ofis versiyonu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ofis versiyonu
Merhaba arkadaslar regedette ilgili kayitlari okuyarak ofis versiyonunu ogrenebiliyorum ancak standart versiyon mu pro versiyonu mu gibi ayrintiyi alamadim. Bu konuda yonlendirme yapabilecek var mi acaba ?
Re: ofis versiyonu
Güzel soru, google'da baktım herhangi bir çözüm bulamadım. Ben de kendi çözümümü üreteyim istedim.
Umarım faydası dokunur. Başlığı okuyanlar deneyip sonucu bildirirlerse sevinirim. Ben de emin değilim çünkü. Office kurulumları farklılık göstereceğinden düzgün çalışmaya da bilir.
Ben şimdi uyguladığım metodu anlatayım, aklınıza yatarsa kullanırsınız.
Yürüdüğüm yol, Registry içerisinde ürün adı nerede yer alıyor onu elle buldum. Gerisi mantık kurmakla ilgili.
Test edilip geçerli olup olmadığı doğrulanması gereken bir kod, kendi makinemde denediğim şeklin başka makinelerde de test edilmesi şart.
Açıklamaları kod içerisine yerleştirdim.
(1) Önce sistemin 32Bit veya 64Bit olma durumuna göre Registry erişimi otomatik yapılıyor.
(2) Her MSOffice için vazgeçilmez olan EXCEL programını ele alarak, varsayılan olarak kurulu olan EXCEL'in registry kaydından kurulu olduğu office klasörünü tespit ediyoruz.
(3) Kurulu olduğu klasörün adın Office15 olsun, sonundaki 15 rakamına ihtiyacımız var, sonuna ".0" ekleyip 15.0 yapınca registry içindekki MSOffice klasörüne direkt zıplayabileceğiz anlamına geliyor.
(4) MSOffice'in örneğimizde 15.0'lı olan gerçek olanı altında Registration alt başlığını açmayı deniyoruz. Açabilirsek bir adım daha hedefe yaklaşmış oluyoruz.
(5) Artık bir sürü anahtar içerisinden sırayla dolaşarak (uzun değil 3-5 anahtar sonra hedefe erişiyoruz) anahtar altında ProductCode değeri okuyabiliyorsak, aynı yerde Office'in ürün tam adının da yer aldığı sonucuna varıyoruz.
Kullanımı
Umarım faydası dokunur. Başlığı okuyanlar deneyip sonucu bildirirlerse sevinirim. Ben de emin değilim çünkü. Office kurulumları farklılık göstereceğinden düzgün çalışmaya da bilir.
Ben şimdi uyguladığım metodu anlatayım, aklınıza yatarsa kullanırsınız.
Yürüdüğüm yol, Registry içerisinde ürün adı nerede yer alıyor onu elle buldum. Gerisi mantık kurmakla ilgili.
Test edilip geçerli olup olmadığı doğrulanması gereken bir kod, kendi makinemde denediğim şeklin başka makinelerde de test edilmesi şart.
Açıklamaları kod içerisine yerleştirdim.
(1) Önce sistemin 32Bit veya 64Bit olma durumuna göre Registry erişimi otomatik yapılıyor.
(2) Her MSOffice için vazgeçilmez olan EXCEL programını ele alarak, varsayılan olarak kurulu olan EXCEL'in registry kaydından kurulu olduğu office klasörünü tespit ediyoruz.
(3) Kurulu olduğu klasörün adın Office15 olsun, sonundaki 15 rakamına ihtiyacımız var, sonuna ".0" ekleyip 15.0 yapınca registry içindekki MSOffice klasörüne direkt zıplayabileceğiz anlamına geliyor.
(4) MSOffice'in örneğimizde 15.0'lı olan gerçek olanı altında Registration alt başlığını açmayı deniyoruz. Açabilirsek bir adım daha hedefe yaklaşmış oluyoruz.
(5) Artık bir sürü anahtar içerisinden sırayla dolaşarak (uzun değil 3-5 anahtar sonra hedefe erişiyoruz) anahtar altında ProductCode değeri okuyabiliyorsak, aynı yerde Office'in ürün tam adının da yer aldığı sonucuna varıyoruz.
Kod: Tümünü seç
USES Registry;
function OfficeVersion: String;
// 32 veya 64 Bit sistemlerde Registry kaydına farklı erişim şekli var.
function RegistryViewAccessFlag: LongWord;
type
TRegistryView = (rvDefault, rvRegistry64, rvRegistry32);
function IsWOW64: Boolean;
type
TIsWow64Process = function( Handle: THandle; var Res: BOOL ): BOOL; stdcall;
var
IsWow64Result : BOOL;
IsWow64Process : TIsWow64Process;
begin
IsWow64Process := GetProcAddress( GetModuleHandle('kernel32'), 'IsWow64Process' );
if Assigned(IsWow64Process) then
begin
if not IsWow64Process(GetCurrentProcess, IsWow64Result)
then raise Exception.Create('Sıkıntı var, anlayamadım...');
Result := IsWow64Result;
end else Result := False;
end;
begin
if IsWOW64 then Result := KEY_WOW64_64KEY
else Result := KEY_WOW64_32KEY;
end;
var
Reg : TRegistry;
strExcelPath : String;
slListe : TStringList;
iSayac : Integer;
boolBulundu : Boolean;
begin
Result := 'Office Version malesef bulunamadı...';
Reg := TRegistry.Create(KEY_READ or RegistryViewAccessFlag );
try
Reg.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
// Aktif Excel programının klasöründen Office setinin
// 8.0, 9.0, 10.0 gibi sürüm numarasını elde etmeyi deniyoruz...
if Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths\excel.exe', False) then
begin
strExcelPath := ExcludeTrailingPathDelimiter( Reg.ReadString( 'Path' ) );
System.Delete( strExcelPath, 1, Pos('\OFFICE', UpperCase( strExcelPath ) )+ Length('\OFFICE')-1 );
if Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Office\'+strExcelPath + '.0\Registration', False) then
begin // Office kayıtlarına ulaştık.
// Şimdi Office bileşen anahtar listesini elde edicez...
slListe := TStringList.Create;
Reg.GetKeyNames( slListe );
boolBulundu := False;
iSayac := 0;
// Şimdi bu anahtar listesini tek tek açarak, içinde 'ProductCode' varsa
// Office setine ait ana kayda ulaştık diyecek ve ProductNameBrand veya ProductName de olur
// okuyup çıktı vericez...
while (iSayac < slListe.Count) AND (not boolBulundu) do
begin
if Reg.OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Office\'+strExcelPath + '.0\Registration\'+slListe[iSayac], False) then
begin
if Reg.ReadString('ProductCode') <> '' then
begin
Result := Reg.ReadString('ProductNameBrand');
boolBulundu := True;
end;
end;
inc(iSayac);
end; // While
slListe.Free;
end;
end;
finally
Reg.Free;
end;
end;
procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
begin
ShowMessage( OfficeVersion );
end;
WMI kullanarak Registry ile uğraşmadan alınabiliyormuş. Değerlendirmek lazım:
https://theroadtodelphi.wordpress.com/2 ... -software/
Not: Hangi işletim sistemlerini desteklediği kontrol edilmeli.
https://theroadtodelphi.wordpress.com/2 ... -software/
Not: Hangi işletim sistemlerini desteklediği kontrol edilmeli.
There's no place like 127.0.0.1

