Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 28 Nis 2009 02:56

Selam. Arkadaşlar ben bir proje yapıyorum. Yani kod bank programı. Yapdığım proqramın doru ve ya yanlış yapdığım hakkında hiç bir fikrim yok. Ben siz kısa bir açıklama ile programı daha iyi yoklaya bilirsiniz. Firebird ile veri tabanı yapdım ve veri tabanında " Assembly, C, C++ Builder, Delphi, Jave" tabloları uluşturdum. Sadece Delphi kısmında bir kaç kod var. Bir veri taban içerisinde bir kaç programlam dilerinin kodları bulunacak. Ayrıca program kodların rekli gösterimini de destekliyor.
Projede JEDİ komponen paketinin JvHLEditor.pas komponentini kulandım. Delphi 2009 ile yapdım.

Veri Tabanını açınca şifre istiyor. Bunları yazın.

Username: SYSDBA
Password: masterkey

Bu projeyi yapmak için uygun bulursanın projeni yapayım. Eyer hata varsa ve ya doru yapmam gereken bir şey varsa söyleyin lütfen. Eyer uygun bulmazsanız bana doru bir yol göstere bilirmisiniz.

Burdan yükleye bilirsiniz http://rapidshare.com/files/226831557/Kod_Bank.zip.html
En son subhan tarafından 28 Nis 2009 08:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen CiTiZEN » 28 Nis 2009 03:01

dosyayı indirdim de varitabanı açılmıyor
UWESIS CORPORATION

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 28 Nis 2009 08:39

CiTiZEN yazdı:dosyayı indirdim de varitabanı açılmıyor
Özür dilerim veri taban yolunda hata olmuş. Hata giderildi. Link yenilendi. Rica etsem tekrardan yoklarmısınız.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen CiTiZEN » 28 Nis 2009 09:13

şimdi çalıştı delphi bölümündeki kodları gördüm tabi renklileri de güzel göründü bana bi hata ile de karşılaşmadım,eğer neler ekleyebilirim diye soracak olursan arayüzünü geliştirebilirsin,arama bölgesi oluşturabilirsin her kod bölümü için,veritabanına da baktım bence kodların isimlerini ayrı , kodların içeriklerinide ayrı bir alana tutarsan biraz daha kazançlı bir işlem olabilir bence başka birşeyde aklıma gelmiyor şu an için

kolaylıklar dilerim.
UWESIS CORPORATION

abdulkadir
Kıdemli Üye
Mesajlar: 489
Kayıt: 13 Eyl 2003 08:10
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen abdulkadir » 28 Nis 2009 11:20

Projeyi kendine yapıyorsan hatalıda olsa önemli degil insan kendi kusurlarını görmezmiş. :D
Ne olmalı dersen
copy, paste,print, kodları transfer etmek için kolaylıklar, kısayollar, birazda görsellik.

kod renklendirme için SYNEDIT componentini tavsiye ederim..

başarılar....
Fikirleri Aktar
Kaynakları Dagıt
Ve
Yoldan Çekil
http://www.Leventler.com.tr

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 29 Nis 2009 12:55

abdulkadir yazdı:Projeyi kendine yapıyorsan hatalıda olsa önemli degil insan kendi kusurlarını görmezmiş. :D
Ne olmalı dersen
copy, paste,print, kodları transfer etmek için kolaylıklar, kısayollar, birazda görsellik.

kod renklendirme için SYNEDIT componentini tavsiye ederim..

başarılar....
Programı kendim için yapmıyorum. Bu programı başka kulanıcılar kulanacak. Ayrıca bu ben ilk vt ile yapdığım program.
Tüm kodlarını kendim yazdım hiç kimse bir şey diyemez. Kendi programın olunca bir başka oluyor. :D

Lütfen doru söyleyin bu programı geliştire bilirmiyim.
< The Best Boy >

abdulkadir
Kıdemli Üye
Mesajlar: 489
Kayıt: 13 Eyl 2003 08:10
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen abdulkadir » 29 Nis 2009 01:35

subhan yazdı: Tüm kodlarını kendim yazdım hiç kimse bir şey diyemez. Kendi programın olunca bir başka oluyor. :D
Lütfen doru söyleyin bu programı geliştire bilirmiyim.
Ben bu tebessümlerden, ve burda olmandan anlıyorumki
Başarı için gerekeni yapıyorsun VAZGEÇME Senindir...
Fikirleri Aktar
Kaynakları Dagıt
Ve
Yoldan Çekil
http://www.Leventler.com.tr

