SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen tayipk »

Merhaba arkadaşlar SQLite ile yeni tanıştım ilk projem olacak Projemde TDBEditler var Unidac ile Bağlantı kurdum buraya kadar sıkıntı yok ama İnsert yaptığım zaman dbeditlerimin hepsinde (MEMO) yazıyor ilgili alana gelip veri girişi yapıyorum o anda sıkıntı yok ama Başka dbedite geçince yine bir önceki ve diğerleri (MEMO) olarak görünüyor Resimde işaretlediğim sorunumu nasıl çözebilirim arkadaşlar yardımlarınız için şimdiden teşekkürederim.

Resim
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Re: SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen tayipk »

arkadaşlar sorun UNIDAC ta imiş FIREDAC kullandım sorunum giderildi.
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 10:13

Re: SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen ikutluay »

firedac vs componentler paralıdır. SQL ite için ücretsiz olanları kulllanmanı öneririm.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Re: SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen tayipk »

hocam cevabın için teşekkürederim önerebileceğin ücretsiz component varmıdır SQLite için
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

xxxjedixxx
Üye
Mesajlar: 216
Kayıt: 10 Ara 2013 03:50

Re: SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen xxxjedixxx »

Merhaba,

Bence sorun, tablondaki alan tiplerinden kaynaklanıyor. Uzunluğu belli olmayan alanlar kullanmış olmalsın ki memo olarak gösteriyor. Örneğin Müşteri kodunu Char(5) tanımlamış olsaydın bu şekilde görünmezdi. Muhtemelen tüm karakter alanları için blob data tipinde bir tip kullanmışsın. Veri tabanı olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama SQL Server'da bir alanın veri tipini "Text" yaparsan aynı şekilde görünüyor. Çünkü çok büyük bir veri olabileceği için sana ekranda bunu gösteremez. Ancak değiştirme modunda gösterir. Eğer bu şekilde Text kullanıyorssan hepsini char(10), Char(50) vs... şeklinde değiştirmen gerekli.

tayipk
Üye
Mesajlar: 284
Kayıt: 27 Kas 2013 11:32

Re: SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen tayipk »

xxxjedixxx yazdı:Merhaba,

Bence sorun, tablondaki alan tiplerinden kaynaklanıyor. Uzunluğu belli olmayan alanlar kullanmış olmalsın ki memo olarak gösteriyor. Örneğin Müşteri kodunu Char(5) tanımlamış olsaydın bu şekilde görünmezdi. Muhtemelen tüm karakter alanları için blob data tipinde bir tip kullanmışsın. Veri tabanı olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama SQL Server'da bir alanın veri tipini "Text" yaparsan aynı şekilde görünüyor. Çünkü çok büyük bir veri olabileceği için sana ekranda bunu gösteremez. Ancak değiştirme modunda gösterir. Eğer bu şekilde Text kullanıyorssan hepsini char(10), Char(50) vs... şeklinde değiştirmen gerekli.
Hocam cevabın için teşekkürederim. kullandığım veritabanı SQLite ilk defa kullanıyorum alan tiplerine gelince TEXT değil hepsi VARCHAR olarak oluşturuldu aynı tablomu Firedac ile kullandığımda herhangi bir sıkıntım yok ama Unidac ile bağlantı sağlayıp kullandığımda MEMO sıkıntısı çıkıyor
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 10:13

Re: SQL Lite ile takıldığım bir nokta

Mesaj gönderen ikutluay »

tayipk yazdı:hocam cevabın için teşekkürederim önerebileceğin ücretsiz component varmıdır SQLite için
source.free.fr

sqlitedbo idi . toryy de de var
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Cevapla