Kimlik Paylaşım Sistemi Yeni Web Servisleri Hakkında (SSL)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
koray36
Üye

Kimlik Paylaşım Sistemi Yeni Web Servisleri Hakkında (SSL)

Mesaj gönderen koray36 »

Arkadaşlar merhaba, Nüfus ve Vatandaşlık İdaresi ile Kurumumuz arasında Kimlik Paylaşım Sistemi kullanımı için bir anlaşma yapıldı ve web servislerini kullanarak bu bilgileri çekebileceğimizi öğrendik. Daha önceleri genele açık olan web servislerine şu an SSL güvenliği konulmuş ve biraz daha karmaşık hale gelmiş. Aynı zamanda da sadece anlaşma yapan kurumun ip'si üzerinden web servislerine ulaşılabiliyor ve sorgulama yapabiliyor. Java ve .Net örneklerini site üzerine koymuşlar fakat Delphi örneğini koymamışlr. 2 haftadır uğraşmama rağmen Delphi'den web servisine bağlanmayı başaramadım. Sürekli hatalar alıyorum.

Kısacası içinizde Nüfus ve Vatandaşlık İdaresinin yeni yapmış olduğu bu Kimlik Paylaşım Sistemi Web Servislerine ulaşıp bilgi çekebilen birileri var mı? Varsa yardımlarını bekliyorum.

Not : Sürekli olarak forum içerisinde bununla ilgili makaleler var yazmayın arkadaşlar, çünkü yok. Bununla ilgili dediğiniz makaleler daha önceki web servisleri ile ilgili. Yeni yayınlanmış olan web servisiyle ilgili makale yayınlanmamış henüz. Sadece yusuf diye bir arkadaş yardım istemiş ona da yardım eden çıkmamış anladığım kadarıyla.

Şimdiden teşekkür ederim.
yusuf
Üye

Re: Kimlik Paylaşım Sistemi Yeni Web Servisleri Hakkında (SSL)

Mesaj gönderen yusuf »

evet koray arkadaşım bu formda şimdiye kadar her probleme cevap ve çözüm aldım ama bu konu çok zormu yoksa bilen yokmu kimse yardımcı olamıyor kps yi yapan arkadaşlarda delphi yardımı yapamıyoruz diyor hocaları yardıma çagıralım buradan lütfen yardımcı olsunlar bize haftalardır uğraşıyorum bu konuya sizde çözüm bulursanız iletirseniz memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Virüstendir.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
yusuf
Üye

Mesaj gönderen yusuf »

ne vürüsü csunguray virusumu burada ciddi bir konu araştırıyoruz plz ciddiyete davet ederim
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Biraz kinayeli yazdım. Bunun nedeni de :
2 haftadır uğraşmama rağmen Delphi'den web servisine bağlanmayı başaramadım. Sürekli hatalar alıyorum.
denilmiş ama hata mesajı yazılmamış. Bu kadar veriyle daha anlamlı bir cevap yazılması zor. Eğer biraz daha ayrıntı verirseniz yardımcı omaya çalışan olacaktır.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
yusuf
Üye

Mesaj gönderen yusuf »

csungray hocam daha detaylı viewtopic.php?f=2&t=23123 bu adreste anlayabilirsiniz sorunumuzu. teşekkürler
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

o zaman konuşmaya o adresden devam edelim.
cevap olmamasının nedenlerinden biride bizim güvenli siteye bağlanamamız olabilir mi?
sizinle aynı imkanlara sahip olmadığımız için kusura bakmayın.
ben olsam fazla kastırmazdım gibime geliyor. .net ile kps den sorgulayan ikinci bir web servis hazırlar delphiden hazırladığım bu servisi kullanırdım. böylelikle hazırladığım her uygulamada ayrıca kullanıcı adı ve şifre göndermek zorunda kalmazdım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim