Yaptığım bir Programın Nasıl Çoğalmasını Engellerim

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
Ademkoysuren
Üye
Mesajlar: 83
Kayıt: 26 Ağu 2003 02:07
Konum: KIRŞEHİR
İletişim:

Yaptığım bir Programın Nasıl Çoğalmasını Engellerim

Mesaj gönderen Ademkoysuren » 17 Nis 2004 03:49

Selamünaleyküm

Yaptığım programların kopyalayıp başka makinalara kurmalarını engellemek için nasıl bir register etme yöntemi kullanabilirim.
HDD seri numarasını düşündüm ama her formatta seri no değişiyor. takibi zor olur. işlemcinin veya anakartın seri numarasını bulabilirmiyim Eğer bulunursa bununla ilgili kod varsa alabilirmiyim.

Hayırlı Çalışmalar

ASE
Kıdemli Üye
Mesajlar: 518
Kayıt: 28 Ağu 2003 02:17
Konum: samsun
İletişim:

Mesaj gönderen ASE » 17 Nis 2004 05:17

hdd fabrika seri nosunu kullanabilirsiniz. Yanılmıyorsam TurboPower OnGuard hdd fabrike,a seri nosunu kullanıyor.

Kolay gelsin
Allah'ım!...
Yol boyunca bırakma elimi...
Düşerim sonra...


ASE YAZILIM

Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator
Mesajlar: 1525
Kayıt: 11 Tem 2003 03:55
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen lazio » 28 Tem 2004 08:32

merhaba,
benim tavsiyem programı yükleyeceğin hdd fabrika seri no.sunu (mesela 2 ile çarp 5 ekle 3 e böl falan) programına kaydet
daha sonra programın her çalışmasında hdd nosunu kontrol etsin.
setup yaparken no yu prog.dizinine kaydetmek pek mantıklı değil sanki.
çünkü başka birisi setup ı ele geçirirse onun hdd nu.sunu kaydedecek..
kolay gelsin..
Resim

..::|YeşilMavi|::..

Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
Mesajlar: 350
Kayıt: 19 Şub 2004 10:24
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc » 28 Tem 2004 10:17

http://www.mitec.cz/home.htm yi bi ziyaret et. Bu component sayesinde anakartın biosun, ekran kartının, ethernetin hdd in cpu nun seri numaralarını alabilir hatta ram kapasitesini bile kaydedebilirsin. register işlemine gelince buradan elde ettiğin değerleri mesela
ekran kartı renk desteği+cpu seri no+hdd 0 serino+ ... hepsini bir araya toplayıp daha sonra da des,md5,rha vs. protokollerle encrypt edip tek bir kod haline getirebilirsin. daha sonra register işlemine gelince programın kurulu olduğu bilgisayardan elde ettiğin bu kodu sana verip sende karşı kod isteyen başka bir program yaparsın. Bu program da bilgisayarın sana verdiği bu kodun encrypt lı halini cevap olarak verir. Daha sonra esas program her açılırken; bilgisayardan elde edilen kodu ve karşı kodu kıyaslar. Eğer doğruysa çalışır yanlışsa kapanır. Ama tabi bu en basit yol. Eğer daha da detaylı kopya koruma istersen başka yöntemleri de dene. Mesela bu kodlama ve kodverme işlemlerini döngüler içine koy. Alakasız değişkenler kullan. Programın yapımı bitince de exe compressor kullan. Daha iyi bir yöntemler bulursan da bizimle paylaş :)

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7434
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 28 Tem 2004 11:01

TurboPower OnGuard ve Arama ve Sitede 3. parti bileşenler kısmı ;)

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
mege
Admin
Mesajlar: 2360
Kayıt: 05 Şub 2004 04:32
Konum: Beşiktaş
İletişim:

Mesaj gönderen mege » 28 Tem 2004 11:45

paranoyak proje :) bakınız
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^

Cevapla