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 29 Nis 2009 06:27

abdulkadir yazdı: Ben bu tebessümlerden, ve burda olmandan anlıyorumki
Başarı için gerekeni yapıyorsun VAZGEÇME Senindir...
Çok teşekürler ederim. Biliyormusun belki benim kadar bilgisayarı seven bir kiçi yok. Uykumda bile bilgisayar ile
çalışıyorum.
< The Best Boy >

abdulkadir
Kıdemli Üye
Mesajlar: 489
Kayıt: 13 Eyl 2003 08:10
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen abdulkadir » 29 Nis 2009 07:57

subhan yazdı:Çok teşekürler ederim. Biliyormusun belki benim kadar bilgisayarı seven bir kiçi yok. Uykumda bile bilgisayar ile
çalışıyorum.
Bilgisayardan daha çok sevilmesi gereken şeyleri ihmal etmedigin sürece istedigin kadar sevebilirsin
ihmal eder ve kaybedersen bilgisayar sana geri kazandırmaz
dikkatli ve mutlu ol kolay gelsin...
Fikirleri Aktar
Kaynakları Dagıt
Ve
Yoldan Çekil
http://www.Leventler.com.tr

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen CiTiZEN » 29 Nis 2009 08:42

abdulkadir yazdı:
subhan yazdı:Çok teşekürler ederim. Biliyormusun belki benim kadar bilgisayarı seven bir kiçi yok. Uykumda bile bilgisayar ile
çalışıyorum.
Bilgisayardan daha çok sevilmesi gereken şeyleri ihmal etmedigin sürece istedigin kadar sevebilirsin
ihmal eder ve kaybedersen bilgisayar sana geri kazandırmaz
dikkatli ve mutlu ol kolay gelsin...

çok haklısınız Makineleri insanlardan daha çok seven birisi olarak bir süre sonra acı çekeceğinizi garanti ederim malesef kaybedince bütün makineleri sevseniz ve hatta tapınsanız bile giden geri gelmiyor :(
UWESIS CORPORATION

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 01 May 2009 12:01

CiTiZEN yazdı: çok haklısınız Makineleri insanlardan daha çok seven birisi olarak bir süre sonra acı çekeceğinizi garanti ederim malesef kaybedince bütün makineleri sevseniz ve hatta tapınsanız bile giden geri gelmiyor :(
Valahi bilgisayar beni ne kadar kızdırsa bile dayanamıyorum barışıyoruz. Bilgisayar bozulunca çıldırıyorum. Günde en az 10-12 saat bilgisayar başında oturmadan yapamıyorum. Bu bilgisayar bende bir hastalık valahi :evil: .
< The Best Boy >

abdulkadir
Kıdemli Üye
Mesajlar: 489
Kayıt: 13 Eyl 2003 08:10
Konum: istanbul
İletişim:

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen abdulkadir » 01 May 2009 10:10

subhan yazdı: Günde en az 10-12 saat bilgisayar başında oturmadan yapamıyorum.
Bu bilgisayar bende bir hastalık valahi :evil: .
12 saat oturursan pc başında sana hastalık bulaşmaz olsa olsa trojan dır. :D
Fikirleri Aktar
Kaynakları Dagıt
Ve
Yoldan Çekil
http://www.Leventler.com.tr

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 02 May 2009 09:46

abdulkadir yazdı: 12 saat oturursan pc başında sana hastalık bulaşmaz olsa olsa trojan dır. :D
Valahi bir yerde okumuşdum şöyle söylüyorlardı " Bilgisayar uzmanları ekarn vasıtası ile insanlara hastalık bulaşdırmanı
başarmışlar" . Bunların bir tek bizi öldürmedikleri kaldı. Gerçi Microsoft şirketi isterse yapa bilir :twisted: .
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen subhan » 03 May 2009 02:47

Arkadaşlar Kod bank projesinde bir sorunum var. ilgilene bilirmisiniz.

Table-de bulunan kayıtların hepsini DBGrid gösteriyor. Ben istiyorum ki DBGrid-e sadece kayıtlı metinlerin birinci satrında
bulunan yazılar gözüksün. Ancak DBGrid-e kayıtlara tıklanınca DBMemo-da tümünü göstermesini gerekli. Ve yahut
DBGrid-in " Horizontal " scrollbar-ı olmayacak, yanı kaydırılmamalı.
< The Best Boy >

Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye
Mesajlar: 1163
Kayıt: 06 Oca 2008 04:15

Re: Bu projemi yoklaya bilirmisiniz.

Mesaj gönderen CiTiZEN » 03 May 2009 07:33

DBLookupListBox yada DBLookUpCombo ve DBMemo bağlatısını yaparsan işini görür....
UWESIS CORPORATION

Cevapla