Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen unicorn64 » 30 May 2012 08:09

ozcank yazdı:Conari kardeşim bu şekilde yaptım ama bi hata veriyor bi bakabilirmisin?

Kod: Tümünü seç

select TBLCASABIT.CARI_KOD,TBLCASABIT.CARI_ISIM FROM tblcasabit WHERE CARI_KOD='000108'
UNION ALL
select TBLCAHAR.CARI_KOD,TBLCAHAR.ACIKLAMA,TBLCAHAR.BELGE_NO FROM TBLCAHAR WHERE CARI_KOD='000108'  
UNION ALL
SELECT TBLSTHAR.STOK_KODU,TBLSTHAR.FISNO,TBLSTHAR.STHAR_ACIKLAMA from  TBLSTHAR,TBLCAHAR WHERE TBLSTHAR.STHAR_CARIKOD='000108' AND TBLSTHAR.FISNO=TBLCAHAR.BELGE_NO
ORDER BY TBLCASABIT.CARI_KOD
Msg 205, Level 16, State 1, Line 1
All queries combined using a UNION, INTERSECT or EXCEPT operator must have an equal number of expressions in their target lists.
union la birleştirilen sorgularda select ile çekilen alan sayısı eşit olmalıdır diyor hatada... tabiki alt alta gelen alanlar da aynı veri tipinde olmalı yada ortak bir veri tipine çevrilmeli ki aynı kolonda birleştirilebilsin...

ilk select de 2 alan diğerlerinde 3 alan sorguladığınız için nasıl birleştireyim ben bunları diyor yani...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 30 May 2012 09:20

Dediğin gibi alanları da tanımladım sorgu her select de çalışıyor ama kodun tamamında numeric hatası veriyor;

Kod: Tümünü seç

select TBLCASABIT.CARI_KOD AS CariKod,TBLCASABIT.CARI_ISIM AS CariIsim, TBLCASABIT.GRUP_KODU AS GrupKodu,TBLCASABIT.RAPOR_KODU1 AS RaporKodu1,TBLCASABIT.RAPOR_KODU2 AS RaporKodu2,TBLCASABIT.RAPOR_KODU3 AS RaporKodu3,TBLCASABIT.RAPOR_KODU4 AS RaporKodu4,TBLCASABIT.RAPOR_KODU5 AS RaporKodu5,TBLCASABIT.CARI_ADRES AS Adres FROM tblcasabit
UNION ALL
select TBLCAHAR.BELGE_NO AS BelgeNo, TBLCAHAR.TARIH AS Tarih, TBLCAHAR.ACIKLAMA AS Aciklama, TBLCAHAR.BORC AS Borc, TBLCAHAR.ALACAK AS Alacak, TBLCAHAR.BAKIYE AS Bakiye,TBLCAHAR.PLASIYER_KODU AS PlasiyerKodu, TBLCAHAR.VADE_TARIHI AS VadeTarihi,TBLCAHAR.HKA AS Hka FROM TBLCAHAR,TBLCASABIT WHERE TBLCASABIT.CARI_KOD=TBLCAHAR.CARI_KOD 
ORDER BY CARI_KOD
Msg 8114, Level 16, State 5, Line 1
Error converting data type varchar to numeric.

Ve ben bunu MSSQL de Query de çalıştırıp ,view olarak kaydedip NETSIS rapora alıyorum.

Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen unicorn64 » 30 May 2012 09:59

ozcank yazdı:Dediğin gibi alanları da tanımladım sorgu her select de çalışıyor ama kodun tamamında numeric hatası veriyor;

Kod: Tümünü seç

select TBLCASABIT.CARI_KOD AS CariKod,TBLCASABIT.CARI_ISIM AS CariIsim, TBLCASABIT.GRUP_KODU AS GrupKodu,TBLCASABIT.RAPOR_KODU1 AS RaporKodu1,TBLCASABIT.RAPOR_KODU2 AS RaporKodu2,TBLCASABIT.RAPOR_KODU3 AS RaporKodu3,TBLCASABIT.RAPOR_KODU4 AS RaporKodu4,TBLCASABIT.RAPOR_KODU5 AS RaporKodu5,TBLCASABIT.CARI_ADRES AS Adres FROM tblcasabit
UNION ALL
select TBLCAHAR.BELGE_NO AS BelgeNo, TBLCAHAR.TARIH AS Tarih, TBLCAHAR.ACIKLAMA AS Aciklama, TBLCAHAR.BORC AS Borc, TBLCAHAR.ALACAK AS Alacak, TBLCAHAR.BAKIYE AS Bakiye,TBLCAHAR.PLASIYER_KODU AS PlasiyerKodu, TBLCAHAR.VADE_TARIHI AS VadeTarihi,TBLCAHAR.HKA AS Hka FROM TBLCAHAR,TBLCASABIT WHERE TBLCASABIT.CARI_KOD=TBLCAHAR.CARI_KOD 
ORDER BY CARI_KOD
Msg 8114, Level 16, State 5, Line 1
Error converting data type varchar to numeric.

Ve ben bunu MSSQL de Query de çalıştırıp ,view olarak kaydedip NETSIS rapora alıyorum.
tabiki alt alta gelen alanlar da aynı veri tipinde olmalı yada ortak bir veri tipine çevrilmeli ki aynı kolonda birleştirilebilsin...

ilk sorguda 2. alan olarak TBLCASABIT.CARI_ISIM AS CariIsim var ancak 2. sorguda 2. alanda TBLCAHAR.TARIH AS Tarih ... yani ilk sorguda nvarchar olan alana karşılık ikinci sorguda datetime türünden alan var...
diğer alanlarınızı kontrol etmedim ama sanırım demek istediğim anlaşılmıştır...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 30 May 2012 10:16

Peki dediğinizi anladım ben bu alanları ceviremezmiyim?

Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen unicorn64 » 30 May 2012 10:35

buraya bir bakın isterseniz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim

ozcank
Üye
Mesajlar: 859
Kayıt: 28 Nis 2005 04:29

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen ozcank » 30 May 2012 11:50

Peki ben bu alanları cevirebilirmiyim ? Eşitleyebilirmiyim?

Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Re: Birçok Table yi tek Grid ekranda birleştirme.

Mesaj gönderen unicorn64 » 30 May 2012 01:12

google daki arama sonuçlarına şöyle bir göz gezdirirseniz sorunuzun cevabını ve nasıl yapmanız gerektiğni görürsünüz...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim

Cevapla