Sistemi rahatlatma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
sako
Üye
Mesajlar: 453
Kayıt: 11 Haz 2003 02:40
Konum: ERZURUM

Sistemi rahatlatma

Mesaj gönderen sako »

Arkadaşlar mesela programda ağır sorgular var diyelim. Haliyle bu durum bilgisayarda kasmalara sebep oluyor, programın performansında da düşüklükler oluyor. Gerek bilgisayarın işlemci, ram vb. birimlerini gerekse programın kendisini rahatlatacak kodlar kullanmakta fayda olur diye düşünüyorum. Bu tarz kodlar illaki vardır. Örnek verecek arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Kolay gelsin...
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3064
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Re: Sistemi rahatlatma

Mesaj gönderen sabanakman »

Bu gibi meselelerde tıkanma sebepleri ile, o noktada kullanılan yöntemlere göre değişen özel çözümlerin üretilmesini gerektirir. Bazen yazılan sorguda kullanılan hatalı yapı, hatalı veya eksik oluşturulan veri tabanı indeksleri, programda kurulan döngü ve mantık yapısının hantal olması gibi türlü türlü ucu açık bir konuda nokta atışı cevap alabilmeniz pek mümkün değil gibi duruyor.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin
Mesajlar: 2230
Kayıt: 12 Haz 2003 04:05
Konum: merkez camii yanı

Re: Sistemi rahatlatma

Mesaj gönderen freeman35 »

Okadar genellemeye şöyle bir örnek aklıma geldi, Doktrolara ne gerek varki, eczaneler ilaç dolu, ucuzundan bi tane al geç :)
paradox kullanılan projede network optimizasyonu ne işe yarıyabilir? dbgrid post etmiyor diyene thread kullan demek nekadar mantıklıysa
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
uparlayan
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 09 Oca 2009 05:48

Re: Sistemi rahatlatma

Mesaj gönderen uparlayan »

Eğer sorduğun soru veritabanı eksenindeyse genel yaklaşımın SQL sorgularını parça parça okumak üzerine olmalı. Zira kullanıcıya bir grid sunacaksan sonuçta kullanıcı griddeki 1000 kaydı da aynı anda görmez, senin bu tür konularda yapman gereken verileri parça parça çekmek veya hesaplamak olmalı...
Cevapla