Twebbrowser DocumentComplete Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
kont61
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 06 Tem 2007 09:42

Twebbrowser DocumentComplete Sorunu

Mesaj gönderen kont61 » 30 Ara 2007 11:11

S.A. ben aşağıdaki kodu yazarak web sitesine bağlanıyorum.
var
WB: TWebBrowser;
..

begin
WB:=TWebBrowser.Create(Form1);
WB.Navigate('www.google.com');
end;
buraya kadar sorun yok.

documentcomplete olduğunda googleye bağlanıp kaynak kodunu almak istiyorum.Ama bir türlü beceremedim.
Bu konuda bana yardımlarınızı bekliyorum.
ilginiz için şimdiden teşekkürler.

Lord_Ares
Üye
Mesajlar: 1047
Kayıt: 15 Eki 2006 03:33
Konum: Çorlu

Mesaj gönderen Lord_Ares » 31 Ara 2007 04:09

dostum aşağıdaki gibi bir kodla alabilirsin

var
sayfaninkodu:ansistring;
begin
sayfaninkodu:=Form1.WebBrowser1.OleObject.document.body.innerHTML
memo1.text:=sayfaninkodu;
end;

bu arada sorularını programlama bölümüne sormalısın.

kont61
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 06 Tem 2007 09:42

Mesaj gönderen kont61 » 31 Ara 2007 05:06

ilk başta ilgin için teşekkürler

eger formda webbrowser nesnesi kullansam sorun yok ama ben webbroser olmadan arka planda işi bitirmek istiyorum.

Programlama kısımı konunun yazılacağını bilmiyordum. Gerekli kısımı taşınırsa sevinirim.

kaank
Üye
Mesajlar: 31
Kayıt: 01 Oca 2008 10:58

Mesaj gönderen kaank » 01 Oca 2008 05:39

webBrowser olmadan yapmak istiyorsan runtime da iken webBrowser nesnesini oluşturup işin bitincede nesneyi kaldırıp devam edebilirsin

kont61
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 06 Tem 2007 09:42

Mesaj gönderen kont61 » 01 Oca 2008 05:45

kaank yazdı:webBrowser olmadan yapmak istiyorsan runtime da iken webBrowser nesnesini oluşturup işin bitincede nesneyi kaldırıp devam edebilirsin
var
WB: TWebBrowser;
..

begin
WB:=TWebBrowser.Create(Form1);
WB.Navigate('www.google.com');
end;

yukarıda ki kodda ben zaten webbrowser nesnesini oluşturdum.

webbrowser nesnesininin event ı olan documentcomplete fonksiyonunu kodla oluşturamıyorum.

kaank
Üye
Mesajlar: 31
Kayıt: 01 Oca 2008 10:58

Mesaj gönderen kaank » 01 Oca 2008 05:55

Tekrar Merhaba, bir procedurumuz olsun


TForm1.WebTamam(ASender: TObject;
const pDisp: IDispatch; var URL: OleVariant);
begin
//kaynak kod alma işlemi..... google için
enD;

sonra kaynak kod al diye bir buton yapalım

webbrowser1.OnDocumentComplete := WebTamam;

bu şekilde denermisin

Extended
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 01 Oca 2008 05:49

Mesaj gönderen Extended » 01 Oca 2008 06:32

uses urlmoon, shellapi

function DownLoadInternetpage(Source, Dest : String): Boolean;
begin
try
Result := URLDownloadToFile(nil,PChar(Source),PChar(Dest),0,nil) = 0
except
Result := False;
end;
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
sayfa: TextFile;
Satir : String;
begin
downloadinternetpage((edit1.text),'C:\ensonsayfa.html');
Memo1.Lines.Clear;
AssignFile(TF, 'C:\ensonsayfa.html');
Reset(TF);
while not eof(TF) do begin
Readln(TF, Satir);
memo1.Lines.Add(Satir);
end;
CloseFile(TF);
end;

bunu bi dene istersen 1 edti vede 1 memo lazım

Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye
Mesajlar: 120
Kayıt: 01 Eki 2007 08:28
Konum: Konya

Mesaj gönderen Nick_ » 02 Oca 2008 10:45

sadece kaynak kodunu almak ıstıyorsan İndy Clients icerisinden idhttp bılesenını kullanabılırsın

Memo1.Text:=IdHTTP1.Get('http://www.google.com.tr');

Kullanıcı avatarı
barutali
Üye
Mesajlar: 299
Kayıt: 02 Tem 2007 01:30

Mesaj gönderen barutali » 09 Oca 2008 03:12

Nick_ yazdı:sadece kaynak kodunu almak ıstıyorsan İndy Clients icerisinden idhttp bılesenını kullanabılırsın

Memo1.Text:=IdHTTP1.Get('http://www.google.com.tr');
@nick_ hocam ben bu şekilde google için denemiştim ama başarılı olamamıstım kaynak kodunu almıyordu ..
neden yapar acaba ?

NOT: Yine denedim yine olmadı değer boş dönüyor..
amatör küme programcı :D

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 09:13

Mesaj gönderen ikutluay » 09 Oca 2008 03:37

bazı sayfalar kodun cachelenmesini önler. ondan olabilrmi
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 09 Oca 2008 05:38

Lütfen programlama ile ilgili sorularınızı Programlama forumuna gönderin.

Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye
Mesajlar: 120
Kayıt: 01 Eki 2007 08:28
Konum: Konya

Mesaj gönderen Nick_ » 09 Oca 2008 05:39

lanetli yazdı:
Nick_ yazdı:sadece kaynak kodunu almak ıstıyorsan İndy Clients icerisinden idhttp bılesenını kullanabılırsın

Memo1.Text:=IdHTTP1.Get('http://www.google.com.tr');
@nick_ hocam ben bu şekilde google için denemiştim ama başarılı olamamıstım kaynak kodunu almıyordu ..
neden yapar acaba ?

NOT: Yine denedim yine olmadı değer boş dönüyor..
Nasıl bos doner http://www.google.com.tr olarakmı denıyorsun http://www.google.com olarakmı??

Kullanıcı avatarı
barutali
Üye
Mesajlar: 299
Kayıt: 02 Tem 2007 01:30

Mesaj gönderen barutali » 09 Oca 2008 06:09

.com olarak denemiştim

Http://1.1.302 gibi bir hata verdi

.com.tr yapınca oldu

com da neden alamıyoruz veriyi acaba ?
amatör küme programcı :D

Kullanıcı avatarı
Nick_
Üye
Mesajlar: 120
Kayıt: 01 Eki 2007 08:28
Konum: Konya

Mesaj gönderen Nick_ » 09 Oca 2008 06:12

http://www.google.com olarak normal explorer den girermisin nereye gırdıgıne bı bak :lol:

Kullanıcı avatarı
barutali
Üye
Mesajlar: 299
Kayıt: 02 Tem 2007 01:30

Mesaj gönderen barutali » 09 Oca 2008 08:56

küçük ama ÇOK önemli bi ayrıntı :oops:
amatör küme programcı :D

Cevapla