e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
lodos
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 29 Ara 2006 10:32

e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Mesaj gönderen lodos » 24 Şub 2007 11:27

arkadaslar 3 tane buton yapıp

1.ci ve 2.ci de yazılan yazıları 3.cudeki e postaya göndersin

veya

yine 1.ci ve 2.ci de yazılan yazıları sabit mail e göndersin

ara yaptım ama aradıgım ı bulamdım yardım edebilirseniz sevirim

iyi calısmalar

Kullanıcı avatarı
MercilessTurk
Üye
Mesajlar: 94
Kayıt: 28 Eki 2005 09:14

Mesaj gönderen MercilessTurk » 24 Şub 2007 11:54

IdSMTP :ara

lodos
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 29 Ara 2006 10:32

Mesaj gönderen lodos » 24 Şub 2007 01:12

arkdasım hepsini aradım yoq sadece hep hata var smtp fln konular acılmıs tam bir kod ornegi yok 1 tane nidirdim fakat oda istedigim gibi değil

Kullanıcı avatarı
naile
Admin
Mesajlar: 1873
Kayıt: 11 Haz 2003 09:11

Mesaj gönderen naile » 24 Şub 2007 04:28

Kod: Tümünü seç

  SMTP.Host := ledHost.Text; //host name veya ip
  SMTP.Port := 25; //port no

  //setup mail message
  with idMessage1 do
  begin
    From.Name := 'ad soyad';
    From.Address := 'adres@domain.com.tr';
    Recipients.EMailAddresses := 'adres@domain.com.tr';
    Subject := 'konu'
    Body.Text := 'Mesaj gövdesi'


  if FileExists('dosya yolu') then //attach 
    TIdAttachment.Create(idMessage1.MessageParts, 'dosya_yolu');

  //send mail
  try
    try
      SMTP.Connect;//bağlan
      SMTP.Send(idMessage1); //gönder
    except on E:Exception do
      ShowMessage( 'ERROR: ' + E.Message);
    end;
  finally
    if SMTP.Connected then SMTP.Disconnect;
  end;

lodos
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 29 Ara 2006 10:32

Mesaj gönderen lodos » 24 Şub 2007 04:33

SMTP.Host := ledHost.Text; //host name veya ip

burada hata veriyo ?? :lol:

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman » 24 Şub 2007 06:19

Selam...

Ref : viewtopic.php?t=17403#100058

burada tekmili birden bir operasyon bulabilirsin...

başarılar.
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Mesaj gönderen unicorn64 » 24 Şub 2007 06:20

direk C/P yaptıysan hata vermesi normal.
SMTP.Host değerine ne atadın??

lodos
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 29 Ara 2006 10:32

Mesaj gönderen lodos » 24 Şub 2007 07:35

Kod: Tümünü seç

  SMTP.Host := ledHost.Text; //host name veya ip 
  SMTP.Port := 25; //port no 

  //setup mail message 
  with idMessage1 do 
  begin 
    From.Name := 'ad soyad'; 
    From.Address := 'adres@domain.com.tr'; 
    Recipients.EMailAddresses := 'adres@domain.com.tr'; 
    Subject := 'konu' 
    Body.Text := 'Mesaj gövdesi' 


  if FileExists('dosya yolu') then //attach 
    TIdAttachment.Create(idMessage1.MessageParts, 'dosya_yolu'); 

  //send mail 
  try 
    try 
      [color=red]SMTP[/color].Connect;//bağlan 
      SMTP.Send(idMessage1); //gönder 
    except on E:Exception do 
      ShowMessage( 'ERROR: ' + E.Message); 
    end; 
  finally 
    if SMTP.Connected then SMTP.Disconnect; 
  end;
burdaki kırmızı yere geliyo imlec ne yazsam fark etmiyo

Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye
Mesajlar: 919
Kayıt: 04 Nis 2006 07:56
Konum: yine yeniden Ankara ^_^

Mesaj gönderen unicorn64 » 24 Şub 2007 07:56

kodu direk bu şekilde kullanıyosan connect de hata verdiğine gore smtp host da yine bence sorun. hangi adresi kullanıyosun bilmiorum ama mesela gmail için smtp.gmail.com olcak

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman » 24 Şub 2007 08:34

GMail için özel bir durum vardır. Unutulmamalıdır. SSL destekli bağlantı kurmak zorundasınızdır. OpenSSL kütüphaneleri internette mevcuttur. GMail için bu DLL dosya program dizininde bulunmalıdır.
Resim Resim

savasgti
Üye
Mesajlar: 103
Kayıt: 07 Eki 2008 05:13

Re: e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Mesaj gönderen savasgti » 06 Şub 2009 04:45

çalışıyor ama hotmail e göndermiyor birde junk a düşüyor neden olabilir.

askarad
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 02 Eki 2007 02:47

Re: e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Mesaj gönderen askarad » 15 Nis 2011 01:27

benim yapmak istediğim ise gönderilenlerin listesini gizlemek. her gönderilen kişi gönderilenlerin tümü listeleniyor. bu konuda bilgisi olan varsa paylasabilir mi?

mkysoft
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3011
Kayıt: 25 Ağu 2003 11:35
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Mesaj gönderen mkysoft » 15 Nis 2011 01:46

mailleri tek tek gönderebilirsiniz yada BCC kısmına yazabilrisiniz adresleri.

Kullanıcı avatarı
conari
Üye
Mesajlar: 2102
Kayıt: 27 Nis 2006 02:10
Konum: İstanbul & Gebze Karışık

Re: e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Mesaj gönderen conari » 15 Nis 2011 03:58

TO yerine BCC (blind carbon copy) alınını kullanacaksınız.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim

askarad
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 02 Eki 2007 02:47

Re: e mail gönderme ( forumda aradım taradım bulamdım)

Mesaj gönderen askarad » 19 Nis 2011 01:18

Aşağıdaki kodu yazdığımda
'List index out of bounds(1)'. Process stopped hatası alıyorum.
cclist 'e 'bilgi@mail.com;bilgi@mail2.com' şeklinde de atama yapamıyorum.
çok sayıda mail göndermek istiyorum.
Amacım mail gönderdiğim müşteriler birbirlerinin adreslerini görmesin.

Cevabınız için şimdiden tsk ler
For s:=1 to Table.Recordcount do begin
IDMessage.CCList[s].Address:=Tablemail.value;
Table.Next;
end;

Cevapla