Media Player yönetimi (MMTools7)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye
Mesajlar: 238
Kayıt: 16 May 2004 07:48

Media Player yönetimi (MMTools7)

Mesaj gönderen nosedive »

Media Player ile ilgili bir uygulama yapmaktayım. Çalıştırma falan ok. Mp3 wav seslerini falan açıyorum çalıyor tabiki normal olarak...

Play stop pasue falan tamam...Ancak winampta olan kaydırma çubuğu ve ileri geri sarma konusunda nasıl bişi yapabilirim..native Media Player komponentindeki ileri geri adım adım sarma butonuları aktif olmuyor. Bunun için nasıl bir şey yapabiliriz..

MMTools7 yi indirdim. inceliyorum ama tam çözemedim..Kullanan varmı acaba..


Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin
Mesajlar: 4482
Kayıt: 10 Haz 2003 01:48
Konum: İstanbul

Mesaj gönderen rsimsek »

Bulabilirseniz Mehmet Çömlekçi - Cahit Akın ın Delphi 2.0 kitabında (s:251) cd çalıcı şeklinde güzel bir örnek var :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1223
Kayıt: 26 Nis 2005 04:08

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Yapamadığın şey space bar mı, parçayı ilerletmek mi?
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye
Mesajlar: 238
Kayıt: 16 May 2004 07:48

ok

Mesaj gönderen nosedive »

aslında hallettim sayılır...winamptaki gibi ileri geri sarmak ve o anki süreyi gosteren bir çubuk yapmak...

o anki time i aldım media playerde..belirlenen süreyede döndürdüm..dosyanın zaman uzunluğunuda aldım...

cumadan sonra bunları bir araya getirip toparlayacağımm...

sonucu yollarım burdan


teşekkürler
Kullanıcı avatarı
sertkayasalih
Üye
Mesajlar: 178
Kayıt: 12 Haz 2003 12:47
Konum: Antalya
İletişim:

Mesaj gönderen sertkayasalih »

Merhaba nosedive,

- MMTools7 ücretli mi?
Şayet paralı ise, düşündüklerinizi ve daha fazlasını yapabileceğiniz ücretsiz olan başka bir bileşen tavsiye edebilirim!
Bilgi; iki tarafı keskin kılıca benzer.
İyi kullanılmazsa, ya karşıyı, ya da sahibini
keser.
cozturk
Üye
Mesajlar: 484
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

hadiet
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye
Mesajlar: 238
Kayıt: 16 May 2004 07:48

s

Mesaj gönderen nosedive »

MsTools un ücretsiz olduğunu soylediler..ama bildiğiniz ve daha uygun ve iyi bir comp varsa onerinizi alabilirim
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye
Mesajlar: 238
Kayıt: 16 May 2004 07:48

bir soru

Mesaj gönderen nosedive »

TrackBar1.Position := MP1.Position div 1000;

ile track vara mediaplayerdeki süreyi alıyorum..

ancak şunu yapamadım...trackbarı mouse ile kaydırdığımda da trackbar ın positionunun media playere atamadım.


teşk.
cozturk
Üye
Mesajlar: 484
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

MMTools7 ücretlidir. ve kazık fiyatlıdır. Kıldır tüydür.
cozturk
Üye
Mesajlar: 484
Kayıt: 15 Haz 2005 05:22

Mesaj gönderen cozturk »

ScrollBar daha uygundur. bu aşağıdaki kod güzel çalışıyordu...

Mediaplayer seekbar

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  if (OpenDialog1.Execute) then begin
    Timer1.Enabled := false;
    MediaPlayer1.FileName := OpenDialog1.FileName;
    MediaPlayer1.Open;
    ScrollBar1.Max := MediaPlayer1.Length;
    ScrollBar1.Position := 0;
    Timer1.Enabled := true;
  end;
end;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin {timer ın interval değeri 1  olsun bu pc'yi biraz zorlar ama}
  ScrollBar1.OnChange := nil;
  ScrollBar1.Position := MediaPlayer1.Position;
  ScrollBar1.OnChange := ScrollBar1Change;
end;

procedure TForm1.ScrollBar1Change(Sender: TObject);
begin
  MediaPlayer1.Pause;
  MediaPlayer1.Position := ScrollBar1.Position;
  MediaPlayer1.Play;
end;
Kullanıcı avatarı
sertkayasalih
Üye
Mesajlar: 178
Kayıt: 12 Haz 2003 12:47
Konum: Antalya
İletişim:

Mesaj gönderen sertkayasalih »

Merhaba,
nosedive yazdı:MsTools un ücretsiz olduğunu soylediler..ama bildiğiniz ve daha uygun ve iyi bir comp varsa onerinizi alabilirim
@nosedive,

MMtools olarak bildiğim bileşen, SwiftSoft'a ait olup paralıdır.

Tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu DSPack 2.3.4 bileşeni buradan indirip kurabilirsin. ..\DSPack\Demos\D6-D7\ klasörü içinde farklı örnek çalışmalar var.

Açıklama:
MS Direct Show ve DirectX teknolojisi üzerine kurulu bu bileşenle, işitsel ve görsel Multimedia uygulamalarını yazıp, DirectX 9 ile Win9X, ME, 2000, ve Windows XP işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.
DSPack 2.x.x bileşeni Delphi 5, 6, 7 ile çalïşabilir.


Forum:
DSPack yazar ekibinin, tecrübeli ve acemi kullanıcıların bilgi paylaştığı foruma buradan girebilirsin. Forumda iletişim ingilizcedir.

Örnek kaynak kodlu Mp3 çalıcı : buradan indirip, nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi edinebilirsin.



- DSPack ile ilgili merak ettiğin bir şey olursa bildiğim kadarı ile cevaplayabilirim!

Yardımcı olması ümidiyle,
Bilgi; iki tarafı keskin kılıca benzer.
İyi kullanılmazsa, ya karşıyı, ya da sahibini
keser.
sr1111
Üye
Mesajlar: 211
Kayıt: 06 Mar 2008 01:59

Re: Media Player yönetimi (MMTools7)

Mesaj gönderen sr1111 »

sertkayasalih yazdı:Merhaba,


nosedive yazdı:MsTools un ücretsiz olduğunu soylediler..ama bildiğiniz ve daha uygun ve iyi bir comp varsa onerinizi alabilirim


@nosedive,



MMtools olarak bildiğim bileşen, SwiftSoft'a ait olup paralıdır.



Tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu DSPack 2.3.4 bileşeni buradan indirip kurabilirsin. ..\DSPack\Demos\D6-D7\ klasörü içinde farklı örnek çalışmalar var.



Açıklama:

MS Direct Show ve DirectX teknolojisi üzerine kurulu bu bileşenle, işitsel ve görsel Multimedia uygulamalarını yazıp, DirectX 9 ile Win9X, ME, 2000, ve Windows XP işletim sistemlerinde kullanabilirsiniz.

DSPack 2.x.x bileşeni Delphi 5, 6, 7 ile çalïşabilir.





Forum:

DSPack yazar ekibinin, tecrübeli ve acemi kullanıcıların bilgi paylaştığı foruma buradan girebilirsin. Forumda iletişim ingilizcedir.



Örnek kaynak kodlu Mp3 çalıcı : buradan indirip, nasıl çalıştığı ile ilgili bilgi edinebilirsin.







- DSPack ile ilgili merak ettiğin bir şey olursa bildiğim kadarı ile cevaplayabilirim!



Yardımcı olması ümidiyle,

ornek demo xp de calisti ama win7 de calismiyor. bir cok pencere acip kilitliyor.
Cevapla