IBConsole Hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
naturelmania
Üye
Mesajlar: 66
Kayıt: 27 Nis 2006 08:29

IBConsole Hakkında

Mesajgönderen naturelmania » 26 Haz 2006 06:28

merhaba arkadaşlar uzantısı .gdb olan bir database oluşturma için IBConsole açıyorum burda Interbase server sonrası local server a bağlanırken bana şöyle bir hata veriyor : 'Cannot start local database - Interbase Server did not start within the expected time' acaba database e nasıl bağlanabilirim elimdeki kaynaklar anlatırken hiç şekilde hata wermeden antıyorlar fakat ben yaparken olmadı yardımlarınız şimdiden teşekkür ederim hepiniğze kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4474
Kayıt: 10 Haz 2003 12:48
Konum: İstanbul

Mesajgönderen rsimsek » 26 Haz 2006 08:12

Sanki Firebird / İnterbase sunucu başlatılmamış diye anlıyorum.. Yapacağınız iş için IBExpert, EMS InterBase & FireBird Manager, IBManager gibi daha kullanışlı arayüzleri tercih edebilirsin. :idea:

http://www.ibexpert.com/
http://www.sqlmanager.net/products/ibfb/manager
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!

naturelmania
Üye
Mesajlar: 66
Kayıt: 27 Nis 2006 08:29

Mesajgönderen naturelmania » 27 Haz 2006 10:17

tavsiyeniz için teşekkür ederim ibexperti yükledim. server yerine local yazacağım geriye bişi kalmıyor geri kalanı hallederim fakat bu database yerine ne yazacağım acaba belirteceğim bi dosya yok ve uzantısı GDB olan bir dosya istiyor program OK butonunu tıkladığım da is "unsuccesful execution caused by an unavailable resource. unavailable database" bir uyarı alıyorum yardımınız için teşkür herkese kolay geeleee :roll:

Kullanıcı avatarı
mikser
Üye
Mesajlar: 119
Kayıt: 30 Haz 2003 08:54
Konum: Ankara

Mesajgönderen mikser » 27 Haz 2006 10:35

interbase serverı başlatmanız gerekir.

Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4474
Kayıt: 10 Haz 2003 12:48
Konum: İstanbul

Mesajgönderen rsimsek » 28 Haz 2006 08:47

Veritabanı sunucusu (firebird/interbase) çalışır durumda ise oraya .fbd veya .gdb uzantılı veritabanını yolu ile birlikte yazmalısın... Daha sonra da alt kısımda karakter set i win1254 ve dili Türkçe yapman gerekiyor.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!


“Programlama” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

cron