Sonuç olumlu, kötü yanı çok yavaş olması...10 saniyeden uzun sürdü, sizde kaç saniye veriyor ?

Bir de bu listeden hangisinin M$Office'in kendisi olduğu bilgisini seçmekte zorlanıyorum. Acaba daima en sondaki vs. gibi bir çıkarım olabilir mi ama bu düşünce de bana sağlam gelmedi. Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.

Sistem : Windows 7 Enterprise Ed. x64 bit

USES Activex, ComObj;
procedure TForm1.BitBtn5Click(Sender: TObject);
const
wbemFlagForwardOnly = $00000020;
var
FSWbemLocator : OLEVariant;
FWMIService : OLEVariant;
FWbemObjectSet: OLEVariant;
FWbemObject : OLEVariant;
oEnum : IEnumvariant;
iValue : LongWord;
aBas : Cardinal;
begin;
aBas := GetTickCount;
FSWbemLocator := CreateOleObject('WbemScripting.SWbemLocator');
FWMIService := FSWbemLocator.ConnectServer('localhost', 'root\cimv2', '', '');
FWbemObjectSet:= FWMIService.ExecQuery('SELECT Name,Version FROM Win32_Product Where Name LIKE "Microsoft Office%"','WQL',wbemFlagForwardOnly);
oEnum := IUnknown(FWbemObjectSet._NewEnum) as IEnumVariant;
With TStringList.Create do
begin
while oEnum.Next(1, FWbemObject, iValue) = 0 do
begin
Add( Format('Name %s - Version %s',[String(FWbemObject.Name), String(FWbemObject.Version)]) );
FWbemObject:=Unassigned;
end;
Add( '' );
Add( 'Süre : ' + FloatToStr( (GetTickCount - aBas) / 1000 ) + ' saniye');
Showmessage( Text );
Free;
end;// With
end;
bilgiler için teşekkürler arkadaşlar, her iki durumuda kontrol edip döneceğim 

