Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
R.K.
Üye
Mesajlar: 82
Kayıt: 02 Nis 2007 12:05
Konum: Adana

Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen R.K. »

Merhaba arkadaşlar,
programda birçok yerde begin end bloklarını kullanıyoruz. Program uzadıkça da bunların sayısı artıyor ve bloğun nerde bittiği hangi end'in hangi begini kapattığını bulamıyorum. Bunun bir kısa yolu var mıdır? Mesela begin'e sağ tıklayıp veya seçip bir klavye tuşuyla direk end'ini bulabiliyor muyuz? Visual studio c#'ta olduğu gibi blok açtıkça kendi girintisini nasıl ayarlatırız. Delphi 2009 kullanıyorum.

Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye
Mesajlar: 708
Kayıt: 28 Nis 2011 10:33
Konum: İstanbul

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen greenegitim »

cnpack ide componet işini görecektir.,
örnek bende görünen şekil
Resim
Mücadele güzelleştirir!

Kullanıcı avatarı
warder
Üye
Mesajlar: 255
Kayıt: 10 Mar 2004 04:59

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen warder »

Delphi Editör de fare ile ters tıklayıp, açılan menüde (C++Builder : en altta) "Format Source Ctrl+D" diye bir seçenek yok mu?
Girintileri falan düzenler...
Ctrl+D de olur da yerini bilin diye yazdım.
... Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!
Mustafa Kemal Atatürk...

R.K.
Üye
Mesajlar: 82
Kayıt: 02 Nis 2007 12:05
Konum: Adana

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen R.K. »

Cevaplar için teşekkürler.
Castalia diye bir eklenti var onu da buldum. İkisi beraber çok güzel oldu.
warder yazdı:Delphi Editör de fare ile ters tıklayıp, açılan menüde (C++Builder : en altta) "Format Source Ctrl+D" diye bir seçenek yok mu?
Girintileri falan düzenler...
Ctrl+D de olur da yerini bilin diye yazdım.
Hocam böyle bir menü görmedim.

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 10:13

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen ikutluay »

eklentiyi filan bilmemde. kodu yazarken girintileme. ve kodu daha kodlarken her begin 'in önce end'ini yazma yöntemi bende daha çok işe yaramıştı.

idede bunu yapıyor artık.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye
Mesajlar: 353
Kayıt: 05 Oca 2012 12:55

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen xozcanx »

Merhaba;
Bugün XE8'i test edeyim dedim ve bir projeyi açtığımda ilk dikkatimi çeken Begin End kod bloklarını CnPack gibi ayırdığını farkettim ve CnPack ında kurulumunu yaptım 2 eklentininde aynı anda devrede olduğu gördüm(Ekran Görüntüsü aşağıda) XE8 ve CnPack ta bu özellikleri isteğe göre nasıl kapatabiliriz. Options bölümünden inceledim fakat bulamadım.
İyi Çalışmalar.
Resim
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..

Kullanıcı avatarı
SimaWB
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 07 May 2009 10:42
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen SimaWB »

Blok başlangıç ve bitişlerini birleştiren çizgileri kastediyorsanız CnPack için:
IDE Enhancements Settings -> Source Highlight Enhancements içinde Enable Structure Lines
There's no place like 127.0.0.1

Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye
Mesajlar: 353
Kayıt: 05 Oca 2012 12:55

Re: Begin'in End'ini Kolay Bulma?

Mesaj gönderen xozcanx »

SimaWB yazdı:Blok başlangıç ve bitişlerini birleştiren çizgileri kastediyorsanız CnPack için:
IDE Enhancements Settings -> Source Highlight Enhancements içinde Enable Structure Lines
Evet Hocam Tamda bundan bahsediyordum. :bravo:
Delphi Tarafındakide Buradaymış :)
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..

Cevapla