linke tiklama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 11:29

linke tiklama

Mesaj gönderen cmkare »

Merhaba arkadaşlar
program icinden belirledigim site icindeki linklere otomatik olarak tiklatabilirmiyim? Bu sekilde biseyi nasil yapabilirim?

Kullanıcı avatarı
hido
Üye
Mesajlar: 268
Kayıt: 29 Mar 2014 04:32

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen hido »

Sanırım işinizi görecektir

Kod: Tümünü seç

uses satırına "ShellApi "ekle

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ShellExecute(self.WindowHandle,'open',pchar(edit1. text),nil,nil, SW_hide);
end;

yada
ShellExecute(self.WindowHandle,'open',http://www.delphiturkiye.com',nil,nil, SW_hide)
end;

Lord_Ares
Üye
Mesajlar: 1058
Kayıt: 15 Eki 2006 04:33
Konum: Çorlu

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Forumda bunla ilgili bir çok örnek bulabilirsin viewtopic.php?f=2&t=29597&hilit=webbrowser+link

cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 11:29

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen cmkare »

Benim yapmak istediğim şu şekilde.
Program içinde 2 edit olacak.

1.editte anahtar kelimeyi yazacağım. Örnek : delphi
2.editte site ismini yazacağım. Örnek : http://www.delphiturkiye.com/ gibi

Ara Butonuna bastığımda google da "delphi" kelimesini arıyor. Buraya kadar tamam aratıyorum.
Ama ilk sırada çıkmıyor da 3. sırada veya 5. sırada çıkıyor http://www.delphiturkiye.com/ adresi. Hangi sırada çıkarsa çıksın belirttiğim site ismini bulduğu anda tıklayıp içine girecek.

bunu nasıl yapabilirim?

Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen G.Arkas »

Öyle yapacağına direk Edit1'e Delphi Delphiturkiye yazsan nasıl olur? Google da bu terimi sadece delphiturkiye ile eşleşen sonuçlardan süzer. Böylece ilk link delphiturkiye.com olur.
Resim

cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 11:29

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen cmkare »

oda oluyor ama webbrowser içinde tıklatıp nasıl gireceğim sitenin içine? takıldığım yer burası. 1. de çıkmaz da 3.sırada yada 2.sayfanın 5. sırasında çıkar.
nasıl bulup tıklatacağım?

Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen G.Arkas »

http://delphi.cjcsoft.net/viewthread.php?tid=49417

Google Apı ile delphi üzerinden arama yapıp çıkan sonuçları link-description-title (RSS Gibi) bazında alabilirsin. Dönen linkleri ShellExecute ile açarsın.
Resim

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4733
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen mrmarman »

Bir firma için benzer bir çalışma yapmıştım. SEO iyileştirmelerini yapıyor olmalarına rağmen, GOOGLE aramalarında üstte çıkmak konusunda aynı sektördeki yakın bir rakipleri de benzer SEO teknikleri uyguluyor olmalı ki, bir türlü aşamıyorlardı. Sonra google üzerinden yapılan sorgular ile tıklama yapmanın bir çok bottan daha faydalı olduğu yorumunu yaparak bana başvurdular ve projeyi istediler. Modüler bir proje olmalıydı ve kurumlarındaki bilgisayarlar ile ücretsiz dağıtımını gerçekleştirdikleri materyallerde kullanılabilmeliydi.

- Ticari bir meta olduğundan sadece metodolojiyi paylaşayım, anahtar teslimi bir kod vermem doğru olmaz. Sadece GOOGLE taramasında sonuç sayısını artırmak yönünde size çok büyük faydası olacaktır. Böylece üçüncü sayfada mı çıkacak, beşinci sayfada mı sorunsalınız ortadan kalkacaktır.

- Bir kaç aşamalı işlem yürütmen gerekecek.

(1) Önce arama işlemi.

