Data Recovery Programlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Data Recovery Programlama

Mesaj gönderen dabaddah »

selamlar;

arkadaşlar yeni bilgisayar alanlarınız bilirler artık bilgisayarlarda markaların otomatik recovery programları var yani işletim sislemlerini otomatik olarak
kuruyorlar veya setup ekranından şu tuşa basarsanız data recovery programı açılacak falan diye bazı yeni yazılımlar var ve bunlar bilgisayarda sorun olduğunda sistemi ilk kurulduğu anki temiz haline geri yüklüyorlar.

benden böyle bir program yapmam isteniyor sizinde fikirlerinize danışayım dedim bu programlar delphi de yazılabilir mi? anladığım kadarıyla
işletim sisteminden bağımsız çalışacak dolayısıyla ya harddiskin boot sektörüne yada biosun içine yazılacak bu benim bilgilerime göre nesneye yönelik bir dil kullanılması lazım ki buda windowsta java ...

ben sizden böyle bir programın delphide yazılıp yazılamayacağı husunda bilgilerinizi ve fikirlerinizi almak istiyorsunuz eğer yazılırsa nasıl bir yol izlemem nasıl bir strateji geliştirmem gerekiyor vel hasıl bu konu bana kim ne söyleyebilir herkesten bişey duymak istiyorum en azından....

sanırım açıklayıcı olmuştur...
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: DATA RECOVERY PROGRAMLAMA

Mesaj gönderen Battosai »

Bitirme ödevi falan mı? Mevzu biraz zor gibi...Delphi ile yazılır mı dersen yazılır yazılmasına da, detayını bilmem zira boot la bir işim olmadı hiç... ama google sana yardımcı olacaktır :twisted: Olayın yapılışı ise açılışta windows başlatılmadan daha önce yedekemesini yaptığın sürücüyü veya dosyaları yerlerine yapıştırmak olacaktır...Yedek alırkende örneğin C: sürücüsü alınacak güzel bir sıkıştırma koduyla birlikte sürücüyü kendi dosya uzantın ile bir image dosyası şeklinde paketlemen gerekecektir....işin bu kısmı kolay aslında ama bu açılıştaki kotrolü nasıl yapar ve geri yüklersin hiç fikrim yok...yapınca buraya yazarsın :twisted: başka arkadaşlar daha fikir verici bilgiler yazacaktır.Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

windows yokken c den nasıl bahesedilebilir?
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

önce c sürücüsü vardı sonra üstüne windows yüklediler.....
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Mesaj gönderen Battosai »

sen bu soruyu soruyorsan daha çok işin var demek...
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

Battosai yazdı:
sen bu soruyu soruyorsan daha çok işin var demek...
:lol:
+1
Windows yokken Dos vardı.
Ama doğru O zamanlar da C yoktu C:\vardı.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

arkadaşlar lütfen ....
genel bilgi almak sadece amacım...

bilen varsa fikri olan varsa yardım edebilecek varsa ....
ben windows yokken c den nasıl bahsedilebilir derken

windowstaki c nin işaret ettiği bölüm elbetteki vardır .
ancak;
windows kapalı iken program çalışacağı için c diye bişey varmıdır dedim battosai nin ilk cevabına..
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
ikutluay
Üye

Re: Data Recovery Programlama

Mesaj gönderen ikutluay »

bu işleri yapan linux bazlı open source dolu sourceforge. onları incelemek faydalı olacaktır. tabii bu iş için HDD ve partition tip kodları, boot işlemi ve aşamaları şu bu iyi biliyor olman gerek
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
askarad
Üye

Mesaj gönderen askarad »

windows isletim sisteminde var zaten

c surucusune sağ klikle
ozellikler+araclar+simdi yedekle

bu olusan dosyayı bir dvd ye yaz

bilgisayarda donanımsal veya onarılamaz bir viruse baglı bir sorun oldugunda bilgisayara standart windosu kurar sonra bu yedeği cye acarsan. kurulu programlar,suruculer,kart vizitler dahil hersey geri doner.

(sistem geri yukleme var zaten derseniz sistem geri yuklemeyi kapatan bir cok viriusu de dusunmek gerek tabi)
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

arkadaşlar;
aslında benim temel problemim windows başlamadan önce bu programın başlaması ve setup ekranına "recovery programının başlaması için şu tuşa basın" gibi bir uyarı görüntülemek

bu işlemlerden sonra diğer işlemler halledilebilir zorlukta
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

arkadaşlar peki windows altında bu programı yaptık ve çalışıyor diyelim, harddiski bölümlüyor imaj alıyor falan...

bu programı windows açılmadan önce dostan otomatik olarak çalıştıramazmıyım tabi programı başlatmak için bir tuş atamak şartıyla..
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

autoexec.bat dosyası bu işler içindi sanırım.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim