ADO Hatası

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
ademcicek
Üye
Mesajlar: 410
Kayıt: 03 Eki 2003 12:50
Konum: Ankara

ADO Hatası

Mesaj gönderen ademcicek » 07 Şub 2004 03:36

Post Ederken Adoquery 'i böyle aşağıdaki gibi ilginç bir hata veriyor.

S.O.S

Project BY.exe raised exception class EOleException with message 'Çok adımlı işlem hatalar üretti. Her bir durum değerini denetleyin'. Process stopped. Use Step or Run to continue.

Acil Yardım Bilgisi Olan Arkadaşalr Cevap Yazarlarsa Çok sevinirim.

Append....
value assignment ları yapıulıyor.
... Post ve Post Etmeden Hata Veriyor..

Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
Mesajlar: 7434
Kayıt: 09 Haz 2003 11:26
Konum: İstanbul
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek » 07 Şub 2004 04:07

Merhaba,

yanılmıyorsam, verdiğiniz kriterlere uyan birden fazla kayıt döndüğü zaman bunu yapıyordu. Primary key yoksa primary key ekleyin.

ne kriteri derseniz ADO arka planda yaptığınız her işi SQL cümlelerine döndürür öyle veritabanına gönderir. Yani siz Append yaptığınızda veritabanına

INSERT INTO .... WHERE ...

gibi bir ifade gönderilir.

Kolay gelsin.

ademcicek
Üye
Mesajlar: 410
Kayıt: 03 Eki 2003 12:50
Konum: Ankara

Evet Biliyorum

Mesaj gönderen ademcicek » 08 Şub 2004 09:33

Evet Mustafa Bey Biliyorum işi dmo ya burakmaz SQL i kendi üretir. zaten sorun da adem bey in sorunu idi.

database dizaynı önemlidir.

ben hiç karşılaşmadım. şahsen bu onun sorunu :)


bu arada pardon arkadaşın PC sinden atmışım oda cookilerde kalmış


adım kürşat türkay

saygılar


cevap tahmin ettiğim gibi gelmiş.

takkus
Üye
Mesajlar: 25
Kayıt: 18 Şub 2005 03:53
İletişim:

Mesaj gönderen takkus » 17 Eyl 2005 04:11

peki sorun nasıl çözüldü:)) aynı sorundan müstaribim. kayıt yapamıyorum

glassic
Üye
Mesajlar: 3
Kayıt: 22 Tem 2005 10:57
Konum: konya
İletişim:

Re: ADO Hatası

Mesaj gönderen glassic » 07 Eyl 2009 07:34

Aynı hata benimde başıma geldi.
Orjinal db de aciklama alanı TEXT(255) şeklinde tanımlamıştım. Ancak sonraki DB lerde alanın yanlışlıkla TEXT(50) şeklinde tanımladığımı gördüm. Metin alanının boyutun artırınca sorun düzeldi.

TEXT(50) >>> TEXT(255) yaptım.

gurdar
Üye
Mesajlar: 1
Kayıt: 26 Ara 2013 12:46

Re: ADO Hatası

Mesaj gönderen gurdar » 26 Ara 2013 12:52

veri tabanında veri türünü metin yaparsan sorunu halledersin.

Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
Mesajlar: 2219
Kayıt: 06 Ağu 2003 11:07
Konum: İstanbul
İletişim:

Re: ADO Hatası

Mesaj gönderen Kuri_YJ » 08 Kas 2017 05:21

Selamlar,

Az önce benim de başıma geldi. DateTime olarak tanımlanmış bir alana eğer 0 Tarihinden daha küçük bir değer verirseniz o zaman bu hatayı alırsınız.
Bendeki datalardan biri 01.01.0001 tarihine ait olarak girilmiş. Sıfır tarihi MS-SQL Serverda '1899-12-30 00:00:00.000' bu şekilde görülüyor. Bundan küçük tarihi almıyor (Ado + Delphi) Delphi tarafında sıkıntı çıkmıyor, ne zaman bu tarihi DB'ye POST etmeye çalışıyorsunuz o zaman sıkıntı çıkıyor.

Bu da aklınızda bulunsun.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/

Cevapla