FastReport ta SUM alanının değerini kullanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
davut
Üye
Mesajlar: 137
Kayıt: 01 Nis 2006 09:54

FastReport ta SUM alanının değerini kullanmak

Mesajgönderen davut » 26 Nis 2006 12:24

selam,

FastReport'ta Dotmatrix rapor kullanarak fatura dizaynı yapıyorum. İndirim toplamı 0 ise faturada indirim = 0 görünmesini istemiyorum. DetailBand taki indirim hanesini footer da toplattığım memo'nun değerini
mesela

Kod: Tümünü seç

      Footer1.Visible := memo1.Value > 0


gibi bir kodla indirim sıfırsa footer ı görünmez yapmak istiyorum. memo1.value hep 0 veriyor. memo1 de sum(fatDetay."INDIRIM") gibi bir formül var. Ekranda toplamı veriyor. ama value ile alamıyorum. Bunun yerine kullanabileceğimiz bir şey var mı?

NOT: Bunu aslında lokal bir değişkenle toplatarak yapabilirim ama memo daki toplanmış olan değeri okumak istiyorum.

davut
Üye
Mesajlar: 137
Kayıt: 01 Nis 2006 09:54

Mesajgönderen davut » 27 Nis 2006 08:15

mesajlar o kadar çok ki bizim mesaj 1. sayfadan düşmüş.

Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1284
Kayıt: 29 Oca 2004 01:53
Konum: Erciyes'in eteklerinden.

Mesajgönderen hdayi » 27 Nis 2006 08:22

memo1.value ile ne alınır anlayamadım ben?
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim

davut
Üye
Mesajlar: 137
Kayıt: 01 Nis 2006 09:54

Mesajgönderen davut » 27 Nis 2006 10:07

memo1 de sum komutuyla toplam aldırıyorum. Zaten memo topluyor, bu degeri okutup başka yerde kullanmak istiyorum. mesela footer bandın görünüp görünmemesini kontrol için

memo1.text sum formülünü veriyor. İçindeki değeri vermiyor. bunu nasıl alabilirim diye soruyorum. value ile olmuyor, başka bir properties i varmı? Fastreport'un Ctrl+Space ile komut tamamlama özelliği yok.

Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1284
Kayıt: 29 Oca 2004 01:53
Konum: Erciyes'in eteklerinden.

Mesajgönderen hdayi » 27 Nis 2006 12:09

ben yine anlayamadım. Memo1 de bir rakam var ise bunu

Kod: Tümünü seç

inttostr(memo1.text)
diye kullanbilirsin.
formül falan analamadım ben bişey.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim


“Programlama” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Bing [Bot] ve 8 misafir

cron