calcfield

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Vital
Üye
Mesajlar: 280
Kayıt: 01 Oca 2008 08:50

calcfield

Mesaj gönderen Vital »

arkadaslar forumda arama yaptim cok guzel ornekler buldum
D7 fb
ornegin aynı tabloda olan alanarı calc field la hesaplata biliyorum
kalan=toplam-giden gibi

fakat

farklı tablolardaysa alanlar nasil yapacagim bunu

ornegin kalan ve toplam table 1 de giden table 2 de bunun gibi

sql de sum komutu var bu bana bazi fikirler verdi ama tam olarak basaramadim ve sql kodlarini query nin neresin yazacagim.

tskler
Garibanus

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 03:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Mesaj gönderen conari »

query nin

Kod: Tümünü seç

SQL.text 
kısmına yazman veya .add() ile eklemen lazım.

İki tabloyu birbirine bağlaman lazım.
Sanırım öncelikli stok kodu, onda sonra belge ondan sonra da sıra numaralarını v.s. ilişkilendirmen lazım.
Tablo daki alanları verirsen SQL i oluşturabiliriz.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 01:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

select (tablo1.toplam-tablo2.giden) as fark, tablo1.*, tablo2.*
from tablo1
left join tablo2 on tablo1.alan=tablo2.alan

(alan dediğim isisimler iki tablodada aynı olan alan kod olabilir başka bişi olabilir)


gibi bir sql ifadesi ile istediğini alırsın...


Kolay gele
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim

Vital
Üye
Mesajlar: 280
Kayıt: 01 Oca 2008 08:50

Mesaj gönderen Vital »

arkadaslar cevaplariniz icin tskler fakat bu kodlar bayagi zor bi acemi icin daha basit ve anlasilir bir yol yokmu.bu kodları calistirsam bile anlamadan calistirmis olcam.

ve her hangi bir yede query e kod yazabilirmiyim(sql kodları) ornegin button un click olayinda query 1.sql... diye
ve params ozelligi ne anlama geliyor query inin

tskler .
Garibanus

Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 01:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

oohooo bunlar en basit sql kodlarından sayılır.

evet herhangi bir query e kod yazabilirsin.

Kod: Tümünü seç

query1.sql.clear;
query1.sql.add('buraya sql cümlesi');
query1.open;

param sql cümleciğine dışarıdan vereceğin parametredir. mesela;

Kod: Tümünü seç

select * from tablomuz
where adi=:adi1
bu şekilde kullandığında adi1 gibi bir parametren olur sql cümlesi değişmeden istediğin kadar query ini açıp kapatıp sadece

Kod: Tümünü seç

Ib/Fb için
IBQuery1.ParamByName('adi1').AsString:='Ahmet';
gibi

Kod: Tümünü seç

Ado için ise
ADOQuery1.Parameters.ParamByName('adi1').Value:='Ahmet';
gibi kodlar kullanabilirsin.

Kolay gele
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 10:13

Mesaj gönderen ikutluay »

Vital yazdı:arkadaslar cevaplariniz icin tskler fakat bu kodlar bayagi zor bi acemi icin daha basit ve anlasilir bir yol yokmu.bu kodları calistirsam bile anlamadan calistirmis olcam.

ve her hangi bir yede query e kod yazabilirmiyim(sql kodları) ornegin button un click olayinda query 1.sql... diye
ve params ozelligi ne anlama geliyor query inin

tskler .
sql ana uymaz sen ona uyacaksın... kısaca öğreneceksin.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Cevapla