Alfabetik sıralama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
baloglurecep
Üye
Mesajlar: 244
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

Alfabetik sıralama

Mesaj gönderen baloglurecep » 06 Tem 2008 02:19

arkadaşlar herkese selam ve saygılar diliyorum. Belki başlığa bakıp gülebilirsiniz. Ana formumda müşteri db girdler var. ona bağlı da arama filitreleme yapıyorum. db giridinde başlıklarına bağlı sıralama yaptırıyorum. birde alfabenin tüm harflerini içeren a dan z ye birer boton koyarak harflere göre sıralama yaptırıyrum. ancak a ya tıkladığımda ilk harfi a ile başlayanlar geliyor. ama ikinci harf z oluyor d oluyor. ben istiyorumki a dan sonraki kısımlarda alfabetik sıralansın. sanırım anlatabildim.

herkese cevaplaı için teşekkürler

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3011
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: Alfabetik sıralama

Mesaj gönderen mkysoft » 06 Tem 2008 02:23

SQL sorgularınıza order by parametresi ekleyebilirsiniz.

shadowmann
Üye
Mesajlar: 508
Kayıt: 30 Oca 2004 10:49

Re: Alfabetik sıralama

Mesaj gönderen shadowmann » 06 Tem 2008 02:47

A dan Z ye kadar butonu tek tek koymuyorsundur herhalde. :) Tabbed notebook kullanın. Bir de sql ile bu tabbet notebookun seçili sekmenin captionına göre sorguyu çalıştırın.
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...

baloglurecep
Üye
Mesajlar: 244
Kayıt: 21 Tem 2006 03:59
İletişim:

kodlarım bu

Mesaj gönderen baloglurecep » 06 Tem 2008 03:08

with dm.musteri_Query do
begin
Close;
SelectSQL.Clear;
SelectSQL.Add('select * from musteriler where gizle=0 and adi_soyadi like '+QuotedStr((SENDER AS TbsSkinSpeedButton).Caption+'%'));
if bsSkinCheckRadioBox1.Checked then
SelectSQL.Add('AND ID IN (SELECT MUSTERI_ID FROM BAKIYELER WHERE (bakiyeler.satis+bakiyeler.taksitlisatis - bakiyeler.odemeler - bakiyeler.odemeler_taksit)<>0)');
Active:=true;
end;
ALT_BILGILER;


alt bilgilerde arkadaşlar o müşterinin (seçili ) bakiye bilgileri var. sql komutuna order by eklenmiyor hata veriyor yukardaki kodda. sanırım ne yapmak istediğimi anladınız.

Cevapla