Taranan Resme OCR işlemi ve kayıt

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye
Mesajlar: 169
Kayıt: 13 Tem 2004 02:25
Konum: Batman

Taranan Resme OCR işlemi ve kayıt

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A. Arkadaşlar. Yaptığım bir programda bir belgeyi taratıp hem belgenin resim dosyasının yolunu ve resmi ocr yapıp çıktıyı veritabanına kaydetmem gerekir. Bunun için nasıl yapılıyorsa siz engin tecrübeli arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Ücretli de olabilir masrafı karşılarım. Teşekkür ederim.

Kod: Tümünü seç

www.muratdişikırık.com.tr

Kullanıcı avatarı
xozcanx
Üye
Mesajlar: 354
Kayıt: 05 Oca 2012 12:55

Re: Taranan Resme OCR işlemi ve kayıt

Mesaj gönderen xozcanx »

ocr konusunda viewtopic.php?t=19209 burayı inceleyebilirsin

dosya yolunu kaydetmet için ise

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
    OpenDialog1.Execute;//dosyayı seç
    Edit1.Text:=OpenDialog1.FileName;// seçili dosyanın yolunu Edit1 içine yaz...
end;
Nasibinde varsa, alırsın karıncadan bile ders, Nasibinde yoksa, bütün cihan önüne serilse, sana ters..

Cevapla