Bir ay sonrasını kaydetme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
yusuf simsek
Üye
Mesajlar: 312
Kayıt: 09 Mar 2004 11:18
Konum: Konya
İletişim:

Bir ay sonrasını kaydetme

Mesaj gönderen yusuf simsek » 11 Haz 2004 12:21

Kolay gelsin...
Ya aslında basit bir sorun ama işin içinden çıkamadım...
TAksit ödemelerinin tamamını tabloya aktarıyorum ama ayları aktaramıyorum...Her ödeme için bir ay sonrasının tarihini otomatik yazdıramadım..

daha önce for döngüsü içinde qqtarih.Value:=qqtarih.value + incmonth(dt.date) kullandım...(dt = date time picture nesnesi)
tüm alanlara aynı tarihi yazdı...

en son haliyle yazdığım kodlar;

var
taktarih:string;
i:integer;
drm:string;
sonuc:double;
tarih:string;
begin
drm:=floattostr(qqtaksit_sayi.value);
sonuc:=qqtoplam.value / qqtaksit_sayi.Value;

qqtarih.Value:=dt.Date;
for i:=1 to strtoint(drm) do
begin
taktarih:=datetostr(incmonth(dt.Date)) + taktarih;

qqkayitno.value:=edit1.Text;
qqtaksitno.Value:=inttostr(i);
qqtaksit_sayi.Value:=i;
qqtaksit_tutar.Value:=sonuc;

qqtarih.Value:=strtodate(taktarih) ;
qq.Insert;

bu sekilde de hata veriyor

şimdiden çok teşekkür ederimmm



TAMAMMMMMMMMMMMM

OLAYI ÇÖZDÜM :D :D :D


for döngüsü içinde
dt.date:=intmonth(dt.date);

qqtarih.value:=dt.date;

satırlarını yazdım....Olayı çözdü......

(bu arada qq =sql builder nesnesi)

Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
Mesajlar: 2619
Kayıt: 11 Haz 2003 09:38
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin » 11 Haz 2004 02:23

ne mutlu... :)
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)

Cevapla