hazır bir dll nasıl kullanılır

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
kazimates
Üye
Mesajlar: 331
Kayıt: 01 Tem 2005 12:40
Konum: Kıbrıs
İletişim:

hazır bir dll nasıl kullanılır

Mesaj gönderen kazimates »

merhabalar, bir arkadaşım bana usb bir cihaz yaptı ve kart okuyor bu arada bu usb cihazı takınca onu bir comport olarak görüyor vede kendisi bundan okuma ve yazma yapabilmemiz için bir dll dosya gönderdi ve buna ek olarak bana birde açıklama gönderdi fakat ben daha öncesinden bir dll deneyimim olmadığından dolayı sormak ihtiyacını hissettim. "abc.dll " diye bir dosya ve takınca cihaz onu com3 diye gördü bu arada örnek olarak metinden bakınca demişki

Kod: Tümünü seç

1)
Com portu ayarlamak için bu fonsiyon kullanılır.
[color=blue]ComPortAyar(Port As Byte, Setting As String, OnOff As Boolean) As Boolean[/color]
Port = Kullanacağınız Com Port (1,2,3,4 vs.)
Setting = Portun ayarları (“9600,N,8,1)
OnOff = Portu açmak ve kapamak için kullanılır (True,False)
Örnek:
Dim Cevap as Boolean
Cevap= ComPortAyar(1,”9600,N,8,1”,True)
Cevap True değeri ise işlem yapılmıştır.False ise işleminiz olmamış demektir.


2) 
KartSor() As String

Modul Kart Okudumu anlamak için kullanılır.

Kullanım: 
Dim Cevap as String 

Cevap=KartSor()

Burada Cevap değişkeni Modülün verdiği cevabı String olarak alır.

bu durumda bu nasıl kullanılır anlayabilen varmı vede bunu kod olarak yazdığımızda nasıl yazılacak bir örnek verebilirmisiniz?

sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle...

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3044
Kayıt: 26 Ağu 2003 12:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

arama yaparsanız bulabilirsiniz Resim

Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye
Mesajlar: 227
Kayıt: 29 Ağu 2004 04:49
Konum: Istanbul

Mesaj gönderen uğur alkan »

dll nin fonksiyonlarını bilmeden kullanman biraz zor, daha önce bence uğraşmıştım.

viewtopic.php?t=17406&highlight=private+usb

belki faydası olur.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma

kazimates
Üye
Mesajlar: 331
Kayıt: 01 Tem 2005 12:40
Konum: Kıbrıs
İletişim:

Mesaj gönderen kazimates »

konu hakkında detay verebilirmisiniz çünkü ilgili linkde açıklama değil soru varmış gibi anladım zaten bilmediğim konuda bir soru daha görmek sanırım bana pek birşey kazandırmadı bu arada acaba daha önceden hiç hid/rfid/parmak izi/smartcard türü uygulama yapan arkadaşlar yokmudur vede onlar hiç üretici firmanın gönderdiği dll leri kullanarak onlaradan herhangi bir bilgi alış verişi yapmamışlarmı? yaptılarsa bunu anlatabileceklermi bu arada sizlerden ricam delphide dll konusunu anlatan buraya konulacak makaleden ayrı olarak bir kitap varmıdır?

sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle...

kazimates
Üye
Mesajlar: 331
Kayıt: 01 Tem 2005 12:40
Konum: Kıbrıs
İletişim:

Mesaj gönderen kazimates »

konu hakkında detay verebilirmisiniz çünkü ilgili linkde açıklama değil soru varmış gibi anladım zaten bilmediğim konuda bir soru daha görmek sanırım bana pek birşey kazandırmadı bu arada acaba daha önceden hiç hid/rfid/parmak izi/smartcard türü uygulama yapan arkadaşlar yokmudur vede onlar hiç üretici firmanın gönderdiği dll leri kullanarak onlaradan herhangi bir bilgi alış verişi yapmamışlarmı? yaptılarsa bunu anlatabileceklermi bu arada sizlerden ricam delphide dll konusunu anlatan buraya konulacak makaleden ayrı olarak bir kitap varmıdır?

sağlık, başarı ve mutluluk dileklerimle...

Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1119
Kayıt: 02 Ağu 2003 01:02
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

DLL yi import ederek dll içindeki fonksiyonları öğrenebilirsin. Daha önce benzer bi konu / lar geçmişti sanırım forumda. yada google da delphi function search diye arama yaparsan bi util vardı free onunla da içindeki fonksiyonları öğrenebilirsin.

Not: external olarak da projene eklemelisin
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim

Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
Mesajlar: 1061
Kayıt: 01 Nis 2007 02:55
Konum: mekan ANKARA toprak ELAZIĞ
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Cevapla