FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
kara_kule06
Üye
Mesajlar: 150
Kayıt: 18 Nis 2006 01:15
Konum: ankara/polatlı
İletişim:

FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen kara_kule06 » 10 Mar 2009 06:20

İyi akşamlar.

FastRaportta döküm alıyorum. 500 sayfalık bi dökümü önizleme yapmadan yazıcıya yolluyorum fakat tüm sayfalar işlenmeden yazdırma işlemine başlamıyor. Benim istediğim, raporu yazdır der demez tüm sayfalar işlenmeden değilde hemen yazdırma işlemine başlamak. BUnu nasıl yapabilirim.


Kolay gelsin.
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. Ara verildiği zaman gerilenir...

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 01:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen Lost Soul » 12 Mar 2009 11:26

Evet fastreport tüm kayıtları almadan ekrana ya da yazıcıya döküm yapmıyor, ya da ben nasıl yapıldığını bilmiyorum :). Bilen varsa söylesin ben de öğreneyim :) Rave hemen döküm yaıyor mesela.

Kullanıcı avatarı
hi_selamlar
Üye
Mesajlar: 521
Kayıt: 05 May 2005 02:24
Konum: DelphiTürkiye.COM

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen hi_selamlar » 14 Mar 2009 12:23

Lost Soul yazdı:Evet fastreport tüm kayıtları almadan ekrana ya da yazıcıya döküm yapmıyor, ya da ben nasıl yapıldığını bilmiyorum :). Bilen varsa söylesin ben de öğreneyim :) Rave hemen döküm yaıyor mesela.
Sizce böyle bir şey mümkünmüdür ? :wink:
Adamlar bunu hiç düşünmez mi ?

var tabiki...

Kod: Tümünü seç

frxReport1.Print; //Direk Yazıcıya Gönderir 
//True Parametresi Hafızadaki en son raporu siler. varsayılan true 
// Kullanımı zorunlu değil 
frxReport1.ShowReport(true); // Önizleme. 
//Aşağıdaki ilk parametre rapor dosyasının yolu ve adını 
//İkinci parametre ise dosya bulunmazsa hata vermeyeceğini belirtir 
//İkinci parametreyi yazmazssanız varsayılan falsedir. 
frxReport1.LoadFromFile('Rapor\delphidunyasi.fr3',false); 
frxReport1.SaveToFile('rapor dosyasının yolu ve adı'); //Rapor dosyasını kaydeder.
:lol:
Herkes cahildir, bazi konularda.

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 01:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen Lost Soul » 14 Mar 2009 02:04

hi_selamlar yazdı:
Lost Soul yazdı:Evet fastreport tüm kayıtları almadan ekrana ya da yazıcıya döküm yapmıyor, ya da ben nasıl yapıldığını bilmiyorum :). Bilen varsa söylesin ben de öğreneyim :) Rave hemen döküm yaıyor mesela.
Sizce böyle bir şey mümkünmüdür ? :wink:
Adamlar bunu hiç düşünmez mi ?

var tabiki...

Kod: Tümünü seç

frxReport1.Print; //Direk Yazıcıya Gönderir 
//True Parametresi Hafızadaki en son raporu siler. varsayılan true 
// Kullanımı zorunlu değil 
frxReport1.ShowReport(true); // Önizleme. 
//Aşağıdaki ilk parametre rapor dosyasının yolu ve adını 
//İkinci parametre ise dosya bulunmazsa hata vermeyeceğini belirtir 
//İkinci parametreyi yazmazssanız varsayılan falsedir. 
frxReport1.LoadFromFile('Rapor\delphidunyasi.fr3',false); 
frxReport1.SaveToFile('rapor dosyasının yolu ve adı'); //Rapor dosyasını kaydeder.
:lol:
evet ama tüm kayıtların yüklemeden döküme başlayacağını belirten bir ifade göremedim örneğinizde :roll:
bahsi geçen problem ilk sayfa oluşmuş ise diğer kayıtların listelenmesini beklemeden ilk sayfayı ekranaa ya da yazıcıya göndermek. Yani olası toplam döküm 150 sayfa ise 150 sayfanın da yüklenmesini beklemeden dökümü almaya başlamak.

Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye
Mesajlar: 1316
Kayıt: 30 Eyl 2007 11:02
Konum: Ankara

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen Battosai » 14 Mar 2009 06:12

Yani 1.sayfadan sonra print yapsın sonra 2. yi mi hazırlasın...?

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen naile » 08 Nis 2009 05:27

Konunun açılalı baya olmuş ama bana lazım oldu, googleda ararken buldum, aramada çıkan bu sayfada da eksik kalmasın dedim. Türkçe bir kaynakta da yer alsın.

Fast Report'da önizleme yaptırmadan direk yazıcıdan çıktı almak için kullanılması gereken kod:

Kod: Tümünü seç

frxReport1.PrepareReport;
frxReport1.Print;

Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye
Mesajlar: 966
Kayıt: 29 Haz 2005 05:57
Konum: Bursa

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen NewMember » 08 Nis 2009 05:35

naile yazdı:Konunun açılalı baya olmuş ama bana lazım oldu, googleda ararken buldum, aramada çıkan bu sayfada da eksik kalmasın dedim. Türkçe bir kaynakta da yer alsın.

Fast Report'da önizleme yaptırmadan direk yazıcıdan çıktı almak için kullanılması gereken kod:

Kod: Tümünü seç

frxReport1.PrepareReport;
frxReport1.Print;

@naile bu kodun free report için uyarlanmışını biliyormusun?
çok gerekli ama bir türlü bulamadım.

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 01:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen Lost Soul » 08 Nis 2009 09:43

Battosai yazdı:Yani 1.sayfadan sonra print yapsın sonra 2. yi mi hazırlasın...?
evet :) çok şey mi istedim :)

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Re: FastReporttab direk yazıcıya aktarma

Mesaj gönderen naile » 09 Nis 2009 09:15

@NewMember, maalesef freereport hiç kullanmadım, bilmiyorum.

Cevapla