string alanı tip dönüşümü nasıl yaparız (Tform Tipine)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: 01 Oca 2008 05:16

string alanı tip dönüşümü nasıl yaparız (Tform Tipine)

Mesaj gönderen coder_24 » 11 Oca 2008 12:32

text olarak girilen değerleri delphide Tform,TIbdataset gibi

değişkenlere nasıl dönüştürürüm
veya böyle birşey olabilme ihtimali varmı
Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Kullanıcı avatarı
hacker_10-ur
Üye
Mesajlar: 27
Kayıt: 05 Oca 2008 10:05

Mesaj gönderen hacker_10-ur » 11 Oca 2008 01:02

formda findclass diye bi aratmayı dene!!!
DELPHI - C ++
PASCAL - TURBO C

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 11 Oca 2008 01:13

:ara FindComponent

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3040
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman » 11 Oca 2008 01:54

Bir deneme yaptım ve RegisterClass prosedürü ile FindClass fonksiyonları iş gördüler :) . Şöyleki, her formun kodlarında en alta aşağıdaki gibi sınıfları kayıt ettim.
Unit1.pas

Kod: Tümünü seç

initialization
  RegisterClass(TForm1);
end.
Unit2.pas

Kod: Tümünü seç

initialization
  RegisterClass(TForm2);
end.
..vs.vs.
Şimdi asıl konu ise ana formun uses satırına hiç bir formu eklemeden açan şu kodu yazdım ve çalıştı.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  with TFormClass(FindClass('TForm2')).Create(Application) do begin
    Show;
  end;
end;
İşin püf noktası uses'a hiç ekleme yapmadan RegisterClass ile kayıt edilen tüm formlar açılabilsede bu unitlerde tanımlı sınıflar ve özellikleri dışında kalan değişkenlere erişilemiliyor. Asıl konu sınıfları isimleri ile elde etmek olduğundan bu iyi bir örnek olsa gerek.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: 01 Oca 2008 05:16

Mesaj gönderen coder_24 » 11 Oca 2008 04:33

Arkadaşlar cevap için teşekkürler daha farklı yöntemler varsa onlarıda
öğrenmek isterim :-)

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3040
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman » 11 Oca 2008 04:50

Aradığın tam olarak nedir?
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Kullanıcı avatarı
coder_24
Üye
Mesajlar: 17
Kayıt: 01 Oca 2008 05:16

Mesaj gönderen coder_24 » 11 Oca 2008 05:24

Değişikenleri isimlerini bazen create ederken class (T)Form2 adini kullanmam gerekiyor procedur içinde kullanırken çok lazım oluyor ama birtürlü çözemedim [/code]

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3040
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman » 11 Oca 2008 05:29

O zaman sınıfları bir yerde depolaman ve bu depodan çekip kullanman gerek. Yani yukarıda verdiğim örnek gibi.
Şaban Şahin AKMAN
_________________
Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .

Cevapla