JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
nodetail
Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: 04 Eki 2008 09:30

JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen nodetail » 12 Eki 2008 08:28

arkadaşlar selam,
uzun zamandır gerek burada gerekse başka kaynaklarda aramama rağmen bu soruma bir cevap bulamadım.
JvDbGrid'de (veya DbGrid'de) bir alanı veri tabanından bağımsız kullanmak istiyorum, fieldname'i boş bırakıyorum
bu alana nasıl bişiler yazdırabilirim.

Örnek;
vt'de NO ADI SOADI var ben bunları bir başka formdan akrarak bağlı JvDbGride aktarıyorum, ancak örnek SOYADI kısmının tbloya yazmasını istemiyorum sadece gridde kalsın

bunu nasıl başarabilirim.

AhmetNuri
Üye
Mesajlar: 251
Kayıt: 02 Tem 2007 06:55
Konum: ist
İletişim:

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen AhmetNuri » 13 Eki 2008 11:48

Soruyu tam anlamadım ama sanırım şöyle,
Db grid deki alanları başka bir yere aktarıyorsun ama bir alanı göstermesini istemiyorsun ,
Eğer böyleyse Jvdb gride titile arrow diye bir seçenek var onu true yap
grid in sol üst köşesinde bir ok belirecek
ok a basarak görmek istemediğin alanları gizleyebilirsin
Ahmet DENİZ

nodetail
Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: 04 Eki 2008 09:30

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen nodetail » 14 Eki 2008 03:12

şöyle anlatayım arkadaşım,
bir jvdbgrid var, 3 tane sütunu var, 1. sütun NO, 2. sütun ADI, 3. sütun SOYADI, bağlı olduğu tabloda sadece 2 tane field var
NO ve SOYADI, ADI kısmını ben kendim girmek istiyorum ve doğal olarak table'a eklemeyecek sadece gridde kalacak ADI bölümü yani bir sütunu stringgrid gibi kullanmak istiyorum değerleri ben yazdıracağım ve gridde klacak table'a yazmayacak

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen conari » 16 Eki 2008 10:36

Table ya yazdırmayacaksan Stringgrid kullan
Sadece döngü ile tablodaki No alanlarını gride at.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

nodetail
Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: 04 Eki 2008 09:30

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen nodetail » 16 Eki 2008 10:54

tavsiye için teşekkürler ama örneğe takılma dbgridle yapılması gerekn birşey malesef

AhmetNuri
Üye
Mesajlar: 251
Kayıt: 02 Tem 2007 06:55
Konum: ist
İletişim:

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen AhmetNuri » 16 Eki 2008 07:20

O zaman Table yerine ibdataset kullan. şöyle yapacaksın
ibdataset in tüm ayarlarını yap. veri tabanını bağla
select sql ini gir
generator u filan belirt
sonra ibdataset e sağ tıkla

DataSet editor e gel
sadece güncelleme yapılacak alanları update fielts kısmana taşı(primary key olmalı)
primary key seç

generatesql buttonuna bas.
sadece seçtiğin alanlar db ye yazılır. diğerleri yazılmaz.
sql sekemsine gelip sqli görebilirsin
Ahmet DENİZ

aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 03:08

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen aLonE CoDeR » 17 Eki 2008 09:20

Selamlar.

Dataset olarak kullandığın bileşenin Fields Editor'unu kullanarak dinamik bir alan tanımlamak suretiyle yapabilirsin.

Kolay gele.

nodetail
Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: 04 Eki 2008 09:30

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen nodetail » 22 Eki 2008 12:16

AhmetNuri yazdı:O zaman Table yerine ibdataset kullan. şöyle yapacaksın
ibdataset in tüm ayarlarını yap. veri tabanını bağla
select sql ini gir
generator u filan belirt
sonra ibdataset e sağ tıkla

DataSet editor e gel
sadece güncelleme yapılacak alanları update fielts kısmana taşı(primary key olmalı)
primary key seç

generatesql buttonuna bas.
sadece seçtiğin alanlar db ye yazılır. diğerleri yazılmaz.
sql sekemsine gelip sqli görebilirsin
mssql kullanıyorum :(

nodetail
Üye
Mesajlar: 53
Kayıt: 04 Eki 2008 09:30

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen nodetail » 22 Eki 2008 12:17

aLonE CoDeR yazdı:Selamlar.

Dataset olarak kullandığın bileşenin Fields Editor'unu kullanarak dinamik bir alan tanımlamak suretiyle yapabilirsin.

Kolay gele.
bunu açık olarak nasıl yapabileceğimi anlatırsan çok sevinirim arkadaşım eminim birçok kişinin işine yarayacaktır

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: JvDbGrid'de bir alanı ayrı tutmak

Mesaj gönderen aslangeri » 22 Eki 2008 08:26

s.a.
arkadaşım tablona birtane calc fields ekle. autocalcfields özelliğin false yap.
o zaman değerleri elle girersin.
ama tablo güncellendiği zaman değerler uçar ona göre.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Cevapla