Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
proteknik
Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: 29 Ara 2010 09:00

Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen proteknik » 05 Oca 2011 10:15

Merhaba..
Delphide mydac ile bağlandığım veritabanım içerisindeki tüm tabloları webdeki mysql veritabanıma göndermek istiyorum.
ilginiz için teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen Battosai » 05 Oca 2011 10:30

mysql sunucusu uzaktan işlem yapmanıza onay veriyorsa sql script çalıştırarak tablolarınızı gönderebilirsiniz...mysql dump komutunu araştırın...

proteknik
Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: 29 Ara 2010 09:00

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen proteknik » 05 Oca 2011 10:34

Battosai yazdı:mysql sunucusu uzaktan işlem yapmanıza onay veriyorsa sql script çalıştırarak tablolarınızı gönderebilirsiniz...mysql dump komutunu araştırın...
benim tam olarak istediğim navicattaki gibi progress barlı bir dump uygulamasını delphide yapabilmek.
bu konuda bilginiz varmı acaba?

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen Battosai » 05 Oca 2011 11:55

navicat işini kendi görüyor...databasedeki tabloları analiz ediyor...sql kodunu oluşturuyor, içindeki verileri sql scripte ekliyor ve sırasıyla gönderiyor.progresbar mevzusunuda sırası gelen tablo ve içerik için kendisi ayarlıyor işte...biraz zahmetli bir iş.

proteknik
Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: 29 Ara 2010 09:00

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen proteknik » 06 Oca 2011 07:57

Battosai yazdı:navicat işini kendi görüyor...databasedeki tabloları analiz ediyor...sql kodunu oluşturuyor, içindeki verileri sql scripte ekliyor ve sırasıyla gönderiyor.progresbar mevzusunuda sırası gelen tablo ve içerik için kendisi ayarlıyor işte...biraz zahmetli bir iş.
mysqldump komutu ile karşı tarafa bilgileri gönderiyorum.
mydac içersinde bulunan mydump ile web e yükleme nasıl yapabilirim. (yükleme işini komut satırından değil, görsel olarak yapabilmem lazım.)
ilginiz için teşekkürler...

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen Battosai » 06 Oca 2011 11:42

mydac bileşenini kullanmadm ama mydump bileşeni adı üstünde tablo ve verilerini sql olarak hazırlıyorsa sorunun çoğu halledilmiş demektir...Geriye bu script dosyasını çalıştırmak kalıyor....ama işlemleri adım adım kullanıcıya göstermek için böyle direk script çalıştırmakla olacağını sanmıyorum...her detayı aktarmak için daha öncede dediim gibi kodları kendiniz hazırlayacaksınız...

örneğin insert işlemi için şöyle yapılabilir...

Kod: Tümünü seç

progressbar.max=Querylocal.recordcount;
Querylocal.first;
while not Querylocal.eof do 
Begin
try
QueryHedef.insert;
QueryHedef.Fields[0].value=Querylocal.Fields[0].value;
QueryHedef.post;
progressbar.position:=progressbar.position+1;
Querylocal.next;
Except on E:exception do 
 Begin 
    memo1.lines.add('hata oluştu: '+e.message);
    progressbar.position:=progressbar.position+1;
    Querylocal.next;
 End;
end;
Kodlar sana fikir vermek için plain text yazıldı hatalar olabilir...bu şekilde yaptığın her işlem için kayıt tutabilirsin. Tabiki işlem bu kadar basit değil bu sadece insert işlemi için bunun öncesinde tablo kontrolü varsa drop edilmesi diğer hata önleyici kodların eklenmesi...örnek programların dump.sql kodlarını incele

ertemsoft
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 19 Nis 2005 12:22
İletişim:

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen ertemsoft » 06 Oca 2011 11:46

merhaba

viewtopic.php?f=12&t=28032 burda benim yazdığım bir backup programı var bunu
değiştirerek işlemini yapabilirsin.
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

proteknik
Üye
Mesajlar: 10
Kayıt: 29 Ara 2010 09:00

Re: Delphi ile Mysql veritabanını web'e gönderme.

Mesaj gönderen proteknik » 06 Oca 2011 02:28

ertemsoft yazdı:merhaba

viewtopic.php?f=12&t=28032 burda benim yazdığım bir backup programı var bunu
değiştirerek işlemini yapabilirsin.
yardımınız için teşekkür ederim. sizdeki kodu ,delphi7 de kendime uyarlamak istiyorum.
fakat MyDump.BackuptoFile(rfile) satırındaki hatayı çözemedim. mydump bileşeninin backuptofile özelliği yok diyor.
birde acaba locale değilde nete göndermek istesem neler yapmam gerekir.
ilginiz için tekrar teşekkürler.

Cevapla