Formum yanıt vermiyor..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Muhendiker
Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Oca 2008 12:12

Formum yanıt vermiyor..

Mesaj gönderen Muhendiker »

Merhabalar
Forumda uzun bir arama yaptım ama tam istediğim sonucu alamadım.

Yapmış olduğum programa haberler bölümü ekledim.Idhttp ile TRT nin sitesine bağlanıp html parse yöntemi ile istediğimi alabiliyorum..Ancak siteye bağlanırken formum kitlenip yanıt vermiyordu. Application.ProcessMessages kullandım yine pek fark olmadı..Son olarak Thread yapısı oluşturarak yaptım.Ancak sorunum hala devam ediyor. Priority ayarları ile de denedim sonuç alamadım. Bunun püf noktası varmı acaba? Güncelleme yaparken kullanıcı form üzerinde diğer işlemlerine devam etsin istiyorum..Şimdiden Teşekkürler

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman »

undefined yazdı:indy blocking socket kullanır, eğer thread kullanmassan gui'ninde bağlı olduğu ana thread, socket yüzünden bloke olur. Indy'i thread yaratıp kullan. indy'de antifreeze diye bir nesne var oda bu işe yarıyor olabilir ama ben kullanmadım bilmiyorum.
viewtopic.php?t=21655
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Muhendiker
Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Oca 2008 12:12

Mesaj gönderen Muhendiker »

@sabanakman hocam @undefined hocamızın dediği gibi thread içinde idhttp kullanarak bağlanıyorum sayfaya..Ancak yinede sorun oluyor..

Birde bu Antifreeze yi create edip IdleTimeOut unu 10 yapıyorum. Compile ederken hiç bir uyarı vermiyor ancak Run yapınca IdleTimeOut olan yere "Access violation" hatası veriyor.Neden olabilir?

Muhendiker
Üye
Mesajlar: 16
Kayıt: 01 Oca 2008 12:12

Mesaj gönderen Muhendiker »

Antifreeze olayını da hallettim çalışıyor..Ama birazda olsa donma devam ediyor..Başka türlü bi çözüm yolu varmı acaba?

Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 01:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

antifiriz ile sadece transfer işlemlerindeki donmalar halledilebilir. Donmayı ortadan kaldırmak için thread ları kullanman lazım.

Kolay gelsin...
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim

Cevapla