TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
RamazanG
Üye
Mesajlar: 73
Kayıt: 16 Tem 2010 02:38

TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen RamazanG » 12 Ara 2010 04:52

Resim

Projede DBRichEdit yerine TWebBrowser kullanmak istiyorum. Veri tabanından konu başlıklarını treeview e yükledim.
treeview nesnesine tıklanınca içeriğin webbrowserda görünmesini istiyorum nasıl yapabilirim örnek verebilecek varmı?

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen CiTiZEN » 12 Ara 2010 11:30

merhabalar, sanırım bunun için html bilgisine ihtiyacınz olacak öncelikle bir tasarım yapıp veriye göre tekrarlanabilir bir algoritma oluşturmalısınız.
UWESIS CORPORATION

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen Battosai » 12 Ara 2010 11:58

Delhpideki web browser ile yapılabilir fakat fazladan koda gerek yok....
http://www.bsalsa.com/ adresindeki embeddedWB bileşenini kur. Kendisinin loadfromstring,loadfromfile gibi methodları mevcut....

Kullanıcı avatarı
barutali
Üye
Mesajlar: 299
Kayıt: 02 Tem 2007 01:30

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen barutali » 12 Ara 2010 12:55

mevcut html kodunu temp olarak bir yere kaydedip webbrowser ın navigate özelliği ile çekebilirsiniz..
amatör küme programcı :D

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen CiTiZEN » 12 Ara 2010 01:03

biraz html bilgisine sahip olursanız kendi tasarımlarınızı kullanabilirsiniz, ben bir örnek hazırladım, div yapısından faydalandım anlaşılır olması açısından tane tane oluşturup sonra kaydettim.dosyanın içinde 0.mdb isimli bir veritabanı var c dizinine kopyalayın.programda oluşan html c dizinine deneme.html olarak kaydediliyor ordan da çalıştırabilirsiniz.
Dosya ekleri
HTML-EXE.rar
(19.21 KiB) 96 kere indirildi
UWESIS CORPORATION

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen Battosai » 12 Ara 2010 03:15

mevcut html kodunu temp olarak bir yere kaydedip webbrowser ın navigate özelliği ile çekebilirsiniz..
Yukardaki bileşeni bunlara gerek olmasın diye tavsiye ettim...normalde zaten aşağıdaki method ile istenilen veriyi Twebbrowser da gösterebilirsiniz...sanırım arkadaş html ile şekillendirilmiş içeriği zahmetsizce görmek istiyor...

Kod: Tümünü seç

procedure WBLoadHTML(WebBrowser: TWebBrowser; HTMLCode: string) ;
var
   sl: TStringList;
   ms: TMemoryStream;
begin
   WebBrowser.Navigate('about:blank') ;
   while WebBrowser.ReadyState < READYSTATE_INTERACTIVE do
    Application.ProcessMessages;

   if Assigned(WebBrowser.Document) then
   begin
     sl := TStringList.Create;
     try
       ms := TMemoryStream.Create;
       try
         sl.Text := HTMLCode;
         sl.SaveToStream(ms) ;
         ms.Seek(0, 0) ;
         (WebBrowser.Document as IPersistStreamInit).Load(TStreamAdapter.Create(ms)) ;
       finally
         ms.Free;
       end;
     finally
       sl.Free;
     end;
   end;
end;

Kullanıcı avatarı
barutali
Üye
Mesajlar: 299
Kayıt: 02 Tem 2007 01:30

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen barutali » 12 Ara 2010 03:46

Battosai yazdı:
mevcut html kodunu temp olarak bir yere kaydedip webbrowser ın navigate özelliği ile çekebilirsiniz..
Yukardaki bileşeni bunlara gerek olmasın diye tavsiye ettim...normalde zaten aşağıdaki method ile istenilen veriyi Twebbrowser da gösterebilirsiniz...sanırım arkadaş html ile şekillendirilmiş içeriği zahmetsizce görmek istiyor...

Kod: Tümünü seç

procedure WBLoadHTML(WebBrowser: TWebBrowser; HTMLCode: string) ;
var
   sl: TStringList;
   ms: TMemoryStream;
begin
   WebBrowser.Navigate('about:blank') ;
   while WebBrowser.ReadyState < READYSTATE_INTERACTIVE do
    Application.ProcessMessages;

   if Assigned(WebBrowser.Document) then
   begin
     sl := TStringList.Create;
     try
       ms := TMemoryStream.Create;
       try
         sl.Text := HTMLCode;
         sl.SaveToStream(ms) ;
         ms.Seek(0, 0) ;
         (WebBrowser.Document as IPersistStreamInit).Load(TStreamAdapter.Create(ms)) ;
       finally
         ms.Free;
       end;
     finally
       sl.Free;
     end;
   end;
end;

Ben alternatif olması amacıyla dedim zaten @Battosai hocam..
amatör küme programcı :D

RamazanG
Üye
Mesajlar: 73
Kayıt: 16 Tem 2010 02:38

Re: TWebBrowser Veritabanından Veri Çekmek

Mesaj gönderen RamazanG » 12 Ara 2010 05:54

Cevap veren tüm arkadaşlara teşekür ediyorum

Cevapla