Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 21 Ağu 2008 04:59

Arkadaşlar öncelikle kolay gelsin, daha önce bu konuyu foruma sormuştum ve allah razın olsun arkadaşlarımız aşağıdaki gibi bir kod yardımında bulundular yalnız şöyle bir problemim var oluşturulan her barkod numarasını sistem okumuyor 10 tane numara oluşturun bir yada 2 tanesini barkod okuyu okuyor kalanları okumuyor. Arkadaşlar nerde yanlış yapıyorum bu konuda sizlerin yardımlarınız bekliyorum barkod sayısı üretme problemi şu an çok ciddi bir krize girdi :(

Oluşturulan fonksiyon :

Kod: Tümünü seç

Function Calculate_EAN13( Bar12Hane:String ):String; 
Var
  tek_toplam, 
  cift_toplam, 
  tum_toplam, 
  i : Integer; 
begin 
  tek_toplam  := 0; 
  cift_toplam := 0; 
  tum_toplam  := 0; 
  For i := 1 to Length(Bar12Hane) do begin 
     If i mod 2 <> 0 
       then tek_toplam  := tek_toplam  + (StrToInt(Bar12Hane[i])*1) 
       else cift_toplam := cift_toplam + (StrToInt(Bar12Hane[i])*3); 
  end; 
  tum_toplam    := 9 - ((tek_toplam+cift_toplam) mod 9);
  If  tum_toplam = 9 then tum_toplam := 0; 
  Result := Format('%d', [tum_toplam]);
end;
Butona tıkladığım zaman oluşturulan kısmı

Kod: Tümünü seç

procedure Tskfrm.SpeedButton3Click(Sender: TObject);
var
  s : string;
  i : integer;
  Kod : String;
begin
  s:='';
  for i:=1 to 9 do
  s:=s+inttostr(random(9));
  dxEdit10.Text := s;

  Kod := '869'+dxEdit10.Text;
  Kod := Kod + Calculate_EAN13(Kod);
  dxEdit5.Text :=  Kod;
end;
Allahım cümlenizden razı olsun..
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4319
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen aslangeri » 21 Ağu 2008 05:32

s.a.
okumuyor derken oluşturduğunuz kodu yazıcıdan çıktısını alıp barkod okuyucu ile denediğiniz zaman mı okumuyor?
eğer öyle ise yazdırmak için kullandığınız kısmı kontrol edin.
benimde yazdırdığım barkodu okumuyordu. barkodun formatın değiştirip öyle yazdırınca okumuştu.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim

Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 21 Ağu 2008 05:43

evet hocam barkod yazıcıdan yazdığımız zaman barkod okuyucu okumuyor. Bir sürü bileşen denedim ama sürekli sorun oldu bu şekilde bana önerebileceğiniz bir bileşen var mı? Barkod formatı olarka Ean13 kullanmam gerekli hocam.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...

Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 22 Ağu 2008 08:22

Peki hocam bu barkod numarası oluşturduğumuz kod'da bir sorun varmıdır sizce? Yada başka nasıl bir şekilde barkod numarası oluşturabilirim denemek için elinde örneği olan varmı acaba?
Dünden beri denemediğim barkod kompanenti kalmadı, sizce sorun nerde arkadaşlar... :(
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...


aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 03:08

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen aLonE CoDeR » 22 Ağu 2008 11:28

Selamlar.

Kontrol biti hesaplanırken toplamlar alındıktan sonra baz alınacak rakam 10 olmalı, gördüğüm kadarıyla sen 9 üzerinden işlem yapmışsın. Kodları tam olarak kontrol etmedim belki buna rağmen doğru sonucu da üretiyor olabilir. Öncelikle doğru bir barkod numarasını bu fonksiyonu kullanarak teyit etme yoluna git (muhtemelen hatalı sonuç dönecektir). Düşükte olsa doğru sonuç dönerse bu durumda yazıcıdan çıkan barkodun döküm kalitesini kontrol et. Olması gerekenden az bir farkla küçükte olsa okumaz. Ya da silik çıkması durumunda da sorun olur haliyle. Hala okumamakta ısrarlı ise (muhtemelen kontrol etmişsindir ama) herhangi bir ürün üzerindeki barkodu okutarak okuyucuyu kontrol et. Tüm bunlardan sonra hala sorun varsa bu durumda problem yazıcında!

Kolay gele.

Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 22 Ağu 2008 11:32

Hocam barkodların yapısını biliyorum az çok o yüzden burada sorunum yok benim sorunum, yukarıda kendimin oluşturduğu barkod numarasında mı bir sorun var yoksa barkot bastığım bileşenden mi kaynaklanıyor onu bulamıyorum. Buradan oluşturduğum barkodların bir kısmını okuyor bir kısmını okumuyor. Hiç birini okumasa dicem kodda bir sorun var ama hayır bazılarını okuyor, tekrarlıyorum sorunum oluşturduğum kod doğrumu sizce imkanı olan arkadaşlar deneyebilirlerse çok sevinirim.
Yada başkka bir barkod numarası oluşturma örneği olan varsa elinde yada projesinde kullanmış onu bir deneyeyim, acaip bir kriz oldu bu şu an benim için.

Yinede ilginiz için çok tşk ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...

aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 03:08

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen aLonE CoDeR » 22 Ağu 2008 11:41

Okunamayan barkodlardan birkaç tanesini buraya yazabilir misin?

akdatilla
Üye
Mesajlar: 292
Kayıt: 02 Nis 2006 05:04
Konum: Antalya

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen akdatilla » 22 Ağu 2008 11:48

Merhaba
EAN13 Türkiye genelinde kullanlan bir barkodlama sistemidir. Bu barkodlar rasgele sayılardan oluşmaz. Resmi bir kurumdan firmaya özel bir barkod aralığı alınması gerekir.
Eğer sadece kendi firmanızda veya uygulamanızın çalıştığı herhangi bir firmanın kendi bünyesinde çalışmak üzere barkod etiketi basmayı düşünüyorsanız code 128 barkod formatını kullanmanızı öneririm. Bu barkod formatını kullanarak her bir stokun kendi stok kodunu barkod etiketi olarak basabilirsiniz.
Not: Basılan bu barkodlar farklı firmalar tarafından kullanılmamalıdır. Hataya sebep olabilir.

aşağıdaki bilgi http://altareu.com.tr/barcodes.htm sitesinden alınmıştır
Code 128 kompakt ve kullanışlı bir barkod dilidir. ASCII karakter setinin tümünü kodlayabilir. Code 128’in kendi kendini kontrol özelliği vardır ve tarayıcı okuma performansını artıran geometrik özelliklere sahiptir.

Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 22 Ağu 2008 04:35

Hocam mesala okumayan barkodlardan,

8696267621240
8690071262135
8693040702838
8696267621240

gb uzayıp gidiyo yukarıdaki funksiyonla bunları üretiyorum ama dediğim gibi 10 taneden 1 yada 2 tane okuyor ancak.
Dİğer bir cvp ise; hocam oluşturacağım barkodları şirklet içinde kullanıcaz bunun için bana önerebileceğiniz başka bir sistem yada başka bir barkod numarası oluşturma fonksiyonu verebilirmisiniz?

İLginize çok tşk ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...

aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 03:08

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen aLonE CoDeR » 22 Ağu 2008 09:14

Verdiğin barkodlardan ikincisi hariç diğerlerinin kontrol biti hatalı, problem bu! Söylediğim gibi baz alman gereken değer 9 değil 10 olmalı..

Kolay gele.

Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 23 Ağu 2008 07:58

Evet hocam dediğiniz gibi değeri 10 olarak düzenledim ve şu anda 20 tane barkod bastım farklı numaraslı hepsini barkod okuyucu uzaktan kapıyor. Cihazında taze barkod gelince gözü gönlü açıldı :lol:

Çok tşk ederim hocam. Allah razı olsun cümlenizden...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...

akdatilla
Üye
Mesajlar: 292
Kayıt: 02 Nis 2006 05:04
Konum: Antalya

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen akdatilla » 23 Ağu 2008 08:30

tekrar merhaba
code128 kullanarak basım yapabileceğiniz ücretsiz bir bileşen ve demosunu gönderiyorum.
{Copyright 1998-2000 Andreas Schmidt}
Dosya ekleri
fbarcode.rar
barkod bileşeni d10 ile test edildi
(48.89 KiB) 1148 kere indirildi

Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye
Mesajlar: 361
Kayıt: 11 Oca 2005 02:24
Konum: Edirne

Re: Oluşturulan Barkod numarasını okumama...

Mesaj gönderen Biltes » 23 Ağu 2008 11:17

Çok tşk ederim hocam sonunda bu barkod krizinden kurtuldum, çok tşk ederim.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...

Kullanıcı avatarı
igny
Üye
Mesajlar: 54
Kayıt: 14 Mar 2008 04:03

Girilen Barkoda Göre otomatik yeni barkod hesaplayıcı

Mesaj gönderen igny » 28 Haz 2010 06:36

en baştaki fonksiyonu biraz düzenleyip proje haline getirdim buyrun
Dosya ekleri
Barkod.rar
(172.79 KiB) 1101 kere indirildi

Cevapla