Fast Report Direk Çıktı Almak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Cevapla
Mikdad
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 15 Eki 2005 02:00
İletişim:

Fast Report Direk Çıktı Almak

Mesaj gönderen Mikdad » 28 Eki 2005 08:17

Merhaba Dostlar
1)Fast Reportta frxreport.showreport; komutuyla hazırladığımız dökümanı preview yani önizlemeye alabiliyoruz peki bunu ön izleme almadan direk yazıcıya gönderme komutu yokmu.
2)kullanmış olduğum db nin içinde ki tabloda 2800 kayıt var ve bunların tümünü yazdırmam gerekiyor. şöyle bir şey yapmak istiyorum. misal tablodaki 5 numaralı kayıttın 2750 inci kayıta kadar olan kayıtları tek komutla yazdıracak. yani yazdır dediğimde ilk no yu girin son noyu girin diyip bu iki aralığı yazdıracak. ben epey uğraştım ama bir türlü yapamadım sakın ısmarlama olduğunu düşünmeyin. tekrar teşekkür ederim

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan » 28 Eki 2005 09:59

Merhaba ,
1.Sorunuz, evet bir yöntemi var,

Kod: Tümünü seç

frxReport1.PrepareReport;
frxReport1.PrintOptions.ShowDialog:=false; // Eğer hiç bir şey sormadan varsayılan yazıcıya yadırmak isterseniz.
frxReport1.Print;
2. Sorunuz,
bunu bağladığınız dataset i sorgulayarak yapabilrisiniz.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

Mikdad
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 15 Eki 2005 02:00
İletişim:

Teşekkürler

Mesaj gönderen Mikdad » 28 Eki 2005 10:33

vkamadan Teşükkürler ağzına ve eline sağlık birinci sorunu veridğin kodla tam istediğim gibi oldu teşekkür ederim. ama 2 sorunum için bahsettiğin dataset olayını anlamadım bu konuyu biraz açarmısın
SORU TEKRARI
kullanmış olduğum db nin içinde ki tabloda 2800 kayıt var ve bunların tümünü yazdırmam gerekiyor. Tuşa dokunup tümünün yazdırılmasını sağlıyabilirmiyiz ben PagesCount eklentisin falan kullanmaya çalıştım ama olmadı
tekrar teşükkür ediyorum

Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
Mesajlar: 1935
Kayıt: 17 Mar 2004 03:52
Konum: Adapazarı
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan » 28 Eki 2005 10:59

merhaba ,
tabloda kanitno adında bir alanınız varmı?
eğer varsa TTable değil TQuery kullanıp basit bir sorguyla halledeiblirisin.z

Kod: Tümünü seç

with query1 do
begin
close;
sql.clear;
sql.add('select *from tablom where kayitno>=:no1 and kayitno<=:no2');
parambyname('no1').asinteger:=StrToIntDef(Edit1.text,0);
parambyname('no2').asinteger:=StrToIntDef(Edit2.text,0);
active:=true;
end;
benzeri.
kolay gelsin
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr

Mikdad
Üye
Mesajlar: 11
Kayıt: 15 Eki 2005 02:00
İletişim:

Teşükkür Ederim

Mesaj gönderen Mikdad » 28 Eki 2005 11:24

Ellerine ve Dilene Sağlık

akuyumcu63
Üye
Mesajlar: 386
Kayıt: 02 Tem 2007 08:43

Re: Fast Report Direk Çıktı Almak

Mesaj gönderen akuyumcu63 » 01 Mar 2010 07:54

sayın vkamadan

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
İsteyen, yapabildiğinden daha fazlasını yapar.

Kullanıcı avatarı
MehmetZahit
Üye
Mesajlar: 70
Kayıt: 04 Tem 2007 07:39

Re: Fast Report Direk Çıktı Almak

Mesaj gönderen MehmetZahit » 02 Mar 2010 12:42

frxReport1.PrintOptions.ShowDialog:=false;

windows printlerde bu kodu kullanarak işimi görüyordum, fakat dotmatrix print özelliğindeyken bu kod işe yaramıyor. yine dialog açılıyor. bu sorunu nasıl çözebilirim

Cevapla