vergi no sorgulama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ekin
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 11 Nis 2006 11:22

vergi no sorgulama

Mesaj gönderen ekin »

delphide vergi numarasını nasıl sorgulayıp görüntüleyebilirim
Kullanıcı avatarı
idalan
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 25 Şub 2004 02:14
Konum: Üsküdar
İletişim:

Mesaj gönderen idalan »

Garip bi soru olmuş
Veri Tabanı? Tam Olarak ne yapmak istiyorsun?

Ama verginosuna göre arama yapmak istiyorsan

Kod: Tümünü seç

select * from table
where table.vno =:vno
ile o vergino dakıi tüm alanları listeleyebilirsin
Fikren emir almazsan, esir olursun ikisinin ortası yoktur.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
Mesajlar: 582
Kayıt: 06 Ara 2004 05:01
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

evet soru açık değil ve garip ama en az soru kadar cevapta...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
ekin
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 11 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen ekin »

Vergi numarası derken kişiye ait vergi numaarsını internette gelirler.gov.tr adresinden buluyoruz. Delphi içinden kişiye ait vergi numarasını nasıl sorgulayabilirim. Yani parametreleri delphi içinde yazarak sorgulamayı internet üzerinden nasıl yapabilirim
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
Mesajlar: 582
Kayıt: 06 Ara 2004 05:01
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

makaleller kısmında vardı
ama anahtar kelime post
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
Mesajlar: 4321
Kayıt: 26 Ara 2003 04:19
Konum: Ankara
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
eğer gelirler.gov.tr sitesinin böyle bir hizmeti varsa
soap ile öğrenebilirsin.
öbür türlü belki bir twebbrowser ve html parse ile olabilir kanısındayım.
soap ile oluyorsa tckimlik numarasını sorgulayan örnekler var sitede. onlardan faydalanabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
idalan
Üye
Mesajlar: 58
Kayıt: 25 Şub 2004 02:14
Konum: Üsküdar
İletişim:

Mesaj gönderen idalan »

:shock: evet soru açık değil ve garip ama en az soru kadar cevapta... :shock:

Ben nereden bileyim tam olarak ne yapmak istediğni
İlk aklıma gelen veri tabanındabirşeyler yapmak istediğiydi :lol:
Fikren emir almazsan, esir olursun ikisinin ortası yoktur.
ekin
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 11 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen ekin »

var
Data: TStringList;
begin
IdHTTP1.REquest.Host:= 'vedop.mb-ggm.gov.tr';
Data:= TStringList.Create;
try
Data.Add('soyad_un=AYDIN');
Data.Add('ad=Recep');
Data.Add('baba_adi=Mehmet');
Data.Add('il=54');
Data.Add('dogum_yili=1969');
Data.Add('submit1=Sorgula'); // <-- Bu olmasa da hata vermedi ancak ne olur ne olmaz. Adamlar bunu da yollamış.
Memo1.Lines.Text:= IdHTTP1.Post('/vkn_sorgu/VKNoSorguOutput.jsp', Data);
finally
Data.Free;
end;

IdHTTP1 nesnesi hangi sekmede acaba. Yukarıda yazılan kodlarda bir eksiğim var mı
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Eğer Delphi 7 kullanıyorsanız Indy Client sekmesinde bulabilirsiniz, eğer kullandığınız delphi sürümünde Indy paketleri yoksa ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz sitede linkleri mevcut
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ekin
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 11 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen ekin »

Memo1.Lines.Text:= IdHTTP1.Post('/vkn_sorgu/VKNoSorguOutput.jsp', Data);

Bu satırda Socket error 10061 hatası veriyor.

Ne hatası olabilir
ekin
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 11 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen ekin »

IdHTTP1 verisyonu ile ilgili bir sorun var mı acaba zira bir türlü yapamadım
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Indy 9 kullanıyorum sorun yaşamıyorum , projemdeki ilgili bölüm ,

Kod: Tümünü seç

procedure VergiKimlikSorgula;
var
  Data: TStringList;
  ResponseData:AnsiString;
  DaireTemp:String;
begin
try
  IdHTTP1.Host:= 'vedop.mb-ggm.gov.tr';
  Data:= TStringList.Create;
  try
    Data.Add('soyad_un='+edit27.Text);
    Data.Add('ad='+Edit19.Text);
    Data.Add('baba_adi='+Edit28.Text);
    Data.Add('il='+Copy(Combobox13.text,1,2));
    Data.Add('dogum_yili='+Edit29.Text);
    Data.Add('submit1=Sorgula');  
    ResponseData:= IdHTTP1.Post('/vkn_sorgu/VKNoSorguOutput.jsp', Data);

    if Pos('Vergi Kimlik No</td><td><b>',ResponseData)<>0 then
     begin
        Edit2.Text:=Copy(ResponseData,Pos('Vergi Kimlik No</td><td><b>',ResponseData)+27,10);
        DaireTemp:=Copy(ResponseData,Pos('Vergi Dairesi İli',ResponseData)+35,50);
        DaireTemp:=Copy(DaireTemp,1,Pos('</b>',DaireTemp)-1);
        DaireTemp:=Copy(DaireTemp,Pos('/',DaireTemp)+2,Length(DaireTemp)-Pos('/',DaireTemp));
        Edit1.Text:=DaireTemp;
        panel1.Visible:=false;
     end else
     Application.MessageBox('Kritere Uygun Kayıt Bulunamadı..!','UYARI',mb_ok+MB_ICONWARNING);
  finally
    Data.Free;
  end;
 except on e: exception do
     Application.MessageBox(PChar('Bağlantı Hatası..!'+#13+e.Message),'HATA',mb_ok+MB_ICONERROR);
 end;


end;
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
ekin
Üye
Mesajlar: 65
Kayıt: 11 Nis 2006 11:22

Mesaj gönderen ekin »

Volkan bey

kusura bakmayın sizleri tekrar rahatsız ediyorum. Nesnenin versiyonunu
nasıl öğrenebilirim. Şayet versiyonu farklı ise 9 versiyonunu nasıl indirip delphide kullanabilirim.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

tasarım anında , nesneye sağ tıklayıp about kısmından öğrenebilirsiniz.
forumda indy şeklinde aratırsanız yükleme ve indirmeyle ilgili konulara ulaşabilirsiniz.
kodunuz derleme anında hata vermiyorsa ben versiyon ile iligili bir konu olduğunu düşünmüyorum.
İyi çalışmalar,
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Cevapla