Evet bende de çok yavaş: 12,843 sn.mrmarman yazdı: Sonuç olumlu, kötü yanı çok yavaş olması...10 saniyeden uzun sürdü, sizde kaç saniye veriyor ?![]()
Bir de bu listeden hangisinin M$Office'in kendisi olduğu bilgisini seçmekte zorlanıyorum. Acaba daima en sondaki vs. gibi bir çıkarım olabilir mi ama
Zaten Rodrigo web sitesinde bu konuda uyarıda bulunmuş. Bilgisayarda kurulu olan Windows programlarının sayısıyla orantılıymış sanırm.
İşin kötüsü, "Microsoft Office Professional Plus 2013" bende ilk sırada çıkıyor ama sizde son sırada gözüküyor.
Ben de pek tutmadım bunu

- sabanakman
- Kıdemli Üye
Sırf merakımdan denedim, 80 sn sürdü 

Şaban Şahin AKMAN
Registry yöntemi cevap verdi mi sizlerde de? Farklı office versiyon ve window versionu ile sonuç hakkında fikir verir misiniz?
Bir kaç yöntem geliyor aklıma, arzu ederseniz deneyebilirsiniz. Birincisi; "HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\App Paths" altında excel.exe anahtarını bulup, oradan yol tanımını elde edip; GetFileVersionInfo & VerQueryFile apileri ile dosyanın versiyonunu sorgulayabilirsiniz. İkinci olarak; madem sistemde Office yüklü; bu durumda, uygulamamız içinde Excel'e ulaşıp versiyon bilgisini kendisine sorabiliriz.
Örneğin;
gibi.
Ayrıca; aşağıdaki API fonksiyonları ile sistem üzerinde yüklü olan uygulamaları ve bu uygulamaların versiyon bilgilerini de alabiliyormuşuz.
MsiEnumProducts function
MsiGetProductInfo function
Required Properties
Örneğin;
var
Excel : OleVariant;
begin
Excel := CreateOleObject('Excel.Application');
Excel.Visible := false;
ShowMessage(Excel.Version);
Excel.Quit;
end;
Ayrıca; aşağıdaki API fonksiyonları ile sistem üzerinde yüklü olan uygulamaları ve bu uygulamaların versiyon bilgilerini de alabiliyormuşuz.
MsiEnumProducts function
MsiGetProductInfo function
Required Properties
En son thelvaci tarafından 20 Nis 2015 11:53 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
şimdi dışarıdayım deneyemiyorum da excel versiyonu verirken ooffice paketinin hangi ürün olduğunu veriyor mu? Buradaki hedefimiz Microsoft Office Professional Plus 2013 ifadesine ulaşmak çünkü.
Yazdığım basit metod bende 14.0 ve 7145 döndürüyor.
procedure TForm2.Button1Click(Sender: TObject);
var
Excel : Variant;
begin
Excel := CreateOleObject('Excel.Application');
Excel.Visible := false;
ShowMessage(Excel.Version);
ShowMessage(Excel.Build);
Excel.Quit;
end;
Ben yaklaşık olarak 120 Pc de denedim
xp ve üzeri tüm işletim sistemleri ve tüm ofis versiyonlarında sağlıklı bir şekilde çalıştı 5 ile 15 sn arasında ofis versiyonlarını topladım sonucta istediğimi elde etmiş oldum
teşekkürler.
Ancak exe olarak çalışan uygulamayı servis uygulaması olarak kodladığımda wmi sorgularında hata veriyor, wmi servis uygulamalarında çalıştırmak için extra birşey yapmak gerekir mi acaba ?

Ancak exe olarak çalışan uygulamayı servis uygulaması olarak kodladığımda wmi sorgularında hata veriyor, wmi servis uygulamalarında çalıştırmak için extra birşey yapmak gerekir mi acaba ?
registry ile denemedim, hem oradaki işlemler uzun geldi hemde benim amacım bilgisayarın envanterini çıkarmaktı onuda wmi ile alıyordum ikisi bir arada oldu
Evet yapman gerekiyor.master_20 yazdı:wmi servis uygulamalarında çalıştırmak için extra birşey yapmak gerekir mi acaba ?