Form Açılış Sayısı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 12 Mar 2009 12:03

merhaba arkadaşlar;

bir formum var ve herhangi bir yere kayıt yapmadan herhangi bir şeyle bağlantısı olmadan her açıldığında yada buttona bastığımda edit1 kutucuğuna bir sayı ekleyecek ve sayı 10 olduğunda bir daha açılmayacak nasıl yapabilirim acaba bir bilginiz varmı
yani kısaca 10 kere veya 5 kere çalışan bağımsız bir form nasıl yaparım
yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim
:) :) :) :) yardım etmeyenlere de tabiki :)

Kullanıcı avatarı
subhan
Üye
Mesajlar: 224
Kayıt: 05 Mar 2008 08:18

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen subhan » 12 Mar 2009 02:57

Bu işlemi bir yere kayıt etmeden yapıcağını bek sanmıyorum.
< The Best Boy >

erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 12 Mar 2009 03:51

mutlaka bir çözüm vardır
:) :) :) :) :)

qamyoncu
Üye
Mesajlar: 266
Kayıt: 12 Tem 2008 03:30

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen qamyoncu » 12 Mar 2009 05:47

Belirli açılış sayısı için değil ancak, örneğin 30 günlük demo sürümler hazırlayabilceğin bileşenler var. TurboPower bileşenleri içinde ücretsiz birtane var.

Veya şöyle bir yöntemde uygulayabilirsin. Bir kriptografi algoritması hazırlar ve 1,2,3 gibi rakamları buna göre şifreleyerek biryere kaydedersin. regedit olabilir burası. veya gizli bir .ini dosyası oluşturabilirsin. hazırlıyacağın algoritmanın karışıklığa göre bu işlemin çözülmesi zor olucaktır.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'

erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 12 Mar 2009 06:34

arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum
ama benim istediğim öyle birşey olmalıki exe yazmalı ini dosyası değil tek bir dosya olmalı ve sadece belirteceğim sayı kadar çalışmalı mutlaka bir yolu olmalı :) :)

imkansızlar sadece zaman alır fazlada birşey olmaz :) :) :)

emin_as
Üye
Mesajlar: 559
Kayıt: 01 Eki 2008 09:05
Konum: izmir
İletişim:

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen emin_as » 12 Mar 2009 08:00

Sayma işlemi için basitçe bir önceki sayıyı tutman gerekir, o tuttugun sayiyi bir artirisin. Eger önceki sayıyı bir yerde tutamıyorsan, onu nasıl bir artiracaksin?

Exe ye de yazman teknik olarak olanaklı degil, windows çalıştırdıgı programı kilitler, o nedenle çalışan program dosyasına müdahale edemezsin.

- Dosyaya yazdiracaksin.
- Registry e yazacaksın
- Bilgisayarin cmos belleginde boş bir alani bulup oraya yazacaksin
- Php bir siteye hazırlayıp, baglanan kişilere kaç kere baglandiklarini döndüren bir sistem kuracaksın.
- Network üzerinde başka bir bilgisayar baglanip, ona yazacaksın.

Yani sonuçta mutlaka bir yere yazacaksın ve yazdıgın şeyi de okuyacaksın. Başka türlü olmaz.

qamyoncu
Üye
Mesajlar: 266
Kayıt: 12 Tem 2008 03:30

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen qamyoncu » 12 Mar 2009 10:21

emin_as hocam, eğer özele kaçmayacaksa, mesleğinizi ve çalışıyorsanız hangi firmada çalıştığınızı yazabilir misiniz :) birde hangi üniversite mezunu olduğunuzu söylerseniz çok sevinirim..? :)
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 01:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen Lost Soul » 12 Mar 2009 11:05

böyle birşeye hiç ihtiyaç duymadım ama,
tam hatırlamıyorum forumda exemod :ara diye bi kavram dolaşıyordu bi aralar. exe içine bilgi yazma diye. ama üstünden 3 yıl geçti göreli o konuyu :)
bi aramakta fayda var.

erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 13 Mar 2009 09:37

arkadaşlar ilginç gelebilir ama mutlaka ama mutlaka bir yolu olmalı sonuçta bir yazılım :) :) ben bilmiyorum sordum ama inanıyorumki mutlaka bir yolu olmalı eğer arkadaşımında dediği gibi

- Dosyaya yazdiracaksin.
- Registry e yazacaksın
- Bilgisayarin cmos belleginde boş bir alani bulup oraya yazacaksin
- Php bir siteye hazırlayıp, baglanan kişilere kaç kere baglandiklarini döndüren bir sistem kuracaksın.
- Network üzerinde başka bir bilgisayar baglanip, ona yazacaksın.

yazarsak diğer bir bilgisayara geçip ordan sıfırdan başlayabilir değilmi
- Php bir siteye hazırlayıp, baglanan kişilere kaç kere baglandiklarini döndüren bir sistem kuracaksın.
bu mantıklı faka internet olmadan kullanacak busefer veya internet olmayan bir birlgisayarda kullanmak zorunda kalırsa çalışmayacak
tek bir exe dosyası olmalı ve hangi bilgisayarda veya nerde çalıştığı önemli değil benim belirttiğim sayı önemli olacak aksi taktirde programın bir kırılma noktası olur.
lütfen imkansız demeyin

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen aslangeri » 13 Mar 2009 10:06

s.a.
Bu rakamı mecburen bir yere yazman lazım. sen nereye yazmak istiyorsun onu söyle.(sanırım exenin içine yazmak istiyorsun)
Windows çalışan programı kitler dosyada değişiklik yapamazsın ama çalışan dosyanın adını değiştirebilirsin.
Sonra bu dosyayı kopyalayıp orjinal adı ile kaydedersin.
yeni dosyada değişikliği yaparsın (exe dosyasının içindeki bir değer değiştirebildiğini varsayıyorum. yok değiştiremiyorum diyorsan :ara)
yeni dosyayı çalıştırıp kendini kapatırsın.
çalışan yeni dosya eski dosyayı siler.
kod kısmınıda sen hallediver.
hadi kolay gelsin.

Edit. Programın bu şekilde yapınca kırılamıyacağınımı zannediyorsun?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 13 Mar 2009 10:44

kesinlikle katılıyorum herşeyin bir kırılma noktası vardır tabiki ama bunu kıracak kişi neden 100 ise 5 e düşürmeyelim değilmi :)
isim olmaya bilir

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen aslangeri » 13 Mar 2009 01:07

bu yaptığımız işlem 100 ü 5 e çıkarmaz ama (diğer yaptığınız işlemleri bilemiyorum sadece bu işlem için) 5 i arttıracı kesin.
programların nasıl kırıldıkları hakkında hiç araştırma yaptınız mı?
üstelik bu işlem exe dosyasında değişiklik yaptığı için ufak bir karşılaştırma ile kontrol noktası hemen bulunmuş olacak.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 13 Mar 2009 01:26

kardeş ben nasıl kırılır yada nasıl kırılmaz diye sormuyorumki sadece diyorumki form 5 kere açılsın ve birdaha açılmasın diyorum bir yere kayıt yaparsa kırılabilir yada ilk dosyanın bir kopyasını alırsa ikinci defa yine aynı dosyadan çalıştırıp açabilir :) :)

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen conari » 13 Mar 2009 01:48

Registry e de yazsan exeye de gömsen istediğin kadar şifrelesende kırılmak istedikten sonra kırılır.
Ondan dolayı bunlardan vazgeçip programı daha da geliştirmeye bakınız.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

erdogan_ozkaya
Üye
Mesajlar: 808
Kayıt: 03 Eki 2007 01:00

Re: Form Açılış Sayısı

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya » 13 Mar 2009 02:00

:) ya kırılma hakkında birşey demiyorum sadece öyle bir dosya olmalıki sadece bir iki defa çalışmalı yani olamazmı bu imkansızmı ?

Cevapla