.net Olusturulan Dll Delphi import

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
kirve
Üye
Mesajlar: 64
Kayıt: 03 Nis 2008 12:40

.net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen kirve »

arkadaslar merhabalar
.net ile olusturduğum dll dosyasını project ->assamply information->make assamply com visiple chekini isaretledim.
buid kısmında register for com interop chekini isaretledim ve asagıdaki gibi bir sınıf olusturup derledim.
dll çıkarttım.
delphi xe2 ile ile import component -> import tpe library add ile seciyorum fakat
Tür kitaplığı / DLL yükleme hatası alıyorum.
hatayı nerde yapıyorum acaba

Kod: Tümünü seç

using System;
using System.Collections.Generic;
using System.Linq;
using System.Runtime.InteropServices;
using System.Text;
using System.Threading.Tasks;
using System.Runtime.InteropServices;

namespace ClassLibrary1
{
  
    public class Class1
    {
        [ClassInterface(ClassInterfaceType.AutoDual)]
        [ComVisible(true)]
        public int toplamal(int sayi1, int sayi2)
        {
            return sayi1 + sayi2;
        }
    }
}

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhabalar Tuğrul beyin bu konuda güzel bir makalesi mevcut size yardımcı olacaktır.

http://www.tugrulhelvaci.com/wp-content ... Delphi.pdf


İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
kirve
Üye
Mesajlar: 64
Kayıt: 03 Nis 2008 12:40

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen kirve »

Örneği adım adım işledim lakin gene aynı hatayı almaktayım.
Adsız.png
Adsız.png (4.32 KiB) 2746 kere görüntülendi
speed60
Üye
Mesajlar: 51
Kayıt: 07 Eki 2011 08:07

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen speed60 »

oluşturduğun DLL dosyanın yanında aynı isimde bir TLB dosyası oluşmuş olması lazım onu seçeceksin next tuşuna basacaksın Class name alanı boş gelecek Palette page ActiveX olacak generate component Wrappers çekli olacak next tuşuna basacaksınız install to Existing Package seçip nex tuşuna basacaksınız isim soracak projenle aynı ismi verip açıklamaya birşeyler yazıp finişe bastığınızda ActiveX tabında projenizdeki Class ı görmeniz lazım
kirve
Üye
Mesajlar: 64
Kayıt: 03 Nis 2008 12:40

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen kirve »

C# tarafında oluşturduğum dll yanında TLB dosyası oluşmamış. dll ve pdb dosyası mevcut.
bendeki sıkıntı bu o zaman.
TLB dosyasını nasıl oluşturucaz.
Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
badkursat
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 03 Mar 2014 08:58

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen badkursat »

Burada DrBob amcamız çok güzel açıklamıştır olayı. Küçük bir ayrıntı kullanacağın classları C# tarafında interface yaparak oluşturmalısın. Sonrada cmd ekranından dlli bilgisayarına Registry yapman lazım. Kaydettiğin zaman sana TBL dosyasını otomatik oluşturacak windows. Sonrada bu TBL'i dephide import type library ile delphinin içine alman gerekiyor.

http://www.drbob42.com/examines/examin36.htm
speed60
Üye
Mesajlar: 51
Kayıt: 07 Eki 2011 08:07

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen speed60 »

sayın kirve projeyi kendin oluşturdu isen mutlaka TLB dosyasının oluşması lazım yanlış yere bakıyor olabilirmisin projeadı\bin\Debug un altında olması lazım eğer TLB oluşmuyorsa bir yerlerde hata yapıyorsun demektir.
kirve
Üye
Mesajlar: 64
Kayıt: 03 Nis 2008 12:40

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen kirve »

TLB dosyasını
C:\Windows\Microsoft.NET\Framework64\v4.0.30319 dizin altındaki regasm ile oluşturdum
delphi kısmında
Component->import component->import a type library->add tlb dosyayolu->palette page =activx, generate Wrap işaretli
Bu adımlarla gidiyorum
Error loading type library
hatasını alıyorum. nereyi atlıyorum arkadaslar.
Kullanıcı avatarı
badkursat
Üye
Mesajlar: 84
Kayıt: 03 Mar 2014 08:58

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen badkursat »

C# tarafında COM obje olarak kaydetmen için bir C# kodu var ayrıca kullanacağın classlarına GUID de vermen lazım
kirve
Üye
Mesajlar: 64
Kayıt: 03 Nis 2008 12:40

Re: .net Olusturulan Dll Delphi import

Mesaj gönderen kirve »

badkursad örnek verebileceğin bir kaynak veya küçük bir poroje paylaşabilirmisiniz.
hala çözemedim sorunu
Cevapla