Setup Oluşturma (MySQL)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
commview
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 03 Tem 2007 01:58

Setup Oluşturma (MySQL)

Mesaj gönderen commview »

Merhaba...
Ben Delphi 7 de bir program yaptım, database olarak MySQL kullanıyor. Programın herşeyi bitti sorunsuz çalışıyor. Programda Setuplamayı MySql database alarak oluşturamıyorum. Setup programı olarak InstallShield 12 kullanıyorum. Setup olarak bir server bir de client setup olacak. Server kurulumu yaparken dataları nasıl oluşturacağım yada oluşturduğum dataları nasıl programa göstereceğim. Lütfen bu kadar emeğimin boşuna gitmesini istemiyorum. Bana yardımcı olun.

osman_simsek
Üye
Mesajlar: 69
Kayıt: 17 Haz 2003 12:14
Konum: Alanya
İletişim:

Mesaj gönderen osman_simsek »

Kulllandığınız ODBC yi setup içine yerleştirerek setup ı tamamlayabilirsiniz.
...[ at, avrat, delphi ]...

ikutluay
Üye
Mesajlar: 2341
Kayıt: 03 Tem 2007 10:13

Mesaj gönderen ikutluay »

osman_simsek yazdı:Kulllandığınız ODBC yi setup içine yerleştirerek setup ı tamamlayabilirsiniz.
sanırım arkadaş mysqlide birlikte kurmayı kastediyor setup içinden
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog

commview
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 03 Tem 2007 01:58

Mesaj gönderen commview »

ikutluay yazdı:
osman_simsek yazdı:Kulllandığınız ODBC yi setup içine yerleştirerek setup ı tamamlayabilirsiniz.
sanırım arkadaş mysqlide birlikte kurmayı kastediyor setup içinden
evet aynen öyle kardeş. Setup'ın içinde MySql kurdurmak.... Bana birisi allah rızası için yardım etsin....

Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye
Mesajlar: 969
Kayıt: 29 Haz 2005 06:57
Konum: Bursa

Mesaj gönderen NewMember »

Şu topic belki :idea: işine yarayabilir ve de fikir verebilir en azından.

viewtopic.php?t=12392

ertemsoft
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 19 Nis 2005 01:22
İletişim:

Mesaj gönderen ertemsoft »

Mrb

Ben şöyle bir yöntem izlemiştim. kendim bir kurulum programı hazırladım
çünkü tek bir setup programı ile (bana göre) tüm işlemleri yaptırmak pek
mümkün görünmüyordu. Hem mysql i kurmak hem kendi veritabanını
ayarlamak hemde odbc ayarlarını yaptırmak. Fırın programında bunu
yapmıştım istersen kodlarını verebilirim. programın kurulum haline
bakmak istersen http://www.ertemsoft.net/firin.zip. Mysql in kurulmuş
halini (kendi veritabanımıda içeren halini) winzip selfextractorle sıkıştırıp
direk C:\MYSQL e dizinine açıp mysql i start edince otomatik olarak
çalışıyor kurulum ekranında kullanıcıyı yönlederecek işlemleri sırayla
yaptım örneğe bakabilirsin.
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

commview
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 03 Tem 2007 01:58

Mesaj gönderen commview »

ertemsoft yazdı:Mrb

Ben şöyle bir yöntem izlemiştim. kendim bir kurulum programı hazırladım
çünkü tek bir setup programı ile (bana göre) tüm işlemleri yaptırmak pek
mümkün görünmüyordu. Hem mysql i kurmak hem kendi veritabanını
ayarlamak hemde odbc ayarlarını yaptırmak. Fırın programında bunu
yapmıştım istersen kodlarını verebilirim. programın kurulum haline
bakmak istersen http://www.ertemsoft.net/firin.zip. Mysql in kurulmuş
halini (kendi veritabanımıda içeren halini) winzip selfextractorle sıkıştırıp
direk C:\MYSQL e dizinine açıp mysql i start edince otomatik olarak
çalışıyor kurulum ekranında kullanıcıyı yönlederecek işlemleri sırayla
yaptım örneğe bakabilirsin.
Öncelikle Allah razı olsun.

Programınızı indirdim kurdum text dosyasındaki gibi herşeyi harfiyen yaptım ve istediğim de aynen buydu. Kaynak kodlarını gönderebilirim demiştiniz. Bunun kaynak kodlarını bana gönderebilirmisiniz. mail adresim mrt_bl@yahoo.com

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3045
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Bu başlığında inceleyebilirsiniz. http://delphiturkiye.com/forum/viewtopic.php?t=7830

ertemsoft
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 19 Nis 2005 01:22
İletişim:

Mesaj gönderen ertemsoft »

Mrb

Mail adresinize kaynak kodları gönderdim.

saygılar.
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Kullanıcı avatarı
GOLAKS
Üye
Mesajlar: 22
Kayıt: 06 Nis 2006 09:47
Konum: İSTANBUL
İletişim:

elinize beyninize sağlık

Mesaj gönderen GOLAKS »

kurulumu inceledim gerçekten iyi bir çalışma eğer bir sakıncası yoksa kaynak kodu bende alabilirmiyim. şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

cemal@toprakkurk.com adresine gönderirseniz sevinirim.
Golaks Yazılım
Bilgileriniz Kayda Değerse..!
www.golaks.com.tr

ertemsoft
Üye
Mesajlar: 129
Kayıt: 19 Nis 2005 01:22
İletişim:

Mesaj gönderen ertemsoft »

mrb

kurulum dosyasını

http://rapidshare.com/files/75571970/kur.zip.html adresinden indirebilirsiniz.

saygılar.
Bilgi Paylaştıkça Çoğalır

Cevapla