxgridi dataset e bağladıktan sonra istediğiniz column un properties ini seçmeniz gerekiyor örnek currency veya data gibi yine cxgridin propertiesinden dene yanıl bir çok özeliğini keşfedebilirsiniz.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
badkursat
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 03 Mar 2014 08:58

Re: Gride Veri girmek ve hesaplama yapmak

Mesaj gönderen badkursat »

Gridleri dinamik yüklemiyorsan greenegitmin dediği gibi kolona tıkladıktan sonra properties kısmında buttonedit yada combobox yapabilirsin. Seçtikten sonra eventleride geliyor. Event kısmında OnClick olayına veriyi nereden seçeceğini yazabilirsin. Veriyi seçtikten sonra Properties.Value alanını gelen değere göre eşitleyebilirsin. Tek bir seçimle birden fazla kolonuda doldurabilirsin.

Ama Form açıldığında kolonları dinamik yüklüyorsan farklı bir yol izlemen gerekir.

Cevapla