trigger ubdate

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

trigger ubdate

Mesaj gönderen selman » 29 Nis 2010 04:01

s.a

trigger ubdate yapıyor fakat ben update yaaprken cmiktar bölümünü arttıramıyorum.

if (old.ubd=1) then begin

update ydepo
set
ydepo.cmiktar=ydepo.cmiktar-(old.gmiktar+old.cmiktar)

where
old.scno=ydepo.scno;


update ydepo
set
ydepo.kalan=ydepo.gmiktar-ydepo.cmiktar

where
old.scno=ydepo.scno;

end

if (new.ubd=1) then begin

update ydepo
set
ydepo.cmiktar=ydepo.cmiktar+(new.gmiktar+new.cmiktar)

where
new.scno=ydepo.scno;


update ydepo
set
ydepo.kalan=ydepo.gmiktar-ydepo.cmiktar

where
new.scno=ydepo.scno;
end




end

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: trigger ubdate

Mesaj gönderen conari » 29 Nis 2010 04:48

null dönüyor olabilir.

Kod: Tümünü seç

ydepo.cmiktar= isnull(ydepo.cmiktar,0)-(old.gmiktar+old.cmiktar)
şeklinde kullan.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

Re: trigger ubdate

Mesaj gönderen selman » 29 Nis 2010 08:17

olmadı.

Kullanıcı avatarı
selman
Üye
Mesajlar: 664
Kayıt: 04 Ara 2003 12:06
Konum: İzmir

Re: trigger ubdate

Mesaj gönderen selman » 30 Nis 2010 01:48

s.a
Bu yazdığım trigger de eğer stok adı iki tane ise
sadece birinden düşmeye başlasın nasıl yapabilirim.
kolay gelsin iyi çalışmalar

Cevapla