adoquery sorgulamasında tablodan veri alamıyorum

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
forumsad
Üye
Mesajlar: 296
Kayıt: 29 Tem 2010 09:47

adoquery sorgulamasında tablodan veri alamıyorum

Mesaj gönderen forumsad » 06 Kas 2012 11:53

Kod: Tümünü seç

hosdbBaglantisiniYap;
frmMain.ADOQueryHost.SQL.Clear;
frmMain.ADOQueryHost.Close;
frmMain.ADOQueryHost.SQL.Add('select * from TBLPLAYPLANET    WHERE ID = 1');


dbSalonAdi:=frmMain.ADOQueryHost.FieldByName('salonAdi').Value;
dbSifre:=frmMain.ADOQueryHost.FieldByName('sifre').Value;
sorgudan 2 adet bilği çekmem lazım ama bir türlü beceremedim

sayğılarımla

Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Re: adoquery sorgulamasında tablodan veri alamıyorum

Mesaj gönderen unicorn64 » 06 Kas 2012 12:07

bilgi almak için sorguyu Open ile aktifleştirmeli/çalıştırmalısınız
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim

arkantos_55
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 26 Nis 2011 02:18

Re: adoquery sorgulamasında tablodan veri alamıyorum

Mesaj gönderen arkantos_55 » 06 Kas 2012 01:18

queryi açmamışsın o yüzden vermiyor sonucu sorgulama yapıyorsan query.open;
insert, update veya delete gibi işlemleri yapıyorsan query.execsql kullanman gerekiyor.
Gidipte
query.execsql peşine
query.active:=true kullanırsan selectte sorun olmaz ama diğer işlemlerde kodu 2 kere çalıştırmış olursun bu arada o yüzden selecte open diğerlerinde ise sadece execsql kullanman yeterlidir.

Kod: Tümünü seç

hosdbBaglantisiniYap;
frmMain.ADOQueryHost.SQL.Clear;
frmMain.ADOQueryHost.Close;
frmMain.ADOQueryHost.SQL.Add('select * from TBLPLAYPLANET    WHERE ID = 1');

frmMain.ADOQueryHost.SQL.open;/////////////////araya bu satırı eklemen lazım

dbSalonAdi:=frmMain.ADOQueryHost.FieldByName('salonAdi').Value;
dbSifre:=frmMain.ADOQueryHost.FieldByName('sifre').Value;


forumsad
Üye
Mesajlar: 296
Kayıt: 29 Tem 2010 09:47

Re: adoquery sorgulamasında tablodan veri alamıyorum

Mesaj gönderen forumsad » 06 Kas 2012 09:00

frmMain.ADOQueryHost.Active:=True; ekledim çalıştı teşekkürler

Kod: Tümünü seç

frmMain.ADOConnectionHost.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Password=******;Persist Security Info=True;User ID=s*****ar_a*******ser;Data Source=www.*****g.com';
frmMain.ADOConnectionHost.Connected:=True;


frmMain.ADOQueryHost.SQL.Clear;
frmMain.ADOQueryHost.Close;
frmMain.ADOQueryHost.SQL.Add('select * from TBLPLAYPLANET    WHERE ID = 1');

frmMain.ADOQueryHost.Active:=True;


dbSalonAdi:=frmMain.ADOQueryHost.FieldByName('salonAdi').Value;
dbSifre:=frmMain.ADOQueryHost.FieldByName('sifre').Value;


Cevapla