dizi hakkında yardım

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
MyOsM
Üye
Mesajlar: 46
Kayıt: 20 Tem 2005 11:43
Konum: İzmir

dizi hakkında yardım

Mesaj gönderen MyOsM »

Sa.
Arkadaşlar burda ki hata ne ya formu alt üst ettim sorunu bulamadım

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
  sabit : array of array of string;
  bayi, altbayi,ax,bx, sonuc : Integer;
  TAR1,TAR2:string;
begin
  SetLength(sabit, 2);
  SetLength(sabit[0], 3);
  SetLength(sabit[1], 3);

  sabit[0,0]:='aaa';
  sabit[0,1]:='abb';
  sabit[0,2]:='acc';


  sabit[1,0]:='bbb';
  sabit[1,1]:='baa';
  sabit[1,2]:='bbb';

  //Tarihleri Ata
  TAR1 := JvDateEdit1.EditText;
  TAR2 := JvDateEdit2.EditText;

  ax:=0;
  bx:=0;
  for bayi:=0 to length(sabit) do
    begin
     try
        MyQuery1.Close;
        myquery1.SQL.Clear;
        MyQuery1.SQL.Text:='select bayi, alt_bayi, sat_tar from cari where SAT_TAR between :STAR1 and :STAR2 and BAYI like ''%' + sabit[ax,0] + '%''';
        Myquery1.Params[0].value := StrToDate(TAR1);
        Myquery1.Params[1].value := StrToDate(TAR2);
        myquery1.Open;
        memo1.Lines.add(sabit[ax,0]+IntToStr(myquery1.RecordCount));
     ax:=ax+1;
    except
      showmessage('hata var');
    end;
  end;

  for altbayi:=0 to length(sabit) do
    begin
     try
        MyQuery1.Close;
        myquery1.SQL.Clear;
        MyQuery1.SQL.Text:='select bayi, alt_bayi, sat_tar from cari where SAT_TAR between :STAR1 and :STAR2 and ALT_BAYI like ''%' + sabit[ax,bx] + '%''';
        Myquery1.Params[0].value := StrToDate(TAR1);
        Myquery1.Params[1].value := StrToDate(TAR2);
        myquery1.Open;
        memo1.Lines.add(sabit[ax,bx]+IntToStr(myquery1.RecordCount));
     ab:=ab+1;
    except
      showmessage('hata var');
    end;
  end;

Yardımcı olursanız sevinirim
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.

Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
Mesajlar: 565
Kayıt: 06 Eki 2003 12:01
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Anlıyorumki zamanınız kıymetli onun için pek açıklama yapmamışınız aldığınız hata hakkında veya ne yapmak istediğiniz hakkında. Ama şu varki burdaki insanlarında zamanı kıymetli onun için açıklayıcı olun.
En son undefined tarafından 08 Haz 2006 07:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3057
Kayıt: 17 Nis 2006 08:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Mesaj gönderen sabanakman »

ilk for döngünün üstünde ax:=0; yerine ax:=-1; kullan, ve ax:=ax+1; satırını başa çek (for döngü kodu bloğunun). Her iki for döngüsünü de ->to length(sabit) do<- değil ->to length(sabit)-1 do<- şeklinde oluştur.

MyOsM
Üye
Mesajlar: 46
Kayıt: 20 Tem 2005 11:43
Konum: İzmir

Mesaj gönderen MyOsM »

evet biraz zaman problemim vardı. Kusuruma bakmayın burada yapmak istediğim şu

içi içe dinamik dizi tanımlayım bu dizideki değer leri tek bir sorgu ile döndürmek istiyorum.

şöle düşünün bi parçacıdasının a parçası var bu aparçasına ait b kadar ürün var

parçalar için bir dizi ve bu dizilerin alt dizisi olarak ürünler


Biz tek bir sorgu ile bu parça adetlerini ve alt ürün adetlerini buldurmak istiyorum.


tek tek sorgu yazmak istemiyorum çünkü çok fazla kriter var

yardımlarınız için teşekkür ederim
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.

Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
Mesajlar: 565
Kayıt: 06 Eki 2003 12:01
Konum: Bursa
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Yapmak istediğiniz array'ın herbir boyutundaki her eleman için sorgumu yapmak?
Böyle birşey yapmak istiyorsanız dönbüleri iç içe kurmanız lazım. Kodunuzdaki bazı değişkenlerin işlevide yok.

Cevapla