AnİmAsYoN

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
vahapburhan
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 24 Tem 2004 10:42
Konum: Elazığ
İletişim:

AnİmAsYoN

Mesaj gönderen vahapburhan » 17 Kas 2006 03:14

Arkadaşlar mrb.

Bir sorum var ama aslında bu sorunun yeri sanırım flash tarzı konuların tartışıldığı bir yer olsa gerek.Fakat delphide yapmam lazım.

Sorun bana animasyon tarzı birşey lazım.

Bir atama kura programı yapıyorum.Mesela birisi kurayı çektiği zaman atanacağı il belli oluyor.Ona göre altta bir türkiye haritası açılacak ve atandığı il harita üzerinde farklı bir renkte olup gösterecek.

İşte istenen şey bu.Biraz fantazi ama acilen yapmam gereken birşey. Sanki bir ara böyle bir harita componenti duymuştum ama bulamadım. Şimdiden teşekkürler.Selametle..
Yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış..

Kullanıcı avatarı
vahapburhan
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 24 Tem 2004 10:42
Konum: Elazığ
İletişim:

Mesaj gönderen vahapburhan » 17 Kas 2006 11:01

Acaba her il için jpg bir resimmi çağırsam diyecem ama hepsinin tek tek nasıl yapabilirim ki ,oda olmaz sanırım?Flashla desek delphiden flasha parametre göndermek gerekecek ki oda sakat iş?Uff ya :) :)
Yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış..

Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
Mesajlar: 1112
Kayıt: 23 Ağu 2004 12:18
Konum: Çanakkale
İletişim:

Mesaj gönderen nitro » 17 Kas 2006 11:21

şöyle yapın. bir türkiye haritasını boş haliyle alın ve bir image'e atın, veri tabanınızda her ilin merkezinin koordinatları olsun. konya merkezinin haritadaki pixel olarak koordinatı 500,400 olsun. veritabanında bu kayıtlı.
program 500,400 koordinatından boyamaya başlasın,

Kod: Tümünü seç

repeat 
aktifpixel.color:=clred;
until aktifpixel.color=clblack;
bu kodu düzgün bir döngüye koyarsan il sınırını belirleyen siyah çizgiye kadar il merkezini kırmızıya boyar.
bilmem anlatabildim mi?

yapamazsan ben ufak bir örnek gönderirim.
kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
vahapburhan
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 24 Tem 2004 10:42
Konum: Elazığ
İletişim:

Mesaj gönderen vahapburhan » 17 Kas 2006 11:32

Hocam evet aynı şey aklıma geldi ancak her şehrin sınırlarını nasıl belirtecemki.Hocam eğer dediğim buysa o zaman tek tek imagin koordinatarını pixel pixel girmem lazımki herhalde geceli gündüzlü 1 ayımı alır sanırım.Beliki kod üzerinde görsem farlı birşey anlatmak istedin.Mümkünse söylediğin şeyi gönderirsen bir bakayım.Hem nasıl image üzerinde koordinatlarıda nasıl girecem veri tabanına oda ayrı bir konu tabi.Sağolasın hocam..
Yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış..

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
Mesajlar: 4731
Kayıt: 09 Ara 2003 08:13
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman » 18 Kas 2006 01:46

http://kontrol.armantr.com adresindeki projemde benzer bir çözüme ihtiyacım olmuştu. Önce M.E.B. sitesindeki flash üzerinde güncelleme yaparak fsCommand ile kullanmak şeklinde çözüm üretmiş, sonra kendime göre farklı renklere ihtiyacım olunca bunun yerine floodfill fonksiyonu ile çizgi sınırları içerisini boyama metodunu benimsemiştim. Size bu ikinci metodu önericem...

Kullanımı

Kod: Tümünü seç

var
  x,y      : Integer;
  C        : TColor;
begin
  C:= clYellow;
  Image1.Canvas.FloodFill(X, Y, C, fsSurface);
end;
şeklinde...
Resim Resim

Kullanıcı avatarı
vahapburhan
Üye
Mesajlar: 28
Kayıt: 24 Tem 2004 10:42
Konum: Elazığ
İletişim:

Mesaj gönderen vahapburhan » 19 Kas 2006 12:43

Arkadaşlar sağolun.Birde dbgrid üzerinde hareketli renklendirmeyi nasıl yapabilirim.Yani örneğin adam kuraya başla dedi o sıra dbgrid üzerinde işaretçi rastgele gidip gelecek.Query kullandığım için bir döngüye soktum ama işe yaramadı.Benim için Fonksiyolitesi önemli değil önemli olan dbgrid üzerinde farklı renkte işaretçinin işlem bitene kadar hareket etmesi.

Selametle..
Yarın ölecekmiş gibi ahirete, hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya çalış..

Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
Mesajlar: 1256
Kayıt: 27 Eyl 2003 09:12
Konum: Samsun
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD » 19 Kas 2006 05:50

hocam bu konuda biraz arama yapsaydın bu konu ile alakalı
birçok başlık bulabilirdin

renklendirme ile ilgi bir kaç başlık buldum ve linkini verdim
sende bunları bir döngüye sokarak istediğin hale getirebilirsin

viewtopic.php?t=1705

viewtopic.php?t=11575

viewtopic.php?t=6048
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR

Cevapla