- Aşağıdaki sizin için hazırladığım örnek kod bloğunu deneyin. Boş bir proje açın, forma bir adet TWebbrowser ve Button koyup kodu deneyin. strARA kısmına da aramak istediğini kelime veya cümleyi yazın.

Aynı kelime veya cümleyi bir de Explorer/Chrome/Firefox gibi web tarayıcılarıyla bir deneyin. Çıkan sonuç sayısını gözlemleyin.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.BitBtn1Click(Sender: TObject);
Const
  AraFormat = 'http://www.google.com.tr/search?as_q=%s&hl=tr&num=100&btnG=Google''da Ara&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=images';
Var
  strAra : String;
begin
  // Aşama (1) ARAMA İşlemi
  strAra := 'Muharrem ARMAN';
  WebBrowser1.Navigate( Format(AraFormat, [strAra]) );
  while WebBrowser1.ReadyState <> READYSTATE_COMPLETE do
  begin
    Sleep(1);
    Application.ProcessMessages;
  end;
end;
(2) PARSE işlemi (çıkan sonucu bileşenlerine ayırma)
- Çıkan sonuçları bir listeye, linklerini başka bir listeye ayıracaksınız.

(3) Liste içerisinde size hizmet eden linkleri inceleme.
- Parse ederek oluşan listeden, domain'i size ait olanları seçeceksiniz.

(4) WebBrowser üzerinde Element listesi almak
- Aynı listedeki satır sayısı kadar WebBrowser'da onlara karşılık gelen ELEMENT 'in ID'sini bulacaksınız.

(5) İlgili ve size hizmet edecek linke CLICK komutu yollayacaksınız.
Resim Resim

cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 11:29

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen cmkare »

Cevaplar için Teşekkürler. Arama kısmına kadar yaptım zaten diğer linkleri ayrıştırma ve tıklama kısmında takıldım. Bu kısmı yapamadım.

Kullanıcı avatarı
hido
Üye
Mesajlar: 268
Kayıt: 29 Mar 2014 04:32

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen hido »

Hocam;
Google fazla hafife almamak lazım yaklaşık 10 tıklama yapınca resimdeki ekran karşına çıkıyor bu durumu aşmak mümkün mü?
Diğer sorun ise webbrowser de tıklama işini nasıl çöze biliriz...


Resim[/url]

cmkare
Üye
Mesajlar: 177
Kayıt: 23 Ağu 2010 11:29

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen cmkare »

Ben o kadar tıklama yaptırmayacağım. o yüzden o kısımda sorun yok. Ama linke tıklamayı çözemedim halen.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen greenegitim »

galiba yapılmak istenen organik hit programlarındaki mantık değilmi belirli anahtar kelimelerden kendi sitenizin linkini bulduğunda tıklatmak organik olarak tıklandıkça google trafik değeri artıyor.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
Mesajlar: 830
Kayıt: 01 Eki 2007 07:16
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen G.Arkas »

@hido 'nun bahsettiği gibi google bu trafiği engeller ve sandbox'a atar. uygulamanız maksimum 1 gün çalışır gün sonun da trafik oluşturduğunuz site google aramalarında 1500. sayfada bile görünmez. Çünkü banlanır.

Bir SEO'ya danışmanızı tavsiye ederim.
Resim

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen greenegitim »

bende buna benzer bir program kullanıyorum ama sadece site ilk açıldığında 9-10 sayfada ise daha öne gelmesi için günlük 50 tıklama v.s gönderiyorum bununda hepsi aynı anahtar kelimeden değil tabi faraza 5 anahtar kelimeden toplamda 50 tıklama gibi abartınca @G.Arkas ' ın bahsetiği gibi sandbox a düşme olasılığınız çok yüksek google ın son algoritmalarını takib edip ona göre yol haritası çıkarmak daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
hido
Üye
Mesajlar: 268
Kayıt: 29 Mar 2014 04:32

Re: linke tiklama

Mesaj gönderen hido »

Hit artırmayla ilgili örnek kod paylaşa bilir misiniz...

Cevapla