calısma anında dbeditleri formları dizayn etmek?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 21 Mar 2004 12:30
Konum: samsun
İletişim:

calısma anında dbeditleri formları dizayn etmek?

Mesaj gönderen metemete » 15 May 2006 03:13

özel bir ticari programda gördüm.
çalışma anında dbeditlerin, panellerin , vb., compenantların form üzerinde ki yerini uzunlugunu değiştirilebiliyor.
bunu delphi de yapabilirmiyim?

birde bildigim kadarıyla veritabınını tasarladıktan sonra hazır arayüzlerler var kolayca ekran dizaynı yapılabilen.nerden bulabilirm arakdaslar?

ulu coder
Üye
Mesajlar: 838
Kayıt: 01 Nis 2006 05:46
Konum: Ankara

Mesaj gönderen ulu coder » 15 May 2006 03:25

Forumda arkadaş, bileşenleri çalışma anındayken, tasarım anındaki gibi kullanmayı sağlayan bir componentden bahsetmişti. Adını hatırlayamıyorum: :ara

Wizard kulanarak VT bağlantısı;

File->New->Other->New Items
Buisness yaprağından DataBase Form Wizard'a çift tıkla.

Akin_Delphi
Üye
Mesajlar: 163
Kayıt: 05 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen Akin_Delphi » 16 May 2006 08:57

ulu coder yazdı:Forumda arkadaş, bileşenleri çalışma anındayken, tasarım anındaki gibi kullanmayı sağlayan bir componentden bahsetmişti. Adını hatırlayamıyorum: :ara

Wizard kulanarak VT bağlantısı;

File->New->Other->New Items
Buisness yaprağından DataBase Form Wizard'a çift tıkla.
Ondan ben bahsetmiştim. TGrabhandle. Bunu bir fatura arabiriminde kullanmıştım. Çok faydalı. Herkese tavsiye ederim.

Saygılar ve Başarılar.

ulu coder
Üye
Mesajlar: 838
Kayıt: 01 Nis 2006 05:46
Konum: Ankara

Mesaj gönderen ulu coder » 16 May 2006 09:13

Akin_Delphi yazdı:Ondan ben bahsetmiştim. TGrabhandle. Bunu bir fatura arabiriminde kullanmıştım. Çok faydalı. Herkese tavsiye ederim.
Hocam bu bileşen standart mı?
Değilse hangi pakatte?
Hangi yaprakta?

Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye
Mesajlar: 3044
Kayıt: 17 Nis 2006 07:11
Konum: Ah bi Antalya olaydı keşke (Ankara)

Tam olarak uygulamadım

Mesaj gönderen sabanakman » 17 May 2006 01:55

Aslında hiç uygulamasını yapmadım ama kayıt etme ve yükleme işini VCL içinde TReader ve TWriter sınıfları yapıyor. bkz. Marco Cantu Delphi-7 syf. 149 :)..
WriteComponent(FormAdi) veya ReadComponent(FormAdi) şeklinde kabaca belirteyim. Zaten bizim projelerimizin .exe'leri de bu sınıflar üzerinden oluşturuluyor. Yani Borlandın kendisi bu tekniği kullanıyor.

Akin_Delphi
Üye
Mesajlar: 163
Kayıt: 05 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen Akin_Delphi » 17 May 2006 09:21

ulu coder yazdı:
Akin_Delphi yazdı:Ondan ben bahsetmiştim. TGrabhandle. Bunu bir fatura arabiriminde kullanmıştım. Çok faydalı. Herkese tavsiye ederim.
Hocam bu bileşen standart mı?
Değilse hangi pakatte?
Hangi yaprakta?
Bu standart bir bileşen değil. Borland Haber Gruplarında birisi bu ipucunu bana vermişti. QReport'la bir fatura denemesi yapıyordum. Tabi ki esnekliği olmadığı için pratik bir şey olmuyordu. Bunun yerine kendi kodlarımla bir şeyler yapmayı denemiştim. Çalışma anında İstediğim TLabel'ların yerini boyutunu vs.'sini değiştirebiliyordum.

Neyse aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Unit'in adı yanılmıyorsam Designer.pas
http://www.google.com.tr/search?q=%2BTG ... =&filter=0
Saygılarımla

Not : Bu arada bu bileşen D5.1'de çalışıyor. Ancak daha yüksek versiyonlarda çalışır mı onu bilmiyorum.

Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin
Mesajlar: 1956
Kayıt: 02 Eyl 2003 03:44
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen gkimirti » 17 May 2006 11:20

http://www.experts-exchange.com/Program ... 32138.html
CtrlSizer isimli bu unit ile yapılan örnek sanırım delphi sürümlerinden bağımsız.
gayette hoş görünüyor...
Not:Delphi5 ve Delphi2006 da denenmiştir.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Oğlum Yusuf'un yeni oyunu :mrgreen: Google Play üzerinde
Linear Minimalist Puzzle ve Smash Drift
👉 https://goo.gl/8S31tD 👈
👉 http://bit.ly/2OJos6P 👈

Kullanıcı avatarı
metemete
Üye
Mesajlar: 422
Kayıt: 21 Mar 2004 12:30
Konum: samsun
İletişim:

Mesaj gönderen metemete » 18 May 2006 10:12

ben buldum devexpress ücretsiz compenantı, ayrıca farklı bir sürü compenant.

http://www.devexpress.com/Downloads/VCL/ExForumLibrary/

Kullanıcı avatarı
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1026
Kayıt: 11 Şub 2005 02:12
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen Ali Erdoğan » 18 May 2006 02:11

metemete yazdı:ben buldum devexpress ücretsiz compenantı, ayrıca farklı bir sürü compenant.

http://www.devexpress.com/Downloads/VCL/ExForumLibrary/
dxforum library i ben uzun zamandır kullanıyorum. Hem ücretsiz hemde dx kalitesinde çok güzel bir set. Form tasarımı konusunda da gerçekten güzel bir seneçek olabilir.

Kullanıcıya editlerin yerini değiştirtmek güzel ama taborder larını ayarlamak biraz muğlak oluyor.

Cevapla