MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
neu84
Üye
Mesajlar: 307
Kayıt: 06 Oca 2011 11:27

MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen neu84 » 24 Oca 2011 08:56

Meraba arkadaşlar, uygulamamda mydac kullanıyordum ama odbc ile baglanmaya başladım şimdi. TQuery ile baglantı saglıyorum, uygulama her başladıgında veritabanı login ekranı çıkıyor, şifrem yok boş geçiyorum, sadece kullanıcı adı olarak root var. her defasında bu ekran çıkıyor, bunu adoconnection ve myconnectionda engelleyebiliyorum ama TQueryde engelleyemedim, LoginPromt diye bişey yok. Bu engellemek için bir öneriniz var mı?

Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1387
Kayıt: 20 May 2004 07:39
Konum: Düzce

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen bobasturk » 24 Oca 2011 11:55

merhaba,

database veya eşdeğerinde loginpromp vardır sanıyorum. bunu false yapmanız query veya dataset lerde şifre sormadan bağlanmasını sağlaması lazım.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim

neu84
Üye
Mesajlar: 307
Kayıt: 06 Oca 2011 11:27

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen neu84 » 25 Oca 2011 08:57

bobasturk yazdı:merhaba,

database veya eşdeğerinde loginpromp vardır sanıyorum. bunu false yapmanız query veya dataset lerde şifre sormadan bağlanmasını sağlaması lazım.

kolay gelsin
Çok teşekkür ederim. Dün buldum, TDatabase kullanarak saglıyorum baglantıyı. Dediginiz gibi LoginPromt false yapıyorum. Ancak bi sorun var, önceki çalıştıgım projeme ekledim bi tane Tdatabase alias vermek için tıkladıgımda borland delphi engine can not initialize tarzından bişey diyo. ama yeni bi proje açıp oradaki form a attıgım zaman, alias rahatlıkla seçebiliyorum. hiç bu sorunla karşılaştınız mı?

ertemsoft
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 19 Nis 2005 12:22
İletişim:

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen ertemsoft » 26 Oca 2011 12:10

merhaba

benim kullandığım yöntem şu şekilde Database nesnesini ve sık kullandığım bağlantıları bir datamodule de tutuyorum
ve diğer formlardaki query vb bileşenleri bu database nesnesine bağlıyorum. Projeyi açtıktan sonra View Form (shift+f12)
bölümünden bu Datamodule açıyorum ve sorun yaşamıyorum. Eğer datamodulü açmadan diğer formları açarsak ozaman
aliası bulamadığı için hata alıyoruz
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

neu84
Üye
Mesajlar: 307
Kayıt: 06 Oca 2011 11:27

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen neu84 » 26 Oca 2011 03:56

ertemsoft yazdı:merhaba

benim kullandığım yöntem şu şekilde Database nesnesini ve sık kullandığım bağlantıları bir datamodule de tutuyorum
ve diğer formlardaki query vb bileşenleri bu database nesnesine bağlıyorum. Projeyi açtıktan sonra View Form (shift+f12)
bölümünden bu Datamodule açıyorum ve sorun yaşamıyorum. Eğer datamodulü açmadan diğer formları açarsak ozaman
aliası bulamadığı için hata alıyoruz
Çok Güzel yöntem, Tşk ederim. peki DataModule sadece veritabanıyla ilgili olan nesnelerimi tutabiliyo, yoksa TClientSocket, TTimer, TImageList, TOpenDialog tarzı kontrolleri de barındırabiliyo mu içinde? Yada bunlar için kullanılan bişey var mı bildiginiz? Çünkü herşeyi forma koyuyorum ve karma karışık oluyo design aşamasında..

ertemsoft
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 19 Nis 2005 12:22
İletişim:

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen ertemsoft » 30 Oca 2011 04:09

merhaba

Datamodule sadece database ile ilgili bileşenler içindir. Diğer bileşenleride formuzun bir yer seçip üzerinde biryere koyabilirsiniz.
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

orhancc
Üye
Mesajlar: 585
Kayıt: 24 Ağu 2010 01:14
Konum: İstanbul / Kadıköy
İletişim:

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen orhancc » 30 Oca 2011 04:49

Datamodule farklı şeyler de koyabilirsin. Mesela ben grid stillerini orada tutuyorum çünkü sürekli açık.

neu84
Üye
Mesajlar: 307
Kayıt: 06 Oca 2011 11:27

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen neu84 » 31 Oca 2011 09:21

orhancc yazdı:Datamodule farklı şeyler de koyabilirsin. Mesela ben grid stillerini orada tutuyorum çünkü sürekli açık.
Grid Stilleri derken neyi kastettiniz anlamadım.

orhancc
Üye
Mesajlar: 585
Kayıt: 24 Ağu 2010 01:14
Konum: İstanbul / Kadıköy
İletişim:

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen orhancc » 31 Oca 2011 04:37

Devexpressin gridler için stil dosyaları var onları tek tek formlara koymak yerine oraya koyup oradan ayarlıyorum.

neu84
Üye
Mesajlar: 307
Kayıt: 06 Oca 2011 11:27

Re: MySQL'e ODBC ile bağlanırken delphide şifre sorması

Mesaj gönderen neu84 » 31 Oca 2011 04:42

orhancc yazdı:Devexpressin gridler için stil dosyaları var onları tek tek formlara koymak yerine oraya koyup oradan ayarlıyorum.
Hmmm, Yani bi nevi C#taki gibi form üzerine degilde formdan bağımsız bi yere koyuluyo objeler.. Güzelmiş.. Çok Teşekkür ederim..

Cevapla