İki tablodan bir dbgrid e bilgi çekmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
proteknikblg
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 27 Nis 2006 07:39
Konum: Sivas
İletişim:

İki tablodan bir dbgrid e bilgi çekmek

Mesaj gönderen proteknikblg » 17 May 2009 08:55

firbird veri tabanında bulunan iki tablodan sorgulama yaparak gelen sonucu dbgiridde gösteriyorum ancak sorun sorgulamayı yaptırdığım zaman ilk satırda bulunan veride tablo 1 deki veriler geliyor ancak tablo 2 deki veriler null geliyor veri çekerken farklı alanlara göre sıralama yaptırdım sonuç değişmedi her zaman ilk satırda 1. tablo bilgileri var 2. tablo bilgileri null ancak sorgulamadan sonra dataseti kapatıp açtığımda sonuç tam olarak geliyor datasetin select sql i değiştirip açtığımda yine aynı sorunla karşılaşıyorum. sizce nerede hata yapıyorum yardımcı olursanız sevinirim.

Kod: Tümünü seç

     form2.caridataset.Active:=false;
     form2.caridataset.SelectSQL.Clear;
     form2.caridataset.Selectsql.Add('select A.CR_TR, A.EVR_ID, A.ID,A.ADI, A.BABA_ADI, A.SYD, A.TC, B.BKY_TUT, B.DRM, B.DSY_NO, B.DSY_YL, B.ID, B.ILAM, B.SNT_NO, B.SNT_YL, B.VADE_TRH, B.YAZI from hasta A, taahhut B where a.evr_id= b.id');
     form2.caridataset.Prepare;
     form2.caridataset.Active:=true;

sorgulamadan sonra dbgirdde ilk satır da hasta tablosundaki bilgiler var taahhüt tablosundaki bilgiler null geliyor

Kod: Tümünü seç

     form2.caridataset.Active:=false;
     form2.caridataset.Active:=true;
farklı bir buton ile tekrar dosyayı kapatıp açtığımda hem hasta hem taahhüt bilgileri geliyor
sorun yanlızca ilk satırda devam satırlarda sorun yok

vt : firbird
prg: delphi2007

abdulkadir
Kıdemli Üye
Mesajlar: 489
Kayıt: 13 Eyl 2003 08:10
Konum: istanbul
İletişim:

Re: İki tablodan bir dbgrid e bilgi çekmek

Mesaj gönderen abdulkadir » 17 May 2009 11:15

acılan tablo geri kapanıyor gibi.
transaction kullanıyorsan ayarlarını kontrol et

Kod: Tümünü seç

read_committed
rec_version
nowait
Fikirleri Aktar
Kaynakları Dagıt
Ve
Yoldan Çekil
http://www.Leventler.com.tr

Kullanıcı avatarı
proteknikblg
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 27 Nis 2006 07:39
Konum: Sivas
İletişim:

Re: İki tablodan bir dbgrid e bilgi çekmek

Mesaj gönderen proteknikblg » 18 May 2009 07:39

transaction ayarları normal bu arada tablo kapansa hiç bir bilgi dbgridde gözükmemesi gerekiyor diye düşünüyorum benim sıkıntım ilk kayıtta yani db grid e 100 satırlık sonuç geldiğini varsayalım yanlızca ilk satırdaki veride sıkıntı var diğer 99 satır düzgün geliyor.

Kullanıcı avatarı
proteknikblg
Üye
Mesajlar: 34
Kayıt: 27 Nis 2006 07:39
Konum: Sivas
İletişim:

Re: İki tablodan bir dbgrid e bilgi çekmek

Mesaj gönderen proteknikblg » 18 May 2009 08:30

Sorunum çözüldü ibdataset yerine ibquery kullandım şu an listem sorunsuz geliyor herkese teşekkürler

Cevapla