delphide trigger derleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
echobility
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 17 Eki 2006 02:11

delphide trigger derleme

Mesaj gönderen echobility »

herkese kolay gelsin.sql serverde silme ile ilgili bir trigger oluşturdum.bunu delphide nasıl çalışır hale getirecem.
örnek triggerim şöle

REATE TRIGGER SIL_SIPNO
ON [dbo].[ANATABLO_T]

FOR DELETE

NOT FOR REPLICATION AS

BEGIN
DECLARE @SIP_NO VARCHAR(10)
DECLARE SILINEN_SIPNO CURSOR FOR SELECT SIP_NO FROM DELETED

OPEN SILINEN_SIPNO
FETCH NEXT FROM SILINEN_SIPNO INTO @SIP_NO
WHILE @@FETCH_STATUS<>-1
BEGIN
DELETE FROM AC_AKIM_T WHERE AC_AKIM_T.SIP_NO=@SIP_NO
DELETE FROM AC_GERILIM_T WHERE AC_GERILIM_T.SIP_NO=@SIP_NO
DELETE FROM DC_AKIM_T WHERE DC_AKIM_T .SIP_NO=@SIP_NO
DELETE FROM DC_GERILIM_T WHERE DC_GERILIM_T.SIP_NO=@SIP_NO
END
CLOSE SILINEN_SIPNO
DEALLOCATE SILINEN_SIPNO
END

Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
Mesajlar: 2619
Kayıt: 11 Haz 2003 10:38
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Lütfen forum kurallarını okuyun ve uyun.... Aynı mesajı farklı bolumlere iki defa gondermenizin hızlı cevap için hiç bir faydası olamaz.... Bu nedenle diğer mesajınızı sildim...

Trigger zaten delete anında otomatik olarak çalıştırılacaktır... Delphi tarafından bir triggerin çalıştırılması için özel bir şey yapılamaz. İster delphi tarafından isterse veritabanı tarafından ilgili tablodan bir kayıt silince bu trigger zaten çalışacaktır...

Kolay gelsin.....
* http://www.fahrettin.org Manzara Fotoğraflarım... :)
* http://delphiturkiye.gunduz.info Seminerler... ;)
* http://www.hakmar.com.tr Kalite bir haktır... 8)

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

Şöyle bir yöntem faydalı olabilir; Trigger in gövde kısmını bir SP olarak yazıp Trigger içinden bu SP yi çağırabilirsiniz. Fakat Trigger içerisinde kullanılan özel OLD NEW gibi özel değişkenleri kullanamazsınız :!: Aynı SP yi delphi içerisinden de çalıştırabilirsiniz :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

echobility
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 17 Eki 2006 02:11

Mesaj gönderen echobility »

cevap için teşekkürler hocam

echobility
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 17 Eki 2006 02:11

Mesaj gönderen echobility »

yazmış olduğum triggerde sql de çalıştırdığımda silme işlemi yapmıyor sanırım sonsuz döng
ye giriyor acaba bir yerde hatamı yaptım

echobility
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 17 Eki 2006 02:11

Mesaj gönderen echobility »

sql server ile kısmı yanlış yerde yazdım.özür dileyerek sqlserverda yeni bir mesaj konusun açtım.teşekkürler.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

DELETE lerin altında FETCH NEXT FROM SILINEN_SIPNO INTO @SIP_NO yapman lazım :wink: Aksi halde döngüde dönüp duruyor :roll:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

echobility
Üye
Mesajlar: 14
Kayıt: 17 Eki 2006 02:11

Mesaj gönderen echobility »

hocam verdiğiniz cevap için teşekkürler çalıştı.allah razı olsun

Cevapla