Kiosk sıramatik programı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
Mesajlar: 726
Kayıt: 06 Tem 2005 09:41
Konum: Güneyden
İletişim:

Kiosk sıramatik programı

Mesaj gönderen White Rose »

S.A.
Arkadaşlar Kiosk sıramatik programı yapan yada bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan mümkünse
tecrübelerini alabilir miyim.
Bildiğim kadarıyla dokunmatik özelliği olan ekranlarda (Akıllı telefonlara benze mantıkla)
ekrandaki tuşlara basarak artan sırada numara alıp, bunu termal fiş yazıcıdan alıyoruz.
Terminal bağlantısı varsa odalardan çağrı sistemi olduğunda bunu kapı üstü ekranlara yansıtıyor.

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 01 Eki 2007 12:02
Konum: Ankara

Re: Kiosk sıramatik programı

Mesaj gönderen Battosai »

Bir numarası yok :) İşletim sistemi windows. Kiosk, stand şeklinde bir bilgisayar. All-in-one olarak tabir edilen dokunmatik bir bilgisayar ile sizde kendi kiosk'unuzu yapabilirsiniz. Günümüzde Android veya gömülü linux sistemler ile yapmanız daha mantıklı. 25-30$ civarı Bir tane bellek kartı ile işiniz görülür.

Kullanıcı avatarı
White Rose
Üye
Mesajlar: 726
Kayıt: 06 Tem 2005 09:41
Konum: Güneyden
İletişim:

Re: Kiosk sıramatik programı

Mesaj gönderen White Rose »

Normal masaüstü program bu sistemde de çalışır sanırım, ilave bir şeye gerek yok, Mouse yerine dokunma ile kullanılıyor. Giriş için ekran klavyesi kullanılabilir diye tahmin ediyorum. Yanlışım var mı :)

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4733
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Kiosk sıramatik programı

Mesaj gönderen mrmarman »

- Doğru değerlendirmişsin. Ancak asıl strateji verilecek numara serisi bir değil birden farklı grupta ise geçerli. Bunun için kaç adet banko ve bu bankolardan dinamik değişen sayıda gruplama özelliği koyman gerekebilecektir.

- Sadece fiş bastırmak yetmez, aynı zamanda bankodan gelen mouse butonu vb. tetiklemesine göre son index numarasına ulaşılmış mı ? onu anlamak, gruplara göre paralel index artışları yapmak vb. gerekecektir.

- Stratejiyi başlangıçta iyi kurmanız lazım.
Resim Resim

selm@n
Kıdemli Üye
Mesajlar: 442
Kayıt: 01 Oca 2004 11:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Re: Kiosk sıramatik programı

Mesaj gönderen selm@n »

Kiosk Sistemleri İmalatını yapan kuran ve tasarlayan bir firmayız, sıramatik demişsiniz hangi alana uygulayacağınızı yazarsanız daha net bir çözüm oluşturulabilir, malum sadece sıra numarası üretmek yeterli olamayabilir örnek: hastaner T.C. Kimlik üzerinden çalışıyorlar. vaya Banka vb. kurumlar müşteri no vb. gibi değişik kuyuruk yönetim sistemleri kullanıyorlar.
;)

Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 706
Kayıt: 18 Şub 2005 03:38
Konum: İstanbul

Re: Kiosk sıramatik programı

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Selâm,

TC kimlik üzerinden Aile Sağlığı Merkezlerine bir sistem geliştirmiştik.

Sistemde;

DoktorlarTablosu (DrNo, DrAdiSoyadi, ....)
HastalarTablosu (ID, TCNo, HastaAdiSoyadi, ....)
AlinanSiralarTablosu (ID, MisafirHasta, DrNo, TCNo, HastaAdiSoyadi ...)

Her hasta bir doktora bağlı olduğunda ekrana TC numarasını tuşlayıp (TPanel :) ) giriş tuşuna tıkladığında otomatik olarak veritabanında böyle bir TC kayıtlı olup olmaddığına bakarak, kayıtlı ise AlinanSiralarTablosu na kayıt ekleyerek hemen print ediyordu.. Bu kadar :)

Cevapla